Hullám – völgy az Élet

A Csodák Tanítása inspirált erre a bejegyzésre azzal a szándékkal, hogy az olvasó a saját életének megéléseire kivetítve értse meg ezt a bekezdést.

„Még a téves döntéseknek az ego által oly féltékenyen őrzött előjogára sem a kívánságaid szerint teszel szert. E jogot is Isten Akarata által nyerted el, és Ő nem hagyott magadra. Az Ő Hangja megtanít, hogyan tégy különbséget fájdalom és öröm között, és kivezet az általad alkotott zavarodottságból. Isten Fiának elméjében nincs zavarodottság, és az ő akarata mindig egybevág Atyja Akaratával, mert az Atya akarata a Fiúé is egyben.”
/CST.7. fej.X.7.

Hogyan értelmezzük ezt a bekezdést?

Isten szabad akaratot adott nekünk, ezért megengedi azt is, hogy az ego hangját követve téves döntést hozzunk. Valójában e téves döntésünkben sem hagy magunkra. Az ego a fájdalmat és szenvedést élvezi, Isten pedig nem teremtett sem fájdalmat, sem szenvedést. Isten Akarata az, hogy szeretetben, békében, nyugalomban éljünk, bőségben és örömben legyen részünk, ezt teremtette számunkra.
Elménkben folyamatosan a Szentlélek szelíd, megengedő, és az ego harsány, követelőző hangja szól, ezért ez a magyarázata az un. „hullám – völgynek”, amibe kerülünk egészen addig, míg a legkisebb mértékben is követjük az ego hangját.

Amikor valami „zűr” támad az életünkben, az azt jelenti, hogy előzőleg abban a helyzetben az ego hangját követtük, ami múló örömöt ígért nekünk. Az ego hangja kivétel nélkül mindig fájdalomra vezet, ezért az örömöt törvényszerűen fájdalom követi. Ez minden élethelyzetre igaz.

Következésképpen eljutunk a zavarodottság és fájdalom mélypontjára, míg már nem tudunk mit tenni, elfogadjuk sorsunkat, és elengedjük az akarást. Ilyenkor gyakran mondja még az Istenben nem hívő ember is:
„Istenem segíts, én ehhez kevés vagyok!”, „Már nem tudok mit tenni, történjen, aminek történnie kell!” Ezzel a néhány szóval – mely az alázatról tesz tanúbizonyságot -, átadjuk helyzetünket Istennek.  Ő pedig ott áll mellettünk, csak a hívásunkra várt. Felesleges a magyarázat, jól tudja, mi okozza fájdalmunkat, és mit kell az adott helyzetben helyreigazítani. Közbelép, és a Szentlélek hangján szólva hozzánk, kivezet a zavarodottságból.

A mondás, miszerint minden fájdalom valami nagyobb örömhöz vezet, csak részben igaz.

Azért igaz, mert a bánatot követő öröm – amihez a Szentlélek hangját követve jutunk -, maradandó lehetne, hiszen az igaz úton jutottunk hozzá. Az igazi öröm nem múlna el, ha tudatosítanánk magunkban, hogy azért jutottunk hozzá, mert átadtuk az irányítást Istennek, és elengedtünk minden akarást.
Következésképpen azért csak részben igaz, mert tévesen azt gondoljuk, hogy ehhez az örömhöz a fájdalmon keresztül jutottunk hozzá. Azt fogadjuk el valóságunknak, hogy az Élet egy hullám – völgy, egyszer fent, másszor lent, ahhoz hogy feljussunk, lentről kell indulnunk, és ha már fent vagyunk, törvényszerűen le kell zuhannunk, hogy újra feljuthassunk. Ennek eredményeként újra belopózik elménkbe az ego hangja, és visszaveszi az irányítást.

Észrevétlen félelemmel tölt el, aminek a gondolatai: „Ez csak véletlen szerencse”, „Ne gondold, hogy ez mindig így lesz!”, „Nem érdemled meg.”, „A közmondás is azt tartja, hogy derűre ború.” Ennek a gondolati rendszernek megfelelően kezdünk el viselkedni. Már megfeledkezünk Istenről, és átvesszük az irányítást életünk felett azon egós gondolattal, hogy így megtarthatjuk ezt az örömöt és nyugalmat. Foggal – körömmel ragaszkodunk ahhoz, amit elértünk, új terveket szövögetünk, de már újra az ego irányítása alatt.

Minden rosszból – ami történik velünk -, tanulnunk kell!

Ez így igaz, ám a fókuszt le kell venni a „rosszról”, és kivilágosodik, hogy mit tanulhatnánk belőle. Keresünk, kutatunk, egészen az őseinkig leásunk, miközben a tudás ott van a szemünk előtt. Abban a köztes állapotban rejlik, ami se nem rossz, se nem jó.

Ez pedig az ALÁZAT. Bár pillanatnyi érzés, egy szabad akaratunk szerint meghozott döntés, ami követi a zavart, de megelőzi fohászunkat: „Istenem segíts!” Ebbe az egyetlen pillanatba belefér a teljes átadás. Elengedem a szenvedést, és megengedem, hogy történjen, aminek történnie kell.

Átengedem Istennek az irányítást életem felett, ennek eredményeként megtörténik a „csoda”, ami az igazat megvallva nem csoda. Isten Fiaként természetes örökségem, hogy szeretetben, egészségben, örömben, boldogságban, bőségben töltsem életem a fizikai világban.

Így adom át Istennek életem irányítását. Én füzetbe leírom, úgy könnyebb összeszedni a gondolatokat:

Szeretett Istenem! Jézus Krisztus és a Szentlélek!
(Tervemet/problémámat leírva vagy kimondva jelenlegi helyzetemet és azt, amit szeretnék)
Ezt a helyzetet átadom most Neked megoldásra, és elengedek minden elképzelésemet arról, hogy minek kellene történnie. Kérlek, segíts engem abban, hogy alkalmassá váljak a Tőled érkező útmutatás befogadásra!

Ez után leírom, miért vagyok hálás az adott helyzetben: (ezek az én szavaim, a saját háládat írd le)
Hálás vagyok, és köszönöm, hogy mindenben mutatod nekem az utat.
Hálás vagyok, és köszönöm, hogy mióta a Szentlélek hangját követem, életemet egyre nagyobb szeretetben, békében, nyugalomban élem.
Hálás vagyok és köszönöm azt a sok csodát, amit nap – mint nap elém társz.
Hálás vagyok és köszönöm…..*

Végül pedig ezt írom:
Hálás vagyok, és köszönöm, hogy most ezt a helyzetet is átveszed tőlem, és ettől megszületik az a megoldás, ami mindenki számára a lehető legjobb.
Köszönöm Istenem!
Áldás!

*A hála az enyém, és annyi mindenért vagyok hálás, amennyi az adott körülmények között eszembe jut. Ha szeretnéd a fenti módon átadni helyzetedet, háládat a saját életedből merítsd. Ezzel hangolod rá magad a csodák befogadására, mely nem várat magára.

Szeretettel kívánok áldást az életedre!
Molnár Ágnes

Munkásságom és a weboldal támogatja: borkaszandal.hu

Tovább …

Szeretettel hívlak, tarts velem!

Teremtsd meg saját világodat!

Mielőtt feltennéd a kérdést, hogyan tehetnéd ezt meg, biztosíthatlak, hogy már most is ezt teszed. Minden, amiben részed van, legyen az jó, vagy kellemetlen, Te teremted magadnak. Most, ebben a pillanatban is a holnapodat, a jövődet teremted.

Ezért én teszem fel a kérdést neked: Miért ne csinálhatnád ezt úgy, hogy minden tekintetben jó és kielégítő legyen, hogy a külvilágban zajló változás kevésbé érintsen fájdalmasan, mint másokat?

Hazánk és a világ eseményei most számtalan olyan érzést elevenít fel bennünk, amit nagyon nehéz kezelnünk.

Felgyorsultak az események, jelentős fizikai és energetikai változások zajlanak, hihetetlen energiáknak vagyunk tanúi az utóbbi időkben. Az előrejelzések szerint ez még tovább fokozódik. Ez tükröződik hazánk és a világ eseményeiben is, de a környezetünkben, az egészségünkben, családunkban, társkapcsolatban, munkahelyen is, így minden ember életét érintik.

Mivel elérkezett az az idő, amikor teljes rendszer, hit, szemléletváltáson megyünk keresztül egyénileg és világ szinten is, valóban el kell tűnnie mindennek ami nem az új energiáknak megfelelő.

A mai korszak – már tapasztalhatjuk – hatalmas változásokat hoz mindenki életébe. Már nincs lehetőség ellenkezni, nincs idő, nem lehet félresöpörni, vagy halogatni, keményen benne vagyunk a változásban.
Nincs választás sem. Vagy beleállunk a szív – központunkba, és onnan irányítjuk az életünket, vagy ….. nincs „vagy”. Minden süllyed, amit nem a szeretet irányít.

Ezek megértésére és gyakorlati alkalmazására hoztam létre  a teremtés művészete intenzív online önismereti tréninget. Ahogy egyre jobban megismered és megérted önmagad,  együtt tudsz majd haladni az új, energetikai változásokkal is.

Olyan eszközt adok a kezedbe – feltéve hogy használod is -, amivel hozzám hasonlóan képes leszel Te is megteremteni saját békés, örömteli életedet, függetlenül attól, hogy mi zajlik a külvilágban.

Amikor belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül!

Következésképpen ha szeretnél megismerkedni  az életedet irányító saját belső erőddel, önmagad hatalmával,  akkor közöttünk a helyed.
Az, hogy életedben megjelenő tapasztalás fájdalmas, vagy örömteli lesz, egyedül rajtad múlik.

Szeretettel hívlak, lépj be Te is közénk!

Az önismereti tréning személyes részvételt nem igényel!

Mivel sürget az idő, az eddig ismert önismereti tréningeket „gyorsító pályára” tettem. Ahhoz, hogy gyorsan beépüljön, és meghozza a változást a Te életedben is, naponta időt kell szánni rá. Ezen kívül szükségesnek tartom azt is, hogy azonnal közvetlenül szólhass hozzám – akár virtuálisan „négyszemközt”is, – amint kérdésed van a saját életeddel, problémáddal kapcsolatban. Amit mondok, vagy írok, nem megtanulni kell, hanem megérteni. Ezért én is nap – mint nap jelen vagyok, figyelek, és válaszolok.

E célom megvalósítására hoztam létre a Facebookon „A teremtés művészete önismereti csoportot”, mely egy zárt csoport, csak a résztvevők léphetnek be és olvashatják a tartalmát.

Az önismereti tréning minden hónap 1-én elölről indul
Jelentkezésed – és a részvételi díj beérkezése – után beregisztrállak a csoportba, ahol naponta 3 különböző bejegyzést találsz.
Ezek közül az egyikben – a hónap végére – végigvezetlek a tudatos teremtés folyamatán. Ennek hatására olyanná „varázsolhatod” az életed, amilyenné szeretnéd.
A másik két bejegyzés változó lesz, annak megfelelően, hogyan fordíthatjuk a szolgálatunkra a külvilágban zajló eseményeket.

Amikor megérted, önmagától, szinte észrevétlenül beépül az életedbe.
Időről – időre jönnek az „aha élmények”.  Olyan képességeidet fedezed fel, amelyek eddig rejtve voltak előtted. Akkor már csodálkozni fogsz azon, hogy eddig miért másképp láttad a világot, hiszen így annyira egyszerű és örömteli az élet.

A teremtés művészete önismereti tréning díja
most mindössze

5.000 Ft,


ami magába foglalja az igény szerinti személyes konzultációt is.
A csoportnak ezután korlátlan ideig tagja lehetsz,
így a „Napi Aktuális” bejegyzéseket továbbra is követheted.

Itt jelentkezhetsz a tréningre

Itt olvashatod el az  Adatvédelmi Tájékoztatónkat.
Adataid nálunk biztonságban vannak.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….