Segítő módszer kiválasztása

Ígértem, segítek néhány gondolattal, hogy is kezdj neki önmagad megismerésének, megértésének és a változ(tat)ásnak.

Bízom benne, hogy elgondolkodtat írásom és megtalálod a módszert, – ami a tiéd – és a segítődet.

Hogyan is kezdődik, amikor szükségünk van segítségre?

 

Elkeseredtünk. Valami bánt minket, esetleg egy krízis kellős közepén álldogálunk a kilátástalanságban.

Milyen tanácsokat szoktunk kapni?

„Aludj egyet rá, holnap jobb lesz, máshogy fogod látni az egészet!”

„Sírd ki magad, nekem az mindig segít!”

Rendben. Aludtunk egyet, semmi változás… sírtunk is… semmi.

 

Most jön az, hogy „Beszerzek egy-két könyvet, elolvasom és megtudom a tutit”. Hát, mondok én valamit: nincs „tuti mondó ember” a Földön!

Sok éven keresztül olvastam mindenféle könyvet arról, kis is vagyok, merre menjek? Hogyan érezzem jobban magam, hogy oldjam meg könnyebben a problémáimat stb.

30 éves voltam, amikor megjelentek a New Age azaz új kor sorozatok könyvei. Faltam őket. Úgy éreztem, ha eddig soha, akkor majd most!

Majd következett a pozitív gondolkodás tudománya. Megtanultam a Bibliát olvasni és vele élni.

Sorolhatnám. Mindegyik adott valamit.

Amikor a kihívások jöttek, egyik sem segített úgy, ahogy én elvártam. Csalódtam mindegyikbe! Dühös voltam és elégedetlen. Nem ezt ígérte az író. Azt ígérte, „elolvasod ezt a könyvet és megváltozik az életed” vagy „Mosolyogj minden reggel a tükör előtt és lásd a boldog arcodat!” De hogyan, amikor rosszul vagyok? Attól, hogy vigyorgok, még a problémám ott liheg a nyakamba. „Boldog arc”… ugyan!

Hallottál már Te is ilyesmit? – Na, ugye.

 

Lehet, nincs problémád, csak éppen elakadtál az életedben, talán egyszerűen csak kattog a kérdés:

„Ki vagyok és miért jöttem ide, mi a feladatom?”

 

Igen. Ilyenkor jól jönne egy segítség. Valaki, aki megért, és kibontja azt a csomagot, amit mi még meg sem találtunk.

Jó lenne… de ki? És milyen módszert?

Rengeteg lehetőség van már szerencsére, amit felkeltheti érdeklődésünket. Először is, olvassunk utána, mi is az? Hogy történik? Miről szól? Tudunk-e azonosulni vele, át tudjuk-e adni magunkat? Megértjük-e?

 

Találkozunk olyan lehetőséggel, ami elemzés, azaz dekódoláson alapul. Ebben az esetben, ha megkapjuk az elemzést utána az értelmezésben, a továbblépésben szintén segíthet a konzulens. Pl. számmisztika, vagy a színterápiának egyik módozata, amelyek hamarosan nálunk is kezdődnek, a titokzatos “M” – nek  köszönhetően 🙂

Léteznek már online tanfolyamok, önfejlesztő módszerek, ami egyértelműen elősegíti a fejlődésünket. Ilyen pl. a Kristálytanfolyam, vagy az Önismereti tréning, mely nagy segítség lehet testünknek, lelkünknek. Természetesen a segítség ebben az esetben is a rendelkezésedre áll. Nem maradsz egyedül!

 

Miből veszed észre, hogy a módszer hatásos?

A jó módszer nem csak arról szól, hogy feldob és boldog leszel tőle. Sajnos nem. Jobban leszel, az tény, de lesznek felismeréseid. Lesz közöttük kellemetlen.

Sőt! Iszonyatosan kellemetlen! Kezdeni kell vele valamit. Különben semmi értelme. Szembe kell nézni a problémánkkal, felelősséggel fel kell vállalni, hogy mi okoztuk és nekünk kell kijavítani.

Tehát, ha érezzük, hogy haladunk, akkor az a mi terápiánk, módszerünk. Persze gyors változást ne várjunk. Ehhez idő és türelem kell. Nem szabad elvárni magunktól semmit! Nem az a cél, hogy kudarcélményeket gyűjtsünk!

Nagyon fontos, hogy a konzulens, terapeuta jelenlétét érezzük. Tudjuk, hogy mindig számíthatunk rá, elérhetjük, kérdezhessünk, és olyan választ kapjunk, ami megint csak előrelépést, tanulást stb eredményez.

A terapeuta nem barát, ő segítő. Megtanulta, kitanulta, gyakorolja a módszerét és veled lesz, amíg szükséges. Megért, ösztönöz, veled örül, de „kegyetlenül” elmondja, amit lát rólad. Így segít. Határozott, de gondoskodó is.

Ha olyan konzulenssel találkozol, aki mindig csak dicsér és jókat mond rólad… bocsi, de akkor te egy hibátlan, gond és problémamentes ember vagy(?!) , és nincs is szükségetek egymásra.

 

Egyes országokban már bevett szokás, hogy az emberek választanak egy pszichológust, vagy terapeutát és rendszeresen felkeresik. Rendszeresen. Fontosnak tartják a prevenciót. Sajnos, sokan csak akkor kezdenek segítséget keresgélni, mikor már nagy a baj. Onnan visszajönni nagyon nehéz munka.

Ezért, ajánlom, javaslom mindenkinek, mielőbb kezdjen el törődni a Lelkével, mert megérdemli!

 

Szeretettel kívánunk szép napokat!: “M” és Ágnes

Hogy ki „M”? Karácsonykor bemutatom őt 🙂

 

 

6 válaszok
 1. Julianna
  Julianna says:

  Kedves Ágnes!

  Nagyon örülök az írásodnak! Én is bejártam azt az utat, amit leírtál. Húszas éveimben , kezdtem a hatha jógával
  (még ma is becsempészek a napjaimba egy-két légzőgyakorlatot, ászanát, mudrát) ; olvastam rengeteget,
  jött az agykontroll korszakom, majd megismerkedtem a sahaja jógával ; három éve még egy
  internetes mini csikung tanfolyamot is megcsináltam , 🙂
  Tulajdonképpen minden próbálkozásom sokat adott éppen akkor, amikor benne voltam , de hiányzott valami,
  amit nem tudtam megengedni magamnak az anyagiak miatt.
  A személyes “ottlét”, a vezető, tanító megismerése, a közösség, akik hasonló cipőben járnak.:)
  Ezért nagyon örülök, hogy hozzád bármikor fordulhatok , és várom a titokzatos “M” megismerését.

  Szeretettel, köszönettel:
  Julianna

  Válasz
  • Kristálygyógyítás
   Kristálygyógyítás says:

   Kedves Julianna!

   Köszönjük szépen hozzászólásodat!
   Nekem is volt “agykontroll korszakom”, tulajdonképpen ez alapozta meg az érdeklődésemet 🙂 Domján Laci gyönyörű relaxációs kazettái finoman vezettek rá a meditáció igényére is. A sahaja jóga, hatha jóga, reiki, TM is része volt az életemnek, nekem is….. Egyetértek veled, mind hozzátettek az életemhez nekem is, mire megtaláltam azt az irányt, amit követek. Biztosan Te is tapasztaltad, hogy tulajdonképpen mind ugyanarról szól, de különbözőképpen jutunk el ugyanoda.
   Érdemes nyitottnak lenni és mindent kipróbálni, ami az utunkba kerül, ami által fejlődhetünk.

   Szeretettel kívánok jó egészséget és minden jót!
   Ágnes

   Válasz
 2. Edit
  Edit says:

  Koszonom hogy irtok , mert velem most pont ez történik ! A férjem akivel 40 évig imádtuk egymást hirtelen szívhalálba , ok nélkül, meghalt. 1 éve elő halott vok. A pszichológus szart se ér !!! Nem képes segíteni feldolgozni ezt a rettenetet! Helyette engem elemezget! Nem vok rá kiváncsi ! Segítsetek kérlek !!!! Mit tegyek? Koszonom!! Puszi Nektek ! Edit

  Válasz
 3. Korényiné Judit
  Korényiné Judit says:

  Üdv! Igen, szoktak elakadások lenni az életemben, de ezen az úton amelyen 13 éve vagyok mindig sikerül feljebb lépnem. Köszönöm az írásotokat,nem kapkodok, gondolkodom. Legyen derűs napotok mindenki számára – Judit

  Válasz
  • Kristálygyógyítás
   Kristálygyógyítás says:

   Kedves Judit!

   Köszönjük szépen hozzászólásodat! Azért vagyunk itt, hogy megoldjuk ezeket a helyzeteket. Nem az a lényeg, hogy ne jöjjenek, hiszen változó világunkban mindig új kihívásokkal találkozunk, ez így van rendjén. Az a fontos, hogy felismerjük, ne problémaként tekintsünk rájuk, hanem megoldandó feladatként.
   Gratulálunk, amiért Te is ezt az utat járod, és sikerül megoldani az elakadásaidat!

   Szeretettel kívánok jó egészséget és minden jót!
   Ágnes

   Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .