BŐSÉGBEN ÉLNI

Amikor bőségről beszélünk, legtöbben a pénzre, anyagi bőségre gondolnak. Ám ez korántsem így van, és a fenti kép is csalós egy kicsit, mert a bőségszaruból sem csak pénz áramlik hozzánk.

Ebben az írásban Eckhart Tolle gondolatait továbbítom feléd. Üzenete annyira egyértelmű, hogy ennél többet és jobban senki nem tudná elmagyarázni, mi a teendőnk.

Semmit nem tettem hozzá Tolle írásához, csak könnyebben olvashatóvá tagoltam, és kiemeltem vastag betűvel a lényeges részeket.

BŐSÉG

„Hogy kinek tartod magad, az azt is mélyen befolyásolja, hogy szerinted mások hogyan bánnak veled.

Sokan panaszkodnak, hogy rosszul bánnak velük. „Nem kapok semmi tiszteletet, figyelmet, elismerést, megbecsülést” – mondják. – „A munkámat magától értetődőnek tekintik.”

Ha pedig kedvesek velük, a mögött hátsó szándékot gyanítanak.
„Manipulálni próbálnak! Hasznot akarnak belőlem húzni! Senki sem szeret.” „Én egy szűkölködő ’kis én’ vagyok, aki nem kapja meg azt, amire szüksége van” –  ezt gondolják magukról.

Önmaguk e téves megítélése minden kapcsolatukban működészavart okoz.

Azt hiszik, ők semmit sem tudnak nyújtani, a világ és a többi ember pedig nem hajlandó megadni nekik azt, amire szükségük van. Teljes valóságuk illuzórikus én-tudatukra épül, ami helyzeteket szabotál el, és minden kapcsolatot megmételyez.

Ha a hiány gondolata – vonatkozzék az pénzre, elismerésre vagy szeretetre – énképed részévé vált, akkor mindig is hiányt fogsz megtapasztalni.

Ahelyett, hogy értékelnéd az életedben már meglévő jót, csak a hiányt látod.
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.

A tény a következő: bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, te tartod azt vissza a világtól.

Visszatartod, mert mélyen belül azt gondolod, kicsi vagy, és semmid sincs, amit adhatnál.
Javaslom, próbáld ki néhány hétig a következőt, és figyeld meg, hatására miként változik a valóságod:

Bármi is az, amiről úgy gondolod, hogy az emberek visszatartják tőled – dicséret, elismerés, támogatás, szeretetteljes gondoskodás stb. –, adj nekik azt!

Hogy magadnak sincs? Nem baj. Tégy úgy, mintha lenne, és meglátod, megérkezik!
Röviddel az után, hogy elkezdesz adni, el fogsz kezdeni kapni! Nem kaphatod azt, amit nem adsz.
A „kiadás” meghatározza a „bevételt”.

Bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, az valójában már birtokodban van, ám amíg nem engeded meg, hogy „kiadd”, addig még csak nem is fogsz tudni róla, hogy rendelkezel vele.
Ez a bőségre is igaz.

A törvény, miszerint a „kiadás” meghatározza a „bevételt”, Jézus erőteljes képében is megfogalmazódik:
„Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe.”

Minden bőség forrása valójában nem kívül található, hanem része annak, aki vagy. Mégis érdemes azzal kezdened, hogy észreveszed és értékeled a kívül lévő bőséget.

Figyelj fel az élet gazdagságára! Amikor a Nap melegét érzed a bőrödön, amikor a virágüzlet bejáratánál sorakozó növények pompáját látod, amikor beleharapsz a zamatos gyümölcsbe, vagy amikor az égből bőségesen hulló vízben ázol.

Lépten-nyomon az élet gazdagságába botlasz. Ennek a téged körülvevő bőségnek a felismerése fölébreszti a benned szunnyadó bőséget. Ezt követően hagyd, hogy az kiáradjon belőled!

Amikor rámosolyogsz egy idegenre, máris kis energiakiáramlás történik.
Adóvá válsz.

Gyakran kérdezd meg magadtól: „Mit adhatok itt? Miként lehetnék ennek az embernek vagy ennek a helyzetnek a szolgálatára?”

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Jézus ezt így fogalmazza meg: „Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, amije van, azt is elveszik tőle.”

Forrás: Eckhart Tolle: A MOST hatalma

Szeretettel hívunk, tarts velünk!

Hazánk és a világ eseményei most számtalan olyan érzést elevenít fel bennünk, amit nagyon nehéz kezelnünk.

Felgyorsultak az események, jelentős fizikai és energetikai változások zajlanak, hihetetlen energiáknak vagyunk tanúi az utóbbi időkben. Az előrejelzések szerint ez még tovább fokozódik. Ez tükröződik hazánk és a világ eseményeiben is, de a környezetünkben, az egészségünkben, társkapcsolatban is, így minden ember életét érintik.

IDE KATTINTVA olvashatsz erről bővebben.

Munkásságomat támogatja: borkaszandal.hu