BAZSALIKOM
Ocinum Basilicum

A bazsalikom egynyári növény, szép fehér vagy világos rózsaszín virággal, nagy, ovális, világoszöld aljú levelekkel.
Erős, kissé szegfűszegre emlékeztető illatú növény a bazsalikom, a felső, fiatal levelei enyhébb aromájúak.

Termesztett, aromatikus növény. Ha paprika közé, vagy rózsa, cserjék mellé ültetjük, a zöld tetűk nem tudják megtámadni azokat. A biokertészet növénye.

Az öntözést azzal köszöni meg, hogy az egész kertben intenzíven illatozik, aminek hatását – lásd lejjebb – nem csak a test, hanem Lélek, és Szellem szinten is élvezhetjük.

Gyógyászati szempontból a növény virágzó szárait kell gyűjteni, fűszernövényként pedig a leveleit használjuk.

A bazsalikom gyógyhatása

Szélgörcs oldó, görcsoldó, étvágyjavító, aromatikum, enyhe fertőzés elleni szer, szoptatós anyáknál segíti a tejtermelést.
Megkönnyíti az orrjáratból a váladék eltávolítását.
Gombás bőrgyulladásra is hatásosnak bizonyult.
A bazsalikom friss leveleiből készített főzet enyhe hashajtó hatású, levele néhány óráig borban áztatva jó erősítőszer.
Italként (erősebben), vagy ételeink fűszereként (enyhébben) fogyasztva tisztítja az elmét.

Tea: Forrázzunk le 1 csésze vízzel 1 teáskanálnyi szárított bazsalikomot, hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le. Köhögés csillapítására, idegnyugtatóul, étvágyjavítóul, vizelethajtóul isszák.

Bazsalikom lé: A levélből kipréselt lé bőrfertőzések és rovarcsípések gyógyítására ajánlott.

Öblítő: Toroköblítőként használják, valamint kelések érlelésére.

Gyógyfürdőhöz is használható növény, alkotórésze a fiatalító, tisztító kúrának.

A bazsalikom egynyári növény, szép fehér vagy világos rózsaszín virággal, nagy, ovális, világoszöld aljú levelekkel.
Erős, kissé szegfűszegre emlékeztető illatú növény, a felső, fiatal levelei enyhébb aromájúak.


Fűszerként használva: Levelei frissen vagy szárítva mártások, pástétomok, saláták, paradicsom és hüvelyes zöldségek, hal – és húsételek ízesítőjeként használják leginkább. Erős, jellegzetes, édeskés ízű fűszernövény. A jellegzetes olasz pesto nevű pikáns szósz fő alkotóeleme.

A friss levelek összetörve, közvetlenül a tálalás előtt kerüljenek az ételbe! Díszítésre is alkalmas.

A bazsalikom hatása  Lélek – Szellem szinten

Amikor körbevesz minket és belélegezzük az illatát – akár a kertben, akár illóolajként -, az erősíti és tisztítja az aurát.  Illata feltárja a szeretetet, és fokozza a hűség és a szánalom érzését.

Kimondottan növeli a ragaszkodást, és az égi hatalmak védelmét nyújtja.

Fontos tudnivaló a bazsalikomról:
A bazsalikom illóolaját terhesség alatt ne használjuk!
Az illóolaja tartalmaz egy esztragol nevű anyagot, melyről nem zárható ki, hogy sejtkárosító hatású, ezért várandós és szoptatós kismamák, csecsemők és kisgyermekek lehetőség szerint ne alkalmazzák.

Teaként hosszú ideig történő használata sem ajánlott.

Érdekesség a bazsalikomról

A görögök mai napig is utazáskor egy kevés bazsalikomot visznek magukkal, mert szerencsét hoz.
Más hagyományok a szerelemmel hozták összefüggésbe.
Itáliában, ha egy hölgy cserepes bazsalikomot tett erkélyére, azt jelentette, kész volt szerelme fogadására.
Észak-Európában a szerelmesek hűségük jeléül bazsalikom-ágacskát ajándékoztak egymásnak.
Indiában ma is szent növényként tisztelik.

A

ISMERKEDJ A VIRÁGOKKAL

A virágok szívet, lelket melengetnek, a virág maga az élet erő, energia.
Ha csak rá nézel, simogatva, finoman átölel, nem tudsz neki ellenállni.

A virágok hatásának élvezete egy olyan szelíd gyógymód, aminek elsajátításához semmilyen előképzettség nem szükséges. Használata sem iskolai végzettséghez, sem életkorhoz, vagy nemhez nem kötött. A virágokból pedig akár házilag is készíthetsz gyógyírt, de a virágesszencia szabadon vásárolható gyógyszertárakban, gyógynövény boltokban, vagy akár az interneten keresztül is itthon, és külföldön egyaránt.

A Virágok, virágesszenciák ismerete kurzus online változatát azért hoztam létre, hogy azok is részt tudjanak venni rajta, akik a nagy távolság miatt másként nem tudnák elvégezni.
A jelenlegi helyzetünkre való tekintettel pedig most a kurzus árát is drasztikusan csökkentettem, hogy a pénz se legyen akadály senkinek.

A virágismeret témaköre:

A kurzus anyaga 52 részből áll, ami négy témát ölel körül.

 • 1

  Az első néhány rész betekintést nyújt a virágterápiába, megismerkedsz a virágesszenciák – nagyon egyszerű – elkészítésének és alkalmazásának módjaival, valamint részletesen kifejtem benne, hogyan tudsz egy lelki problémát felismerni, és meghatározni. Ezen ismeretekkel már gyerekjáték lesz a megfelelő esszenciát kiválasztani, vagy akár elkészíteni.

  Minden esszencia úgy tökéletes, ahogy van, mégis tökéletesítheted még tovább, ha finoman ráhangolod a legapróbb lelki rezdülésre is. Mint amikor kikevered a színt a palettán: még egy leheletnyi valamiből, hogy pontosan azt a színt kapd, ami a legjobban kifejez téged.

  Így már a kezdet kezdetétől használhatod is azt az esszenciát, amire lelki állapotodnak megfelelően szükséged van. Ha van egy kis virágoskerted, ahol vegyszermentesen kertészkedsz, akár magadnak is el tudod készíteni az alkalmas esszenciát, de – mint feljebb írtam – készen meg is vásárolhatod azt.

 • 2

  A második negyedben a modern kutatásokból származó 96 féle virággal, azok esszenciáinak   hatásával ismerkedsz meg, képekkel illusztrálva.

  Minden virágnál részletesen tárgyaljuk azokat a lelki állapotokat, amelyekre a virág információja rezonál.

  Ebben a részben bemutatott virágesszenciák reális szükségletekre adnak választ. Már tapasztaljuk, hogy milyen nehéz feladatok, drámai konfliktusok, és olyan élethelyzetek  előtt állunk, amelyek komoly fizikai és erkölcsi erőt, és nyugalmat igényelnek. Az itt sorba vett esszenciák nagy része már több, mint  30 éve bizonyítanak, tulajdonságaikat széles körben elismerik, hatásukat klinikai esetek igazolták.

 • 3

  A harmadik negyedben részletesen átvesszük a Bach virágterápiát, amiben Dr.Bach 38 hagyományos virágesszenciájával és azok hatásával foglalkozunk. Ez a rész egy kisebb “tanfolyam a tanfolyamban”. (A Bach virágterápia önmagában is egy tanfolyamnyi anyag)

  A 38 virágesszencia mindegyike szintén egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát ezek között sem találunk különböző betegségekre ható esszenciákat, hanem azokra a lelki állapotokra, amelyeknek következményei lehetnek a fenti szervi panaszok, úgymint félelemre, bizonytalanságra, aggodalomra, önbizalomhiányra, stb.

 • Tehát a fent megismert összesen 134 féle virágesszencián kívül meg tudsz majd különböztetni több, mint 2000 különböző lelki (kedély) állapotot, így ezzel az ismerettel minden területre megtalálod a gyógyírt.

 • 4

  Tanfolyamunk befejező néhány tananyagát ismétlésnek is nevezhetném, ami viszont egyáltalán nem lesz unalmas, mert a tünetek oldalról közelítjük meg a kérdést.

  Mivel itt a különböző lelki állapotokat csoportosítjuk, ezzel egy mindenkor használható segédanyagot kapsz, ahol megtalálod a jelentkező tünetet (pld álmatlanság, félelem, intimitás, stb.), amihez több lehetőség is tartozik, milyen konfliktus okozhatja ezt a kellemetlenséget.

  Elegendő csak annyit tudnod, hogy valaki pld. álmatlanságban szenved, közösen ki tudjátok deríteni, hogy mi zajlik benne, ami ezt a tünetet okozza. Mindegyik lelki állapot mellett megtalálod azt az esszenciát, amellyel eredményesen túl lehet jutni ezen az időszakon.

 • Mit kaphatsz még a tanfolyam ideje alatt?

  A tanfolyam teljes ideje alatt – ha szeretnéd – beszélhetünk messengeren, vagy felteheted kérdéseidet e-mailben is, szívesen válaszolok.


A kurzus részvételi díja

37.000 Ft  helyett most,

mindössze

5.000 Ft

Hogy miért csökkentettem az árat olyan mértékűre, ami szinte a honlap fenntartásának költségét is alig fedezi?

Meggyőződésem, hogy minden betegségünk lelki eredetű! Most, amikor azt sem tudhatjuk, hogy holnap mi vár ránk, szinte elkerülhetetlen az aggodalom, a kilátástalanság, félelem, keserűség és hasonló érzések még akkor is, ha tudjuk, hogy minden rendbe jön.
A virágesszenciák segítenek, hogy ezt a kritikus helyzetet átvészeljük. Úgy érzem, meg kell adnom a lehetőséget mindenkinek, hogy bizakodva, reményekkel, és szeretettel telve várhassa a holnapot.

A kurzus online, személyes részvételt nem igényel. Jelentkezésed, és a díj beérkezését követően egy jelszóvak védett zárt oldalon hozzáférést kapsz a teljes ismeretanyaghoz.

Ha szeretnél részt venni a Virágok – Virágesszenciák online kurzuson, az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatod.

Jelentkezési lap