Előző oldalaimon csak érintőlegesen tértem ki az Indus sóra, amikor a kristályok tisztításáról van szó. A kristályokat tisztíthatjuk egy kis tálka Indus sóra helyezve, vagy sómécsessel, amikor nem csak a , hanem a tűz energiáját  is használjuk. Pedig ennél sokkal több elismerést érdemel az Indus só.
Olvass néhány érdekességet az Indus sóról, és ha használni szeretnéd, az oldal alján letöltheted a részletes tájékoztatóját.

Családunk napi szinten használja az Indus sót, mivel ezzel főzünk, a saját készítésű házi sajtunkat Indus só oldatban áztatjuk, méregtelenítő kúrában szintén előnyben részesítjük, de használjuk az Indus fürdősót, a sószappant, a sópárnát, szobáinknak pedig nem csak hasznos díszítői a sólámpák, sómécsesek, hanem egészségünket is megőrizzük általuk.

A képen a “sole” méregtelenítő ital készítése látható, amiről később még szó lesz.

sole készítése kristályerápiák

Képzeletbeli utazás Pakisztánba avagy Só és Víz

A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni! A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk.

Mi köze van ennek Pakisztánhoz? – kérdezheted joggal.
Megígérhetem, hogy hamarosan kiderül.

A természetes Indus környéki bányasó nem csak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként a szervezetünk az Indus sót, a kiváló nyomelem forrást.

Az Indus só egészségjavító és erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt.
Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és a hagyományos indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta.

Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt fogyasztása kedvezőbb az Ayurveda felosztása szerinti mindhárom embertípus (kapha, pitta, vata) számára.

A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett kiváló élelmiszer, ami manapság ritkaság.

Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.
Nincs jobb természetes módszer, mint a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetünkben helyreállítani.

A Pakisztánban található Indus folyó völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre.

A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját.

A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be, így 350 millió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva, védve volt a környezetszennyezéstől. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, majd kézi erővel lemossák és napon szárítják.

Mi a különbség a hagyományos só és az Indus só között?

Rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kikristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.

A szokványos étkezési sónak nagyon sok hátránya van.
A kibányászott sót a vegyipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A boltokban kapható konyhasóval az élő szervezettől idegen, a csomagolást és az esztétikus megjelenést segítő, csomósodást gátló, adalékokkal kevert vegyszert, és nem élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.

A globális környezetszennyezés miatt a többi tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége még inkább romlik.

Fentiektől eltérően az Indus őssó tiszta, nem tartalmaz adalék anyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.

Pakisztán az Arab tenger partján helyezkedik el, keleti szomszédja India, nyugati szomszédai Afganisztán és Irán. Az ország déli területe, ahol az Indus folyó az Arab tenger felé folyva áthalad, síkság. Észak felé haladva egyre magasabb hegyekkel találkozunk.

A síkság északi peremén található középhegység egy kis része a sóvidék. Az első kép itt készült.

A Punjab tartományban, Islamabad és Lahore városoktól kb. 200-250 kilométerre található Khewra sóbányában a só kitermelését i.e. 320-ban, Nagy Sándor Ázsiai hódításai idején kezdték meg és azóta is folyik a bányászás. A második kép a Khewra bánya belsejében készült, a harmadikon pedig egy sóbányász látható.

A sóvidék kelet-nyugati kiterjedése kb. 300 km, szélessége 8 és 30 km között változik.

Az Indus só átlagosan 96% tisztaságú, egyes helyeken eléri a 99%-os tisztaságot. A kitermelt só színe a tisztaságtól és az ásványi anyag tartalomtól függően változik. Bányásznak transzparens, fehér, rózsaszínű és piros sót, egyes helyeken a só sötétvörös, de még zöld só is előfordul.

A negyedik képen az egyik sóbányában lévő csodálatos sótorony látható

A csodálatos képek után térjünk vissza a kristály terápiához. Nem kell ilyen messzire elmennünk, hiszen ma már nálunk is megvásárolható az Indus só, és egyre több helyen kínálnak a sóbarlanghoz hasonló klímájú „ sószoba „ kezeléseket.

Krónikus vagy gyakran visszatérő légúti panaszok és asztma esetén érdemes otthon is kialakítani ezt a klímát, ami sólámpákkal, sómécsesekkel, sótéglákkal és nyers darabos sóval megvalósítható.

Ezekkel az egyedi termékekkel otthonodban kényeztetheted magad – miközben pihensz, TV -t nézel, vagy éppen háztartási munkát végzel  – külön időráfordítás nélkül!

Az Indus sónak nagy szerepe van a szervezet és a belélegzett levegő ionháztartásának szabályozásában, ezen felül fertőtlenítő hatása is jelentős.
Nem mindenki teheti meg, hogy hetekre elutazzon valamelyik külföldi sóbarlanghoz, és élvezze annak gyógyító erejét.
Az Indus sótéglákkal, sólámpákkal, sómécsesekkel és a nyers darabos sóval akár több négyzetméteres aktív felületen is kialakíthatjuk szobánk, irodánk kedvező mikroklímáját.

A Himalájából származó Indus sókristályok egyedülállóan 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok, amelyek a sótömbökből folyamatosan szabadulnak fel, kialakítanak egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.
A sólámpák és a sódarabok egyedi kialakíthatóságuknak köszönhetően hasznos részévé válnak a hálószobának, nappalinak vagy irodának.

Az Indus só rendkívüli népszerűsége miatt ma már nagyobb áruházakban, drogériákban,  és az interneten is számtalan helyen megvásárolhatók ezek a termékek, de sajnos sehol nem adnak sem a hatásukról, sem a használatukról leírást. Ezért ha használod ezeket a termékeket, vagy több információt szeretnél olvasni a hatásukról, használatukról, szívesen átadom Neked az általunk készített kis tájékoztató füzetet. A letöltés ingyenes, még az e-mail címedet sem kérem el hozzá.

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….

3 válaszok
 1. Nagy Ákos
  Nagy Ákos says:

  Kedves Ágnes!
  Köszönöm szépen ezt az írást, és külön köszönettel letöltöttem a kis tájékoztató füzetet is. Soha sehol nem találkoztam ilyen alapossággal, ahogyan Te tanítasz minket akár a tanfolyamaidról, akár a honlapodon található oldalak tartalmáról van szó.
  A Mit üzen a tudatalatti a betegségekkel? című e-bookod pedig gyökeresen megváltoztatta az életemet azáltal, ahogy az olvasása óta szinte pillanatok alatt rendbe tettem az egészségemet.

  Minden tanfolyamodat elvégeztem, és bátran és szeretettel ajánlom mindenkinek, mert ilyen hozzáállást még nem tapasztaltam máshol. Érezhető, hogy elkötelezett vagy az iránt, hogy mindenki valóban megértse és alkalmazni tudja magán azt, amit tanítasz.

  Nagyon sok sikert kívánok az életedben!
  Ákos

 2. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Judit!

  Köszönöm szépen hozzászólásodat, kérdésedet!
  A Himalája só és az Indus só csak abban különbözik egymástól, hogy más forgalmazza, ezért más nevet adott neki. A só minősége ugyanaz, úgyhogy nyugodtan megvásárolhatod.
  Jellegzetes ismertetőjegye a színe, ami pirosas – rózsaszínes, néhol fehér, áttetsző kristályszerű. A finomra őrölt konyhasó változatnál nem különülnek el ennyire a színek, általában inkább rózsaszín.

  Szeretettel kívánok jó egészséget és minden jót!
  Ágnes

 3. Korényiné Judit
  Korényiné Judit says:

  T. Cím! Köszönöm Nektek, h ezáltal is többet tudhatok meg a sóhasználatról. Kérdésem, h a gyógynövényboltokban kapható himalájai só is ugyanolyan hatásos mint az indus só. Üdvözlettel – Korényiné Judit

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.