GYÓGYÍTÓ KÖVEK

I.MODUL: KRISTÁLYGYÓGYÍTÁS

Tananyagok

Ezen az oldalon találod tanfolyamod I.moduljának, a Kristálygyógyításnak a tananyagát. 8 külön fejezetre bontottuk a különböző részeket, haladj sorban az 1. lépéstől az utolsóig, mivel az egyes fejezetek egymásra épülnek.

Az 1.leckét megelőzően javaslom, hogy olvasd el a Belső blogban a Rezgés törvényéről szóló írásunkat, hogy érthető legyen számodra is, miért hatásosak a kristályok.

Kérlek, az I. modulban különös figyelmet fordíts a mérgező, belsőleg nem használható kövekre. Talán most még nem foglalkozol vele, de később kedvet kaphatsz a kristályvíz készítésére ( szívesen ajánlom a fogyasztását!) és akkor tudnod kell, melyik követ teheted vízbe, melyek azok, amelyeket csak információ átadással szabad használni.

Ezen az oldalon találod az I.modulhoz tartozó BÓNUSZ ajándékodat is. Érdemes megnézni, de hasznát igazán akkor veszed majd, amikor ezt a modult átvetted.

Megmutathatom neked az utat, de magadnak kell végigjárnod.
Megmutathatom a vizet, de csak te tudsz belőle inni. (A. de Mello)

1.lecke

Alapfogalmak
Kristályrendszerek
Kvarcok

2.lecke

Kristály kiválasztása
Ajándékba vett kristály
Érzékeny kristályok

Figyelem! Ehhez az anyaghoz az oldal alján fontos kiegészítéseket találsz!

3.lecke

Ismerkedés az alap kristályokkal: rózsakvarc, hegyikristály, citrin, füstkvarc, ametiszt, kalcedon, karneol

4.lecke

 16 újabb kő, valamint
az achát fajtái és a
jáspis csoport tagjai

5.lecke

 Energiaközpontok
Gyakori betegségek kiváltó oka és
kezelésükre ajánlott kövek
carpan tunnel, depresszió, horkolás, inkontinencia, ciszta, alvászavarok

Rezgés törvénye

6.lecke

Pánik, ödéma, pajzsmirigy, gombásodás, csontritkulás, termékenység,
érzelmi tartalom és  gyógyító kövek

7.lecke

Tanulási nehézségek, koncentráció, szívpanaszok, cukorbetegség, allergiák, szem problémák érzelmi tartalom és gyógyító kövek

8.lecke

Emésztési panaszok, gyomorproblémák, gyengeség, fáradtság, érzelmi zavarok.
Gyógyító kezelések,
A kezelés során fellépő tünetek
Felelősség

BÓNUSZ

Ez egy olyan kezelési technika, amit bármikor eredménnyel használhatsz. Olvasd el, majd amikor a tanfolyam anyagában eljutsz a különböző betegségek megismeréséhez, akkor már nyugodtan ki is próbálhatod.

Kiegészítés, módosítás az I. modul 2. napi anyagához


A tananyagban, a kristályok feltöltésénél ezt olvashatod:
“Ametiszt is alkalmas feltöltésre, de csak nyersen, ametiszt drúza vagy egyéb nyers ametiszt darabok formájában. A megmunkált ametiszt nem alkalmas erre a célra.
Tároláskor ametisztet ne hagyj egyéb kristály mellett, mert hosszabb idő alatt annak saját rezgését felülírhatja az ametiszt erős rezgése.(hatása olyanná válik, mint az ametiszt, csak gyengébb)”

Ez utóbbi mondat az ametiszt drúzára, illetve a nyers, megmunkálatlan darabokra  érvényes. Ezek energiája lényegesen erősebb, mint a megmunkált daraboké, így hosszú idő (hónapok, évek) alatt átírhatják más kristály rezgését.
Tehát ametiszt drúzát, nyers, megmunkálatlan darabot ne hagyj más kövek mellett.

Fontos: Ametiszt ékszerek, marokkövek és más megmunkált tárgyak esetében nyugodtan lehet egymás mellett tartani más kristályokkal, sőt akár egy ékszeren belül is felfűzhető többféle kristály, egymás hatását erősítik.

Szintén az I. modul 2. napi anyagához kapcsolódik

Egy kedves társunk feltette a kérdést, hogy mi a különbség a kristályvíz és a kristály elixír között. Átolvasva az anyagot rájöttem, hogy nagyon is jogos a kérdés, hiszen a leírásban hol kristályvízről, hol elixírről írok.
Beleestem abba a csapdába, hogy az évek során számomra már egyértelművé vált ismeretek továbbadásánál megfeledkeztem arról, hogy én is voltam kezdő. Elnézésed kérem ezért!

Bennem is kavarogtak valamikor a kérdések, amit vagy feltettem az oktatómnak, vagy inkább megmaradtam kétségek között, mert azt gondoltam, hogy “buta kérdés” lenne.

Ezért is vagyok hálás minden kérdésért, amit feltesztek nekem. Szeretném, hogy értsed, lásd, érezd és tapasztald meg a kristályok működését.
A kérdezőnek válaszoltam, válaszomat pedig megosztom itt is.

Tehát a különbség a kristályvíz és az elixír között:

A kristályvíz és az elixír között gyakorlatilag csak a mennyiségben és töménységben van különbség.
Egyszerűbb a magyarázatot a saját példámon keresztül leírni, ami az életkörülményeim megváltozása miatt egy kicsit módosult ahhoz képest, amit a tananyagban néhány évvel ezelőtt írtam. (hamarosan a pdf-eket is át fogom dolgozni)

Mivel általában itthon vagyok, és ügyelek arra, hogy bőségesen fogyasszak vizet, ezért egy nagy üvegben készítem az egész napi adag kristályvizet. Mivel semmiféle betegségem nincs, és lelkileg is teljesen kiegyensúlyozott vagyok, ezért csak az állapot fenntartása a célom.

A kövek, amelyek most az üvegemben vannak: hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt, citrin, karneol, kalcedon.
Itt megjegyzem, hogy ezek mindannyian un. sérült, törött darabok, amit már nem tudok másra használni, így van közte kettétört masszírozó rúd, stb is. Nem feltétlenül követendő példa, attól függ, ki hogyan áll hozzá a “nem tökéletes” dolgokhoz.
Egyedül élek, de ebből a vízből bárki ihat, aki hozzám jön.

Az üvegem 6 literes, és ezt a mennyiséget mindennap elhasználom. Egy részét megiszom, a többivel főzök, virágot locsolok, a nem saját kertemben termett zöldség – gyümölcsfélét ebben mosom, ha lehet áztatom, húsfélét ebben áztatom (tudjuk, mennyi stresszhordozó, negatív energia van a mai húsokban).

Mindig az aktuális napi feladatok, történések határozzák meg, hogy mire használom el a vizet. Ha estére még így is marad belőle, akkor azt beleöntöm a pici kerti tavacskámba, de olyan is előfordul, hogy az egyébként csak locsolásra alkalmas vizű kutamba öntöm. Teszem ezeket azért, mert teljes hitemmel meggyőződésem, hogy ez hasznos, és örömömet lelem abban, amit csinálok.

Este pedig elkészítem a következő napi adag kristályvizet. Hozzáteszem, hogy én így érzem jól magam. Ez nem szabály, hanem játék, amit élvezek. Szívesen mondom azt, hogy nem élem, hanem játszom az életem. Vannak napok, amikor felborul a napi rutin, például ha vendégeim vannak. Nincs idő ilyenkor teljes figyelmet fordítani arra, amit csinálok.
Úgy kell ezt a figyelmet elképzelni, mint amikor egy kisgyermek teljesen belemerül abba, amit csinál.
Nincs semmi probléma ilyenkor, hiszen teljes figyelmemet a vendégeimre fordítom.

Tehát a kristályvíz nagyobb mennyiség, aznapi, maximum másnapi fogyasztásra való, nem szükséges hígítani, de megegyezően az elixírrel, hígítható is.

Ha hígítjuk, akkor rövid ideig várni kell, kevergetni, hogy elvegyüljön a többi vízzel, és az is átvegye az információt. Ilyen módon akár egy kádnyi fürdővíznek az információját is képes megváltoztatni akár egy pohárnyi kristályvíz is.

Hasonlóan készítjük, csak válogatott kristályokkal a napi felhasználásra kerülő kristályvizet, ha valami hosszabban tartó betegség, vagy lelki konfliktus, probléma van az életünkben. Ilyenkor kifejezetten azokat a kristályokat tesszük a vízbe, amelyek harmonikussá teszik a diszharmóniát.
Tehát ez volt a kristályvíz.

Az elixír ugyanezekkel a kristályokkal kis mennyiségű vízben készül, és cseppenként, vagy kis kanállal adagoljuk a pohár tiszta vízhez.

Kis üvegben, hűtőben egy hétig is eltarthatjuk, vagy akár alkohollal, tiszta, jó minőségű házi pálinkával keverve tudjuk hosszabban is tartósítani akár hűtés nélkül is.

Mivel csak cseppeket fogyasztunk az elixírből, azt is hígítjuk tiszta vízzel, így az egész alkoholtartalma olyan elenyésző, hogy akár kisgyermeknek is adhatjuk. Ha mégis kétség merül fel az alkoholtartalommal kapcsolatban, fel is lehet forralni fogyasztás előtt, így az alkohol elpárolog.

Elixírt akkor érdemes készíteni, ha bizonyos probléma csak alkalmanként merül fel.
Pld. általában nem, de néha szokott fájni a fejed. Ha ametiszttel készítesz elixírt, ilyenkor csak előveszed és pár cseppel egy pohár vízben megiszod.
Vagy nehezen alszol el. Este egy pohár vizet készítesz az ametiszt elixírből.
Tehát speciálisan azzal a kővel készíted az elixírt, ami harmonizálja az adott diszharmóniát. Ilyen módon tarthatsz akár többféle elixírt is, az igényektől függően.

Ha rendszeressé teszed a kristályvíz fogyasztását, és szeretnéd olyankor is fogyasztani, amikor távol vagy otthonodtól, akkor a megszokott kristályokkal szintén készíthetsz elixírt is. Ezt a kis üveget a táskádban viheted magaddal a munkahelyre, vendégségbe, bárhová ahová mész.
Cseppentheted vízbe, üdítőbe, akár kávéba, vagy levesbe is, bármilyen folyadékba, amit megiszol. Kicsit hagyod, hogy elkeveredjen a nagyobb mennyiséggel, és ihatod is.
A víz a legjobb és leggyorsabb információ szállító eszköz, ezért képes a pohárnyi, és a szervezetünkben lévő vizet is gyorsan harmonizálni.

Tehát összefoglalva a lényegét tekintve nincs különbség a kristályvíz és az elixír között.
Ha veszed, akkor annak meg kell fizetni az árát. Az ár pedig nem csak az anyagköltség (ebben benne van a nem éppen olcsó cseppentős üveg is), hanem a belefektetett munka, idő, energia, engedélyek, adók, stb, és nem utolsó sorban a kereskedelmi haszon is.

De miért vennéd meg, ha vannak köveid, ismered őket, és ingyen elkészítheted magadnak és családodnak?

Nem mellékes az sem, hogy – mivel tudjuk, hogy a víz a legjobb információ szállító eszköz, és a programot még üvegen keresztül is felveszi – az így vásárolt elixírben benne lehet minden olyan információ is, amit akaratlanul is átadtak mindazok, akiknek a kezén keresztülment.

Ezért nem mellékes az sem, hogy Te milyen érzésekkel, hogyan fordítasz figyelmet a kristályvized, elixíred elkészítésére.

Az én kristályvizem.
Az üveg mellett kívül magnetit (mágnes) van,
amit nem teszek a vízbe, csak az üvegen keresztül,
információ átadással harmonizálja a vizet.