Hullám – völgy az Élet

A Csodák Tanítása inspirált erre a bejegyzésre azzal a szándékkal, hogy az olvasó a saját életének megéléseire kivetítve értse meg ezt a bekezdést.

„Még a téves döntéseknek az ego által oly féltékenyen őrzött előjogára sem a kívánságaid szerint teszel szert. E jogot is Isten Akarata által nyerted el, és Ő nem hagyott magadra. Az Ő Hangja megtanít, hogyan tégy különbséget fájdalom és öröm között, és kivezet az általad alkotott zavarodottságból. Isten Fiának elméjében nincs zavarodottság, és az ő akarata mindig egybevág Atyja Akaratával, mert az Atya akarata a Fiúé is egyben.”
/CST.7. fej.X.7.

Hogyan értelmezzük ezt a bekezdést?

Isten szabad akaratot adott nekünk, ezért megengedi azt is, hogy az ego hangját követve téves döntést hozzunk. Valójában e téves döntésünkben sem hagy magunkra. Az ego a fájdalmat és szenvedést élvezi, Isten pedig nem teremtett sem fájdalmat, sem szenvedést. Isten Akarata az, hogy szeretetben, békében, nyugalomban éljünk, bőségben és örömben legyen részünk, ezt teremtette számunkra.
Elménkben folyamatosan a Szentlélek szelíd, megengedő, és az ego harsány, követelőző hangja szól, ezért ez a magyarázata az un. „hullám – völgynek”, amibe kerülünk egészen addig, míg a legkisebb mértékben is követjük az ego hangját.

Amikor valami „zűr” támad az életünkben, az azt jelenti, hogy előzőleg abban a helyzetben az ego hangját követtük, ami múló örömöt ígért nekünk. Az ego hangja kivétel nélkül mindig fájdalomra vezet, ezért az örömöt törvényszerűen fájdalom követi. Ez minden élethelyzetre igaz.

Következésképpen eljutunk a zavarodottság és fájdalom mélypontjára, míg már nem tudunk mit tenni, elfogadjuk sorsunkat, és elengedjük az akarást. Ilyenkor gyakran mondja még az Istenben nem hívő ember is:
„Istenem segíts, én ehhez kevés vagyok!”, „Már nem tudok mit tenni, történjen, aminek történnie kell!” Ezzel a néhány szóval – mely az alázatról tesz tanúbizonyságot -, átadjuk helyzetünket Istennek.  Ő pedig ott áll mellettünk, csak a hívásunkra várt. Felesleges a magyarázat, jól tudja, mi okozza fájdalmunkat, és mit kell az adott helyzetben helyreigazítani. Közbelép, és a Szentlélek hangján szólva hozzánk, kivezet a zavarodottságból.

A mondás, miszerint minden fájdalom valami nagyobb örömhöz vezet, csak részben igaz.

Azért igaz, mert a bánatot követő öröm – amihez a Szentlélek hangját követve jutunk -, maradandó lehetne, hiszen az igaz úton jutottunk hozzá. Az igazi öröm nem múlna el, ha tudatosítanánk magunkban, hogy azért jutottunk hozzá, mert átadtuk az irányítást Istennek, és elengedtünk minden akarást.
Következésképpen azért csak részben igaz, mert tévesen azt gondoljuk, hogy ehhez az örömhöz a fájdalmon keresztül jutottunk hozzá. Azt fogadjuk el valóságunknak, hogy az Élet egy hullám – völgy, egyszer fent, másszor lent, ahhoz hogy feljussunk, lentről kell indulnunk, és ha már fent vagyunk, törvényszerűen le kell zuhannunk, hogy újra feljuthassunk. Ennek eredményeként újra belopózik elménkbe az ego hangja, és visszaveszi az irányítást.

Észrevétlen félelemmel tölt el, aminek a gondolatai: „Ez csak véletlen szerencse”, „Ne gondold, hogy ez mindig így lesz!”, „Nem érdemled meg.”, „A közmondás is azt tartja, hogy derűre ború.” Ennek a gondolati rendszernek megfelelően kezdünk el viselkedni. Már megfeledkezünk Istenről, és átvesszük az irányítást életünk felett azon egós gondolattal, hogy így megtarthatjuk ezt az örömöt és nyugalmat. Foggal – körömmel ragaszkodunk ahhoz, amit elértünk, új terveket szövögetünk, de már újra az ego irányítása alatt.

Minden rosszból – ami történik velünk -, tanulnunk kell!

Ez így igaz, ám a fókuszt le kell venni a „rosszról”, és kivilágosodik, hogy mit tanulhatnánk belőle. Keresünk, kutatunk, egészen az őseinkig leásunk, miközben a tudás ott van a szemünk előtt. Abban a köztes állapotban rejlik, ami se nem rossz, se nem jó.

Ez pedig az ALÁZAT. Bár pillanatnyi érzés, egy szabad akaratunk szerint meghozott döntés, ami követi a zavart, de megelőzi fohászunkat: „Istenem segíts!” Ebbe az egyetlen pillanatba belefér a teljes átadás. Elengedem a szenvedést, és megengedem, hogy történjen, aminek történnie kell.

Átengedem Istennek az irányítást életem felett, ennek eredményeként megtörténik a „csoda”, ami az igazat megvallva nem csoda. Isten Fiaként természetes örökségem, hogy szeretetben, egészségben, örömben, boldogságban, bőségben töltsem életem a fizikai világban.

Így adom át Istennek életem irányítását: 🙏

Szeretett Istenem! Tervemet/problémámat (kimondva jelenlegi helyzetemet és azt, amit szeretnék) átadom most Neked megoldásra, és elengedek minden elképzelésemet arról, hogy minek kellene történnie. Kérlek, segíts engem abban, hogy alkalmassá váljak a Tőled érkező útmutatás befogadásra!

Hálás vagyok, és köszönöm, hogy mindenben mutatod nekem az utat.
Hálás vagyok, és köszönöm, hogy mióta a Szentlélek hangját követem, életemet egyre nagyobb szeretetben, békében, nyugalomban élem.
Hálás vagyok és köszönöm azt a sok csodát, amit nap – mint nap elém társz.
Hálás vagyok és köszönöm…..*
Hálás vagyok, és köszönöm, hogy most ezt a helyzetet is átveszed tőlem, és ettől megszületik az a megoldás, ami mindenki számára a lehető legjobb.
Köszönöm Istenem!
Áldás!

*A hála az enyém, és annyi mindenért vagyok hálás, amennyi az adott körülmények között eszembe jut. Ha szeretnéd a fenti módon átadni helyzetedet, háládat a saját életedből merítsd. Ezzel hangolod rá magad a csodák befogadására, mely nem várat magára.

Szeretettel kívánok áldást az életedre!
Molnár Ágnes

Szeretettel hívunk, tarts velünk!

Hazánk és a világ eseményei most számtalan olyan érzést elevenít fel bennünk, amit nagyon nehéz kezelnünk.

Felgyorsultak az események, jelentős fizikai és energetikai változások zajlanak, hihetetlen energiáknak vagyunk tanúi az utóbbi időkben. Az előrejelzések szerint ez még tovább fokozódik. Ez tükröződik hazánk és a világ eseményeiben is, de a környezetünkben, az egészségünkben, társkapcsolatban is, így minden ember életét érintik.

Akik nem ismerik a gyors változás okát, azok kétségbeesetten, és értetlenül állnak a hirtelen változások előtt. Akik ismerik, azok fel vannak készülve és örömmel üdvözlik, szeretettel fogadják az újabb tapasztalásokat. Az események őket sem kerülik el, de mivel nem uralkodik fölöttük a félelem, könnyebben túljutnak a nehézségeken.

Legyünk óvatosak és elővigyázatosak, de miközben zajlanak a külső események, egy pillanatra vegyük le róluk a fókuszunkat és vegyük észre, amint beépülnek tudatunkba az új energiák!

Mivel elérkezett az az idő, amikor teljes rendszer, hit, szemléletváltáson megyünk keresztül, valóban el kell tűnnie mindennek ami nem az új energiáknak megfelelő.

Meg kell érteni, hogy miért történik mindez, és sokkal gyorsabban, könnyebben túljutunk a nehezén!

Ezek megértésének megsegítésére hoztam létre ezt a tréninget, ahol elsősorban az önismerettel, önfejlesztéssel foglalkozunk, egy mini e – mail sorozat formájában. Ahogy egyre jobban megismered és megérted önmagad,  túl az álarcon, ami eltakarja igazi, belső önvalódat,  együtt tudsz majd haladni az új, energetikai változásokkal.

Amikor belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül!

A mai korszak – már tapasztalhatjuk – hatalmas változásokat hoz mindenki életébe akár ellenkezik, akár befogadja azt.
Azok az emberek, akik már évek óta a fejlődésnek ezt az útját járják, örömmel üdvözlik ezt. Ezek a változások fájdalmasak lesznek annak, aki nem tud egységben tekinteni a történésekre, ugyanakkor felemelő örömben lehet része annak, aki átlátja az egészet. Mindenekelőtt fejlődik a finom érzékelésünk, így felismerjük, és gyakrabban használjuk intuitív és kreatív képességeinket.

Ahhoz, hogy a fájdalom kevesebb legyen, meg kell értenünk a velünk történő eseményeket, legyen az egészségünk területén, szűk környezetünkben, vagy az egész Föld bolygón.

Azok részére, akik szeretnének megismerkedni  az életüket irányító belső erőkkel, önmagukkal,  egy mini tréning sorozatot indítottam. (ez nem a kristályokról szól!) Ebből ismerkedhetsz a holisztikus, az élet minden területére szóló, mindenre kiterjedő szemlélettel úgy, hogy azokat meg is érted.

Lépésről – lépésre haladunk, olyan ismeretekkel, amelyek alapján az én életem már közel húsz éve, hatalmas változásokon ment és ma is megy keresztül. Ma már tudom, hogy a tanulás folyamatos,  hiszen azért születtünk, az a feladatunk, hogy újabb és újabb tapasztalatokat szerezzünk. Az pedig, hogy ez a tapasztalás fájdalmas, vagy örömteli, egyedül rajtam – rajtad! – múlik.

Szeretettel hívlak, lépj be Te is közénk!

Az önismereti tréning személyes részvételt nem igényel!

Jelentkezésed után egy évig öt naponta kapsz újabb és újabb mini tréning anyagot,  amit nem megtanulni kell, hanem megérteni. Amikor megérted, önmagától, szinte észrevétlenül beépül az életedbe.
Időről – időre jönnek az “aha élmények”.  Olyan képességeidet fedezed fel, amelyek eddig rejtve voltak előtted. Akkor már csodálkozni fogsz azon, hogy eddig miért másképp láttad a világot, hiszen így annyira egyszerű és örömteli az élet.

Az alapoktól indulunk, így ha ma jelentkezel, akkor sem maradsz le azokról a tréningekről, amit azok kaptak, akik már régóta velem tartanak.

Az önismereti tréning díja  – tekintettel a kritikus helyzetre –

15.000 Ft helyett most mindössze

5.000 Ft

Önfejlesztő, önismereti tréningünk egy éve alatt szinte észrevétlenül beépülnek az életedbe az olvasottak. Más ember leszel a végére, és csodálkozni fogsz azon, miért nem engedted be életedbe azelőtt azt a békét és örömöt amit megtapasztalsz.

Ha szeretnél jelentkezni az egy éves online tréningre, azt az alábbi űrlapon megteheted. A tréning a díj befizetését követően kezdődik.

Mielőtt kitöltöd a jelentkezési adatokat, ismerkedj meg Adatvédelmi Tájékoztatónkkal. Adataid nálunk biztonságban vannak.

energia vibráció

Jelentkezem az Önismereti tréningre

energia vibráció

Az oldal támogatója: Natura Gyógynövény