Méregtelenítő, tisztító kúrát szeretnél végezni, vagy fogyókúrához keresed a megfelelő módszert?

Nekem egyszer már bevált, ezért újra elvégeztem.
Tarts velem Te is!

NEERA

Tisztító, méregtelenítő kúra

Megosztom a saját tapasztalataimat a Neera méregtelenítő kúráról.

Előzmény, és a motiváció, amiért 2020.januárjában újra elvégeztem a Neera kúrát:
2005-ben hoztam egy határozott döntést: soha többet nem fogyókúrázok! Így vagyok jól, ahogy vagyok! Itt az ideje, hogy végre elfogadjam magam. Nem volt egyszerű, elhiheted, de ezzel a döntéssel megálltam a hízásban.

Életem addig eltelt 47 évét fogyókúrával töltöttem el. Gyógynövény boltom volt, az összes létező csodaszert kipróbáltam, amiről tudomást szereztem. Soha nem voltam megelégedve magammal. 55 kg voltam a kezdetekkor, de 50 szerettem volna lenni, tehát fogyókúráztam. Lement ugyan 5, de nagyon hamar visszajött 10 kiló 🙁
Nem volt mit tenni, lelkesen fogyóztam tovább. Újabb és újabb csodabogyók, nem tudsz olyat mondani, amit ne próbáltam volna ki. Mind szuper jó volt ahogy ígérték, le valamennyi, vissza a duplája….. vagy még több.

Így történt, hogy 47 éves koromra 113 kg-ra sikerült “felfogyókúráznom” magam. Ekkor döntöttem úgy, hogy elég volt!

Eltelt egy év, és valóban jól éreztem magam a bőrömben azzal a súllyal, csupán attól, hogy elfogadtam magamat, nem híztam tovább. Ha nem voltál még ennyi kiló, elhiheted, hogy ez is tud örömöt okozni…..

2006-ban elhatároztam, hogy végzek egy méregtelenítő kúrát, aminek azon kívül, hogy a szervezetben lévő méreganyagok kiürülnek, a koncentráció, figyelem összpontosításában is nagy szerepe van.

Ekkor kezdtem el a 10 napos Neera kúrát. Nem volt egyszerű, de a minden nap végén érzett sikerélmény (ezt a napot is kibírtam 🙂  ) nagy mértékben motivált  a folytatásra.

Kb. a 4.-5. napon már sokkal jobban éreztem magam, bár a súlyom még nem változott – nem is ez volt a fő cél – sokkal könnyebbnek éreztem magam. Ki tudtam volna forgatni a világot a négy sarkából 🙂  Mintha valami doppingszert vettem volna be.

Ahogy teltek a napok, kezdtem nem kívánni enni, sőt voltak ételek amire már úgy gondoltam, nem is szeretném többet.

A 10.nap végére sajnáltam, hogy vége van, és nem is ajánlják, hogy tovább folytassuk. Viszont azon kívül, hogy nagyon jól éreztem magam, csodálkozva tapasztaltam, hogy 7 kg-al kevesebb vagyok a tíz nappal korábbi súlyomhoz képest.

Következtek a levezető napok. Mivel addig nem ettem szilárd táplálékot, lassan kell visszaszokni rá, de nem nagyon kívántam.  Szinte csak zöldségfélét akartam enni. A 10 napos kúra alatt teljesen megváltozott az étkezéshez való hozzáállásom is.

Mivel a zöldség – salátaféle kívánságom továbbra is megmaradt, bevezettem magamnak azt a módszert, hogy mindenhez eszek salátát. Meghatároztam az adagomat, amit minden étkezéshez megeszek, mellette pedig a normál étkezés, amennyi jól esik.
Volt ebben pörkölt – nokedli és töltött káposzta, zsíros kenyér (amit nagyon szeretek 🙂 ), sütemény, minden ami és amennyi jól esik. A fontos szempont, hogy a saláta adagot minden étkezéshez meg kell enni.

Csodálatos hetek, hónapok következtek.  Olvadtak le a kilók, és én egyre jobban éreztem magam. 13 hónap alatt 38 kilót fogytam úgy, hogy egy pillanatig sem fogyókúráztam.

75 kg-nál megállt a súlyom, de gyanítom, hogy ennek pszichés oka is volt. Ebben a korban a bőr már nem könnyen regenerálódik, és bizony nem nagyon tetszett, hogy itt – ott lóg…..bár a ruha ápol és eltakar.

Ezt a 75 kg-ot tartottam 2018-ig, +- 1-2 kg. Mindent ehettem, bár a rendszeres zöldség – salátaféle adag közben rendszertelenné vált. Így is 12 évig tartottam azt a súlyt. Tudom, hogy ez a súly sem kevés, de nekem tökéletesen megfelelt. Koromhoz, alkatomhoz képest rendben voltam magamnak.

Az utóbbi 1-2 évben azonban újra felszedtem néhány plusz kilót, ezért most elhatároztam, hogy (62 évesen) újra megcsinálom ezt a méregtelenítő kúrát, majd úgy folytatom, ahogy azt 2006-ban tettem.

Szívesen ajánlom mindenkinek, akár az egészség megőrzése miatt méregtelenítő kúraként, akár egy fogyókúra miatt.

A továbbiakban pedig olvashatod a Neera kúraital információit.
Hangsúlyozom, hogy nálam nem lehet megvenni, de ha a google keresőbe beírod, számtalan helyen megvásárolhatod, és gyógynövényboltokban is kapható.

Méregtelenítés, salaktalanítás, tisztítókúra

Bármelyik természetes gyógymódról van szó, legyen az ajurvédikus, vagy tradicionális kínai gyógyítás, de még a nyugati orvostudomány is elismeri, hogy egészségünket nagyrészt befolyásolja a korunk által megtermelt méreganyagok felhalmozódása a szervezetünkben.

Sokszor kilogrammokban mérhető azoknak a toxinoknak a súlya, melyek az évtizedek során lerakódnak a zsír- és kötőszöveteinkben, ízületeinkben.

Életünk során tonnákban mérhető tartósított élelmiszert fogyasztunk el, és több ezer köbméter szennyezett levegőt szívunk be.
A salakanyagok egy része az évek során felhalmozódik, ami befolyásolja szervezetünk állapotát.

Ezért nem is olyan meglepő, hogy a legtöbb orvos javasolja az étrendváltást.
Azért is fontos ez, mert akármilyen gyógyhatású készítményt fogyasztunk, azok egy tisztább szervezetben jobban kifejtik hatásukat.

NEERA KÚRA

A kúraitalt különböző (délkelet –ázsiai pálmák és kanadai juhar) fák nedveiből készült Neera szirupból, citromból, Cayenne paprikából, vagy gyömbérből, és vízből készítjük el.

A NEERA szirup magas, de könnyen lebontható szénhidrát (gyümölcscukor) tartalmának köszönhetően a szervezet számára megfelelő mennyiségű energiát tud biztosítani és a szokásos gyengeség és vércukorszint ingadozás nem lép fel.

Így könnyen el tudjuk végezni a kúrát akár 10 napon keresztül is úgy, hogy közben szilárd táplálékot nem fogyasztunk.

A fák nedveiből nyert koncentrátum biztosít minden olyan ásványi anyagot, ami a testünk egészséges működéséhez szükséges, ezért biztonságosan elvégezhető, és nem éhezünk.

A kúraital enyhén édes kellemes ízének köszönhetően a szilárd táplálék hiányából adódó stresszek is csökkennek.
A citromban található savak a zsírokat feloldják, ennek köszönhetően nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből.
A Cayenne paprika, vagy választhatóan a gyömbér felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal segíti a méreganyagok gyorsabb kiválasztását.
A tiszta víz biztosítja a salakanyagok távozását a szervezetből.

A NEERA kúra célja, hogy fokozza a test természetes méregtelenítő képességét, és megszabadítsa szervezetünket az évek során felgyülemlett salakanyagoktól, mérgektől, miközben a diéta alatt biztosítja az egészséges életritmushoz szükséges energiákat, ásványi anyagokat és vitaminokat a szervezetünk számára.

Az ideális kombináció

A NEERA szirup ásványi anyag összetétele 1000 mg szirupban:

Vas (Fe)……………..20 mg
Mangán (Mn)…………..45 mg
Cink (Zn)…………….55 mg
Magnézium (Mg)……….150 mg
Nátrium (Na)…………370 mg
Kalcium (Ca)………..1800 mg
Kálium (K)………….2700 mg

Tápanyagösszetétel 100 g-ban

Víz……………23.3 %
Fehérje………..0.56 %
Zsírok…………0.30 %
Szénhidrát (gyümölcscukor)……74.6 %

A juharszirup magnézium és cinktartalma és a pálmaszirup kálium és kálciumtartalma kedvező összetételben érvényesül a NEERA kúraitalban.

Amit nem fogyasztunk a kúra alatt:
SZILÁRD ÉTEL

Néhányan aggódnak a szilárd étel fogyasztásának a hiányától, ám ezek az aggályok alaptalanok.

A NEERA Méregtelenítő és Tisztítókúra
egy egészségprogram, nem böjt!

Az igazi böjt mindenfajta ételtől való tartózkodás!
A NEERA ital egy folyékony étel, mely táplál és energiát ad.

Fontos, hogy a kúra során a szervezetet ne terheljük szilárd táplálékkal! A szilárd étel megemésztése sok energiát követel a szervezettől, amit más feladatoktól von el. Szilárd táplálék hiányában a szervezet a méregtelenítésre tudja összpontosítani energiáit.

A történelem során tapasztaltak szerint a szilárd élelmiszerektől való ideiglenes tartózkodás áldás az egész szervezetnek, a legjobb befektetés a jobb egészség és a hosszabb élet érdekében.

Szervezetünk nagyon hatékonyan gazdálkodik energiájával. Az újonnan bevitt fehérjék hiányában a szervezet szó szerint magából él egy autolízisnek nevezett folyamat révén, melynek során az aminosavakat a fáradt és sérült sejtekből kivonja, újraszintetizálja és újrahasznosítja. Így hatékonyan megszabadul az elöregedett sejtektől, felgyorsítva az új, egészséges sejtek képződését. A szervezet saját létfontosságú szöveteit, vagy szerveit azonban soha nem emészti fel, vagy károsítja.

Eközben a kiválasztó szervek ( tüdő, máj, nyirokrendszer, vesék és a bőr ) maguk is megtisztulnak, így biztosítva az anyagcsere felgyülemlett salakanyagainak gyors kiürülését.

Az emésztő, feldolgozó és védekezőrendszer szervei mind nagy hasznát látják a megérdemelt pihenőnek. Cserébe a szervezet hatékony megtisztítására összpontosítják erőiket.
Pozitív hatás tapasztalható minden alapvető élettani, idegi és mentális funkcióban.
A szövetek biokémiai és ásványi anyag egyensúlya normalizálódik és serkentő hatás mutatkozik a mirigyek vegyi összetételében és a hormontermelésben.

A NEERA KÚRAITAL ELKÉSZÍTÉSE

Egy kétliteres flakonba tegyünk:
1,5 dl szirupot,
1,5 dl frissen préselt citromlevet,
½ kávéskanálnyi cayenne paprikát, vagy őrőlt gyömbért – ízlésének megfelelően,
ezt öntsük fel 1,7 liter szénsavmentes ásványvízzel, és rázzuk össze.
Így reggel az egész napi kúrát elkészíthetjük.

MENNYI KÚRAITALT IGYUNK NAPONTA?

A NEERA kúraitalból napi 2 liter elfogyasztása szükséges. Ha éhesnek érzed magad, csak igyál egy pohárral!

FONTOS!
A kúra alatt ne fogyassz semmilyen más élelmiszert vagy táplálékkiegészítőt! Ezzel csak rontod a kúra hatásfokát és megtöröd a méregtelenítési folyamatokat!
Ha változatosságra vágysz, kiegészítheted a kúrát frissen facsart narancs, vagy grapefruitlével, de a tiszta víz, a borsmenta, a csipke és a kamillatea is jól kiegészíti a kúrát.

Meddig tartson a Neera kúra?

A NEERA tisztítókúra javasolt időtartama hagyományosan tíz nap.

Ha neked a tíz napos böjt gondolata túl nehéznek bizonyul, választhatsz a könnyített változatok között, melyek az évek során a kúrát végzők visszajelzései alapján alakultak ki.

Alapvetően öt változat van.

Könnyített változat:

Helyettesítsd a napod első felének étkezését NEERA itallal.
Ezzel meghosszabbodik a szervezet természetes éjszakai méregtelenítő időszaka, amikor a vese és a máj a legaktívabban működik.

Ha egy hónapig így étkezel, az remek méregtelenítéssel jár.

Heti egyszeri változat:

Nagyszerű megoldás arra, hogy emésztőszerveinknek
hetente egyszer pihenőt adjunk.

Ehhez a változathoz válaszd ki a hét valamelyik napját,
és aznap csak a NEERA italt igyad!
Próbáld ezt végezni legalább hat hétig.

Hosszú távon végezve ez egy nagyon hatékony módszer a méregtelenítéshez és a testsúly optimális beállításához.

5 – 7 napos változat:

A hosszabb változattal hosszabb ideig tartjuk a testet tisztító üzemmódban, ezzel nagyon sok méreganyagtól megszabadulunk.

10 napos változat:

A kúra alapváltozata. Ha 10 napig teljes méregtelenítő üzemmódban tartod szervezeted, maximális eredményt érhetsz el.

A méregtelenítés tünetei

A NEERA kúraital önmagában egy kellemes ízű üdítő ital, mely frissít és megszünteti az éhséget, azonban ha kúraszerűen használjuk lehet néhány kellemetlen tünet, ami a méregtelenítő kúrák természetes velejárója.

Minél inkább telve van a szervezetünk toxikonokkal, annál valószínűbb, hogy a kúra első napjaiban a tisztulási folyamat néhány mellékhatását fogjuk érezni.
Ez lehet fejfájás, hányinger, gyengeség, vagy ha valakinek a bőre alatt sok a méreganyag, kiütések, pattanások is jelentkezhetnek.

Ezért azt javasoljuk, hogy a kúra második – harmadik napja a hétvégére essen, amikor többet tudunk pihenni.
Ezek a tünetek a negyedik – ötödik napon enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek.

A NYELV : A MÉREGTELENÍTÉS MÉRCÉJE

A tisztulási folyamat nyomon követésének egyik módja, ha megfigyeljük a nyelv színének változását.

A nyelv eredendően rózsaszín, de a kúra első néhány napján fehér lepedék jelenhet meg rajta, mely a mérgek felszabadulásával sárgásra színeződik.
Ez a harmadik – negyedik napig fokozódhat, majd teljesen eltűnik.
Ezt a mérgező lepedéket könnyen eltávolíthatjuk fogkefével, vagy lekaparhatjuk kanállal. Amikor a tisztulási folyamat teljes, a nyelv visszanyeri eredeti rózsaszín árnyalatát.

KIVÁLASZTÁS : A SIKER KULCSA

A NEERA Méregtelenítő és Tisztító Kúra teljes sikeréhez a megfelelő kiválasztás nélkülönözhetetlen. Minél jobb a kiválasztás, annál jobbak az eredmények.

Ha a diéta során a salakanyagok nem ürülnek ki folyamatosan, akkor újra felszívódnak.
A NEERA italon kívül igyál naponta legalább egy – másfél liter vizet!

Ne feledd, hogy ez belső fürdőt ad szervezetednek, és ezzel tisztítod.

HASHAJTÓ TEÁK ÉS SÓS VÍZ

Egy – két napi teljesen folyadékokra épülő diéta esetén – mint amilyen a NEERA Méregtelenítő és Tisztítókúra – , a szervezet valószínűleg nem ürít székletet.
Ugyanakkor a méregtelenítés során nagyon fontos, hogy legalább naponta egyszer próbáljunk meg székletet üríteni!
Ennek elősegítésére enyhe hashajtó hatású gyógynövény teákat javaslunk.
Igyál egy csésze teát este lefekvés előtt, reggel pedig egy pohár Indus, vagy más tengeri sós vizet.

A hashajtó tea segít a belekben lerakódott szilárd salakanyagok feloldásában, a sós víz pedig kimossa azt a szervezetből.

TESTEDZÉS

A mérsékelt testedzés szintén jó kiegészítője lehet a kúrának, de nem feltétele.
Ha eddig is sportoltál, sportolj tovább, de mértékkel.
Sportolók a kúra idején erőnlétük gyengülését tapasztalják ezért javasolt , hogy a kúra idejére edzéseiket a szokásos intenzitás 60 – 70 százalékára csökkentsék.

A KÚRA ISMÉTLÉSE

Javasoljuk, hogy évente legalább kétszer végezz tisztítókúrát.
A NEERA Méregtelenítő és Tisztítókúrát gyakrabban is meg lehet ismételni, de a biztonság kedvéért két méregtelenítési periódus között tarts legalább három hét szünetet!

Sok ember annyira kedvezőnek tartja a NEERA kúra hatását, hogy gyakran megismétli, életének részévé teszi ezt a diétát.
Az emberek rendkívüli egészségügyi eredményekről számolnak be az ismételt méregtelenítéssel és a folyamatos programokkal kapcsolatban.

A KÚRA BEFEJEZÉSE

Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni!
A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar, túl sokat eszünk.
A kúrát követő első napokban csak préselt gyümölcsleveket, könnyű leveseket fogyasszunk, lassan szoktatva  a szilárd táplálékhoz.

MINDEN AZ ELMÉBEN DŐL EL

A Neera kúra fizikailag könnyű és élvezetes. A szervezet tényleg értékeli a lehetőséget a „nagytakarításra”.
Amikor csak éhes leszel, igyál egy pohár kúraitalt, ha szükséges, adj hozzá egy kicsit több szirupot.

Az éhség nem akadály!

A program fő kihívása mentális síkon történik. Mivel annyira hozzászoktunk, hogy akkor eszünk, amikor csak kedvünk támad rá, a szilárd ételtől való tartózkodás fegyelmezettsége kissé ijesztőnek tűnhet.
Az evés szokássá vált, és mint minden más szokást, ezt sem könnyű megtörni, még csak ideiglenesen sem.
Sokan eszünk ha unatkozunk, ezért nagyon fontos a kúra idején elkerülni az unalmat!

Tartsuk a testet aktívan, az elmét pedig foglaljuk el, hogy ne cselezhessen ki minket, ha nem akad más dolga.
Találjunk új hobbit, derítsünk fel új területeket.

A legnehezebb dolog talán együtt lenni másokkal, amikor ők esznek…..
Sose gondolj negatív dolgokra, hogy miből maradsz ki. Emlékezz, hogy azért végzed a kúrát, mert jobban akarod érezni magad, jobban akarsz kinézni és ezáltal többet kapni az élettől!

A barátok, ismerősök döbbenete és a szkeptikus arcok előtt tartsd meg vidámságodat. Ők lesznek az elsők, akik értékelni fogják a pozitív változásokat, amint befejezted a kúrát.

TISZTÍTÓ – SALAKTALANÍTÓ KÚRA

Az alábbiakban egy „naplót” olvashatsz arról, mire számíthatsz egy tipikus 10 napos NEERA kúra során:

1 – 2. nap: Ebben a szakaszban a legtöbb ember a megszokásnak köszönhetően kívánja a szilárd ételt, ezért fontos, hogy a kúraitalt mindig tartsd kéznél.
Érezhetsz enyhe fejfájást, tehát figyelj az elegendő folyadékbevitelre.

3 – 5. nap: Az enyhe szédülés, vagy gyengeségérzés normális, mivel a mérgek kiürülés előtt felszabadulnak és bekerülnek a véráramba,  de azért egészében véve máris sokkal jobban érzed magad.
Pszichológiailag ez a legnagyobb próbatétel ideje.
Tarts ki!
Ha eljutsz az 5. naphoz, akkor már könnyedén végig fogod csinálni.

6 – 10. nap: Egyre jobb!
A salakanyag kiürül és a szervezet nagy köszönettel sóhajt fel.
A könnyűség, tisztaság, szabadság érzete kézzelfogható!

VÁLJÉK EGÉSZSÉGEDRE!