Mit gondolsz, az agyunk képes arra, hogy különbséget tegyen a valódi és a képzelt események között? Külön tudja választani azt, ami éppen most történik és azt, ami csak a gondolatainkban, érzelmeinkben játszódik le?

Engem erről kétséget kizáróan meggyőzött Domján László (az agykontroll „atyja”) sok – sok évvel ezelőtt egy TV műsorban. Mai napig emlékszem rá, Vitrai Tamás vendége volt a „Csak ülök és mesélek” című műsorban. Olyannyira meggyőzött, hogy azonnal jelentkeztem Laci következő agykontroll tanfolyamára ?

Tegyél egy próbát Te is!

Csukd be a szemed és képzelj el egy szép érett citromot a kezedben! Képzeld el a citrom héjának érdes tapintását az ujjaidon, finom illatát.

Képzeletben vágd ketté a gyümölcsöt! Ahogy vágod, kicsurran a leve.

Képzeld el az illatozó, sárga gyümölcsöt, a ragyogó gyümölcshúst …. és most harapj bele!  A savanyú lé szétárad a nyelveden, az ínyeden.

Mit érzel?

Gondolom, neked is megindult a nyálelválasztásod, akárcsak nekem, miközben írom ezeket a sorokat.

Mit gondolsz mi történt?

Rezgés törvénye

Az agyad kiadta a parancsot, hogy már a szádban elkezdődjön a savanyú táplálék előemésztése, hogy a gyomrod legyen kész a citromlé fogadására.  Megindult a nyálelválasztás, anélkül, hogy akár csak a közeledben is legyen egy citrom.

Ha önmagunkat a Test – Lélek – Szellem egységében tekintjük, akkor így tagolhatjuk:

Lelki sík: gondolatokból, érzésekből, érzelmekből áll. Életünk valamennyi eseményét mindannyian különböző, egészen egyéni, kizárólag csak ránk jellemző módon, más – más gondolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel éljük meg. Hogy hogyan, az nagymértékben függ a neveltetéstől, beállítottságtól, személyiségtől, életkörülményeinktől, iskolázottságunktól.

Szellemi sík (agy): Az agyunk a túlélési és fajfenntartási vezérlő központunk, ez a mi „bioszámítógépünk processzora”.

Testi sík: Testünk, szerveink képezik azt a területet, amire az agyunk képes hatást kifejteni.

Míg a tudomány a sejtek között kotorászik, addig feledésbe merül, hogy az ember nem különálló sejtek halmaza, hanem a fizikai testén kívül gondolatokból, elképzelésekből, érzelmekből, érzésekből is áll. Amíg ezt nem veszik figyelembe, addig nem lesznek képesek megérteni a betegségek jelentését és azokat a törvényeket, amelyek minden betegség alapjait képezik.

Minden betegség a sértődött lélek jajkiáltása! Üzenet, hogy figyeljünk rá, mi történik az érzelmeinkben.  Te mit gondolsz, mit üzen a tudatalattid a tüneteiddel, betegségeiddel?

Ide kattintva olvashatsz erről is!

Az agyunk minden eseményt „ konfliktusként” kezel.
A konfliktus szót a köznyelvben általában a kellemetlen dolgokra használjuk, de ez ugyanúgy érvényes a „ jó „ történésekre, mint a „ rossz „ eseményekre.
Az esemény megtörténésének pillanatában agyunkban eldől, hogy melyik szervünket érinti. Tudatalattink elraktározza a megfelelő „ polcon „

Azok a dolgok amelyek feltétel nélkül örömöt, jó érzést okoznak, a hozzá tartozó sejtek, szervek, testrészek épülését, egészségét, összességében a jólétünket szolgálják.

Azok a dolgok amelyek rossz érzést keltenek, negatív gondolatokat vonzanak, a sejtek rombolását idézik elő, gyengítik a hozzá tartozó szervet.

Egyszerűen hangzik, kicsit azonban bonyolultabb ennél!

Kiemeltem a feltétel nélküliséget és ez nem véletlen!
Okozhat valami örömöt, mellette tudat alatt kellemetlen érzéseket, pl. aggodalmat egyszerre!

Erről a következő írásomban olvashatsz.

Munkásságomat és a weboldal fenntartását támogatja: borkaszandal.hu

Tovább…

1 válasz
  1. Paál Betty
    Paál Betty says:

    Minden sorát érdeklődéssel olvasom, gratulálok az írásokhoz! Köszönöm!

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.