Színezd ki, színezd át, színezd újra!

… ügyelj arra, ne tűnjenek el a színek életedből! Figyelj rájuk, nyúlj értük! Ott vannak és várnak!

Ülünk a félhomályban, a reggeli kávém és én. Meggyújtom a sárga gyertyámat, mert jólesik meleg fénye. A sárga a boldogság, az öröm, a jókedv analógiája. Igen, valóban ilyen az életem. Jól vagyok most. Boldog vagyok és elégedett. Helyén van minden. Rendben van minden… a legnagyobb rendben.

Szép, ahogy a kiskanálon játszik a rézszínű fény. Jó most itt ülni és csak lenni.

Nézek a szürke, felhő borította hegyre… ma nem akar felébredni, nem rúgja le takaróját. Még alszik kicsit. Vagy szomorú? Lehet, duzzog. Most így jó neki. Megéli azt, ami mára jutott őnagyságának így 2000 méteren.

Nemszeretemidő van ma. Hiányzik a fény. Most csak a kinti fény.

Eszembe jut sok-sok régi emlék, amikor szürke, unalmas és valóban fénytelen volt az életem. Elárultak, becsaptak, hazudtak. Nem szerettek. Semminek semmi értelmét nem találtam. Volt, hogy szívesen elmentem volna, vissza oda, ahonnan jöttem.

Vagyunk így ezzel néha, amikor teljesen elfogy a fény és nem látjuk az utat.

Igen. A fény fontos. A fény és a színek. Nélkülük nincs Élet. Kell a piros, a lelkes, lendületes, energikus, célratörő, de kell a higgadt barna, a biztonság, az alap, a stabilitás. Fontos a rózsaszín, nagyon is az. A feltétel nélküli szeretet, amiről annyit beszélünk… megéljük? Éljük!

Kell még egy kis zöld is. A természet, az élet, az újjászületés, az önbecsülés és az egyensúly.

Ó és az indigókék! Megtisztít, átalakít, óv és véd.  Az indigókéknek hatalma van, a jövőért dolgozik. Azt üzeni, „véghez fogom vinni, megteszem”.

És a fehér! A tisztaság, a nyitottság, az ártatlanság.

Ki nem maradhat az arany bölcsessége, dicsősége és nagyvonalúsága.

Ugye, máris jobb a hangulatunk? Pedig „csak” a színekről gondolkodunk… Szépen kiszíneztem ezt a borús reggelt. És közben a kávém is elfogyott.

Igen, be kell engedni a fényt és a színeket… Bárcsak hamarább rájuk találtam volna…

Sok minden van, amivel szebbé tehetjük mindennapjainkat, de semmi nincs annyira kéznél mint a színek. Nézz rájuk, lélegezd be őket, élj velük! M.M.

Hiányzik a szín? Írj, ne maradj egyedül a szürkeségben! Segítek!

Adataidat tiszteletben tartjuk, nem osztjuk meg senkivel.
Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva olvashatod el.

Itt küldhetsz üzenetet!