A féltékenység felesleges. megöli a kapcsolatot. a bizalom hiánya.

Féltékenység, féltés (2-es karakter)

Soha nem voltam féltékeny típus annak ellenére sem, hogy 18 évesen, hamvas virágszálként megcsaltak, becsaptak, átvertek.

Korán meg kellett tapasztalnom, át kellett élnem ezt az érzést, de mégsem lettem féltékeny, hisztis nő, aki a párkapcsolataiban együtt él azzal a bizonyos „zöldszemű szörnyeteggel” – Shakespeare: Otelló – a kicsi zsebkendő esete -.

Nem. Egyik párkapcsolatomba se úgy álltam bele, hogy várjam az ismételt fájdalmat, vagy foggal-körömmel ragaszkodjam a férfihez, ellenőrizgessem, hívogassam, vagy elszámoltassam a nem velem töltött idejével.

A párkapcsolat-feltárások alkalmával időről időre felbukkan a féltékenység, a féltés témája. Természetesen mindegyik eset más és más. Alaposan körbejártam.

Ha valakit szeretünk, féltjük. Féltjük, ne érje baleset, féltjük, beteg ne legyen… aggódunk érte, azt szeretnénk, ha soha, semmi rossz nem érné.

Ezek természetes érzelmek, érzések.

Igen. Én is féltem a férjemet, hiszen szeretem. Rettenetesen szeretem és gondolni sem tudok arra, mi lenne velünk egymás nélkül. Nem tud úgy kilépni az ajtón, hogy a „Vigyázz magadra” mondatom ne kapaszkodna a szívébe.

… de nem vagyok féltékeny.

Bízom benne. Tudom, ha bármi problémája lenne, őszintén elmondaná. Megbeszélnénk, megértenénk és változtatnánk. Mindketten odatennénk, beletennénk a megoldásba azt, amit kell.

A féltékenység megkeseríti mindkét fél életét. Mindenképp beszélni kell róla. Ha van alapja, azért, ha nincs, akkor azért.

Szenved, aki féltékeny és szenved, akire féltékeny a párja.

A féltékeny ember tele van félelmekkel. Talán semmi konkrétum, mégis gyanakszik párjára, aki egy órával később ér haza a munkából, vagy valakivel hosszasabban elbeszélget.

A féltékeny ember mániákusan figyeli párját, mi az, amit eddig tett, de most már nem, vagy fordítva.

Feltételez és kombinál.

„Ma azért vesz piros szoknyát, mert tetszeni akar valakinek.”  Aztán pedig szó sincs erről, csupán csak jó a kedve, szereti az életet, energikus és tettre kész (színpszichológia).

… és elindul a gondolatáramlás, a felesleges agyalás, amiből rosszabb esetben agresszív magatartás, dühkitörés és nem is fonom tovább, még mi következhet.

Igen. Hát van az a bizonyos „női megérzés”, amire hivatkozni szokás, ha a férjünk vesz magának egy új parfümöt, vagy!!! láthatóan felszabadult és boldog. Aztán, jaj neki, ha túl boldog!

Pedig szerencsétlen talán épp a mi szülinapi bulinkat szervezi, és ennek örül.

Na, szóval, kérem szépen, csak óvatosan a féltékenykedéssel! Ez egy lavina, ami hirtelen elkaphat minket és már megyünk is vele lefelé a lejtőn. Elsodor.

Hagyjuk békén a párunk telefonját, e-mailjeit és táskáját! A kocsi kilométerórájáról sem kell kimutatást készítenünk.

Szeressünk és szeressünk! Élvezzük a kizárólagosságunkat a kapcsolatunkban! Ha jön a „harmadik”, mármint ha azzal a szándékkal jön, hogy elvigye mellőlünk szerelmünket, hát, szomorú, de el is viszi. Nem mindig sikerül az egységet visszaállítani … és nem is biztos, hogy szükséges. Persze meg kell próbálni.

A 2-es karakter

(aki 2-án, 11-én, 20-án és 29-én születettek) igazi társak, partnerek. Lételemük, hogy adnak. Nagyon tudnak szeretni. Kitartóak és hűségesek. Ezt várják el partnerüktől is.

Rettentően féltik párjukat és bizony féltékenyek is lehetnek, nem akarják elveszíteni szeretteiket. Ragaszkodnak és erősen kötődnek párjukhoz. Negatív viselkedésformaként megjelenhet a birtoklás is, mely olyan szintű féltékenykedéshez vezethet, melyre rámehet a kapcsolatuk.

A legnegatívabb jellemvonásuk a megfelelési kényszer. Ezért sokszor mártírként viselkednek és lábtörlőszerepben találják magukat. A megaláztatást is elviselik, csak szeressék őket.

Érzékenyek, érzelmesek és sebezhetők. Ezért inkább sokszor a homokba dugják fejüket és nem akarnak tudomást szerezni a problémákról, melyeket hajlamosak kikerülni. Így védik magukat a fájdalomtól, a kudarctól.

A 2-es karakter számára nincs más, csak a „mi ketten, együtt”. Mindent párjáért tesz.

Fontos, hogy egyenrangúnak érezze magát párjával.

Ha 2-es a párunk, figyeljünk a féltékenységi hajlamára, előzzük meg a kellemetlen jeleneteket és kerüljük el a fájdalmakat, ahogy csak lehet!

A numerológia több évezredes megfigyeléseken alapul, de előfordul, hogy kettesként még sem jelentkezik a féltékenység. Akkor örüljünk, de nagyon!

„A féltés nem egy a gyanúsítással. Ha bízunk valakiben, abból még nem következik, hogy ne féltsük azoktól, akik szerelmi szenvedéllyel veszik körül.”
Móra Ferenc

We are great smart fast

Hello