Hogyan használjam a kristályokat?

A kristályokat, gyógyító köveket különbözőképpen használhatod, különféle terápiát is folytathatsz velük attól függően, hogy tested mely részét szeretnéd orvosolni segítségükkel.

Legegyszerűbb módszer, ha ékszerként használod azt a követ, amire a tünetek alapján szükséged van.

Mit vegyek ma fel …… a köveimhez?

Talán mosolyogsz ezen a kérdésen, mert inkább úgy tennéd fel, hogy: „milyen nyakláncot tegyek fel a ruhámhoz?”

Ha a kristályok gyógyító hatását szeretnéd élvezni, akkor azok használatakor nem az a fő szempont, hogy mi megy a ruhádhoz!
Ha az öltözködés harmóniája is (jogosan) fontos neked, akkor fordított módon kell gondolkoznod. A helyesen feltett kérdés így hangzik:

„Milyen ruhát vegyek fel a kövemhez illetve az ékszeremhez?”

Nem mindegy, hogy gyűrűt, karkötőt vagy nyakláncot viselsz, sőt, még az sem mindegy, hogy melyik oldalon hordod a karkötődet és melyik ujjadra húzod a gyűrűdet.

Ezen az útvesztőn szeretnélek átvezetni ebben a blogban. Tanuld meg, hogyan kell használni a drágaköveidet! Tarts velem és sok sikert!

Nyaklánc, karkötő, gyűrű …

Olyan ez, mint egy labirintus. Sok az ága-boga, egymásba fonódnak a szimbolika különböző szintjei! Érdemes kitanulni és alaposan átgondolni a használatukat, hogy minél többet hozd ki belőle. A legszerencsésebb az, ha az ösztönös megérzésedet ötvözöd a megszerzett tudásoddal!

A mesékben gyakran olvashatunk varázslatokról, tündérekről, manókról, öreganyókról, na és ami bennünket most a leginkább érdekel, a varázskövekről is.

Bízz magadban és feltétlenül próbáld ki, egy kis igyekezettel talán még varázsolnod is sikerül ezzel a „tudománnyal”!

A képen gyűrűk láthatók

A Gyűrű

A MESÉK VILÁGÁBAN VARÁZSEREJÜK VAN!

Az ősi írások alapján a gyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek jótékony energiát szállítanak a test különböző részeibe.
Régen a gyűrűket elsősorban a vezérek, uralkodók és a királyok használták a szellemi emelkedettség megőrzésére.

A gyűrű a végtelen körforgás, az örökkévalóság jelképe.

Ha a gyűrűbe drágakő van belefoglalva, hatása a kőre jellemző tulajdonságokkal egészül ki.

A drágaköves gyűrűk közük népszerű – és árban is viszonylag kedvező – az ónix-, az ametiszt-, a jáde-, és jáspisköves gyűrű.

A jegyesek és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti. Azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik körbe- körbe és örökön-örökké. Gyakran tudatosan választanak a karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt, például a harmonikus családi életért hegyikristályt, jadeitet, jáspist, a szerelem megőrzéséért pedig rózsakvarcot helyeznek a gyűrű foglalatába.

A személyiségköved, ( más néven talizmánköved, vagy szerencseköved ), gyűrűbe foglalva azon kívül, hogy kifejti a kőre vonatkozó gyógyító hatását, a kreativitásodat és a hatékonyságodat is növeli.

MELYIK UJJAMRA HÚZZAM?

Az sem mindegy, melyik ujjadon hordod a gyűrűt!

Hüvelykujj – függetlenség, vagy a függetlenség iránti vágyat mutatja.
Mutatóujj – vezetés, előremutatás, vagy ezek hiánya.
Középső ujj – művészi törekvések
Gyűrűsujj – gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények, illetve ezek iránti igény.
Kisujj – írás- és kommunikációkészség
Általában ösztönösen húzzuk arra az ujjunkra a gyűrűt, amelyiken viselve jól érezzük magunkat. Ha gyűrűt hordasz, vagy megfigyeled ismerőseidet, hogy melyik ujjukon viselik gyűrűjüket, akkor láthatod, hogy a kiválasztott ujjhoz kötött törekvések és készségek, valóban jellemzőek az illetőre.

Ha valamelyik ujjal probléma van, zsibbad, beteg, fáj, szemölcs, stb. jelentkezik az ujjakon, akkor az a betegségek szimbólumai alapján az alábbi lelki konfliktusok miatt betegszik meg:

hüvelykujj betegségei: ízlelés, lehetetlen ellenkezés az apával, ítélet és ítélkezés a családban vagy a társadalomban, ezekkel kapcsolatos lelki konfliktusból ered.

mutatóujj problémái: a szaglással, vádaskodással (igazságtalan), mutogatással, bűnbakkereséssel, kirekesztettséggel kapcsolatos lelki konfliktusokra reagál.

középső ujj problémái: tapintás, tiltott érintés, minden, ami szexualitással kapcsolatos lelki konfliktusokra reagál.

gyűrűsujj problémái: látással, egységgel, hűséggel kapcsolatos lelki konfliktusokra reagálnak.  Itt az apával és munkával kapcsolatos konfliktusokat is érdemes keresni a múltban, mint programozó eseményeket.

kisujj problémái: hallás mint érzékszerv, (itt a megHALLgatás, mint gyónás, megértés is szóba jöhet), családi titkok, tehetetlenség, be nem tartott eskük (angolban: szavamat adom – kisujj eskü), érzéketlen család = „ez már nem otthon” típusú lelki konfliktusokra reagálnak.

A betegségek szimbolikájának ismerete segít abban, hogy megértsd a betegséged, tüneteid, lelki kiváltó okát. Ennek ismeretében ki tudod választani azt a követ, ami segít, hogy a gyökerektől kezdj gyógyulni. Mivel a kristályok elsősorban a lelkünkre vannak hatással, ezek a lelki kiváltó okok az alapja a kristályokkal való gyógyításnak, éppen ezért nagyon lényeges, hogy ezt körültekintően és jól csináld.


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A képen ametiszt karkötő láthatóA Karkötő

JOBB OLDAL – BAL OLDAL,

HOGY IS VAN EZ?

A karon, csuklón használt ékszerek a testnek arra az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket.

A megfelelő követ kiválasztva a gyógyító szerepét is betölti a karkötő.

A kő kiválasztásánál feltétlenül figyelembe kell venni a Test – Lélek – Szellem egységét.

Nem csak a testet, a lelket is gyógyítani kell! Ez a nézőpont abból a felismerésből ered, hogy betegségeink okozója a belsőnk, vagyis a szellemünk és a gondolkodásmódunk.  Amíg a hagyományos módon a betegség látható és érezhető tüneteit csak azért kezeled, hogy Te,  vagy a beteg családtagod kevésbé szenvedjen, csillapodjon a fájdalma, addig az alkalmas követ használva tudatodnak legmélyebb szintjén korrigálhatod azt a lelki állapotot, amely a betegséget kiváltotta.

Figyeld meg a kövekhez fizikai síkon hozzárendelt hatását, majd nézd meg, hogy lelki síkon mire hatnak ugyanazok a drágakövek!
Ha foglalkoztál már a betegség szimbólum jelentésével, akkor észreveheted, hogy a fizikai hatás mindig összefüggésben van a pszichikai, lelki problémával!

Mielőtt továbbmennénk, lássunk egy példát!

A mell, a méh és a prosztata a szaporítószervekhez van sorolva. Ezek megbetegedései lelkileg valamilyen veszteséggel kapcsolhatók össze. Olyan személyt (akár egy szeretett állatot, esetleg tárgyat!) veszítettünk el, aki szívünkhöz különösen közel állt, hiánya lelkileg meggyötört.

Hangsúlyoznom kell, hogy ez a veszteség nem feltétlenül a halál!

Előfordulhat például, hogy gyermekünk messzire – esetleg külföldre – költözik, és az aggódás vagy a ritka találkozások miatt ezt veszteségként éljük meg. Fontos tudni és elfogadni, hogy bárki érezhet pótolhatatlan veszteséget olyan dolgok miatt is, ami másnak semmit sem jelent! Tehát elveszítünk valakit, aki kedves nekünk.

Ha egy ilyen terhet tartósan nem tudsz feldolgozni, elfogadni, az rendszerint valamelyik szaporítószerved megbetegedéséhez vezet!

Ez a megbetegedés lehet rövid ideig tartó (például nőknél ideiglenes menstruációs probléma), de a veszteséghez kapcsolódó érzések okozhatnak hosszan tartó súlyos betegséget is!

Mértéke az adott szituációtól és attól függ, mennyire vagy képes „elengedni” azt, akit érzésed szerint elveszítettél. Ha ez az állapot hosszan tart, vagy dühvel, haraggal, esetleg mások vagy önmagad iránti vádakkal párosul, idővel súlyos, daganatos betegség is kialakulhat miatta!

Éppen ezért minden esetben fontos olyan követ választanod, ami hatással van a betegségre, miközben oldja a lelki problémádat és a belső konfliktusaidat!

Térjünk azonban vissza a karkötőkre!

Mint korábban írtam, a karkötők testünknek azon az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket.  Van azonban kivétel:

Ettől eltérő az agyra kifejtett hatás!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Míg a jobb karon hordott karkötő a bal agyféltekére hat,

addig a bal karon hordott karkötő a jobb agyfélteke működésére van hatással!

Jobb és bal agyfélteke
A jobb agyfélteke elsősorban a látott dolgok felismerését és a térbeli eligazodást szolgálja.
– A jobb agyféltekénk reagál a testünkből jövő belső érzésekre is.

– A jobb agyféltekénkkel dolgozzuk fel a metakommunikációt.

– A jobb agyfélteke hiányos működése okozza az érzések, érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét, ezért a jobb agyféltekéhez szorosabban köthetők az érzelmi zavarok, így az érzelmi betegségek okai is.

A bal agyféltekében található a beszéd, tehát a nyelv (nyelvek) megértésének és használatának képességét szolgáló terület – de egyénileg változó formában és mértékben.
– A bal agyfélteke felelős a logikus gondolkodásért, ezen kívül analizál, ítél, lineárisan érzékel, a részletekre helyezi a hangsúlyt, érzékeli a félelmet és az időt.
Ha tehát bármiféle agyi tevékenység javítása vagy érzelmeidnek rendezése érdekében viselsz karkötőt, akkor az elérni kívánt hatás érdekében vedd figyelembe a fentieket és válaszd a megfelelő csuklódat!

Jobb agyfélteke – bal csukló, bal agyfélteke – jobb csukló.

 

A személyiségköved (szerencseköved) hatása, ha a kezeden karkötőként viseled:

Elősegíti a lehetőségek iránti nyitottságot és azt a képességedet, hogy az eléd táruló lehetőségeket meg is tudd ragadni, ki tudd aknázni!

Tehát összefoglalva :

Miért ajánlom, hogy karkötőt hordjál?

Mert minden betegség ” belülről ” indul!
Mert a karkötő használatával gyógyíthatók az érzelmi zavarok, érzelmi betegségek is!
Mert a karkötővel a legmélyebb szinteden gyógyítod azt a lelki állapotot, ami a betegséget kiváltotta!
Mert a fizikai fájdalom mindig összefüggésben van a pszichikai problémával!
Mert a gondolataid határozzák meg cselekedeteidet!
Mert amint belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe jön!

Nem utolsó sorban azért, mert egyes köveket karkötőben használva, azok pozitívan hatnak mindennapjaid kellemessé tételében is!

Mentés

Mentés

Mentés