Elkészítetted a szeretet-edényeidet? Gondolom, igen és várod a folytatást, ami már itt is van.

Megrajzoltad, kiszínezted, töltöttél folyadékot és beszámoztad…

Minden edénynél figyeld meg, mekkora a többihez képest?

Mennyi folyadék férne bele és Te meddig rajzoltad a szintet?

Milyen kinézetre? (Színes, egyszerű, tarka, vidám vagy szomorú érzést kelt benned?)

Ha még nem vagy abban az életszakaszban, ahol az edényed, felkészülhetsz rá, hogy ne olyan legyen, vagy éppen pont olyan legyen amilyennek ábrázoltad. Ha már túl vagy azon az életkoron, érdemes visszatekinteni, mi történt akkor életedben, miért nincs meg az egyensúly?

Egy kis személyes rólam:

Amikor elvégeztem ezt a feladatot, világosan vissza tudtam emlékezni, szinte újraéltem életszakaszaimat. Hát, volt pityergés is bőven.

Visszamentem, értelmeztem, átgondoltam, újraéltem és szép lassan töltögetek.
Meglepett, mennyire tükrözi ez az egyszerű kis feladat azt, ami bennem, körülöttem volt. Amit adtam, és amit kaptam. (vagy éppen nem kaptam)

Örömmel láttam, hogy a mostani körszakom edénye viszont akkora, mint a karácsonyi káposztás fazekam, világos színű, kedves mintázatú és majd ki csordul!!!

Lássuk!

  1. számú edényed a fogantatástól a születésig tartó időszak. Biztos van információd, mennyire nagy szeretettel vártak szüleid, izgultak, hogy épségben megérkezz.
  2. születésünktől 7 éves korunkig a feltétel nélküli szeretetet éljük meg.
  3. 7-14 éves korunkban már fontos a család, barátok, tanárok.
  4. 14-21 éves korunkig a társak (iskolatársak, csoporttársak) jelennek meg az előzőeken túl, akikkel azonos gondolkodásunk miatt találkozunk és élünk együtt, szeretjük egymást.
  5. 21-28 évesen kilépünk a Világba, a nagybetűs Életbe és meg kell találnunk a helyünket. Önmagunk szeretetét ebben az időszakban kell kifejlesztenünk, hogy minél kevesebbet sérüljünk.
  6. 28-35 éves időszakunkra már kifejlesztettük önmagunk szeretetét és tovább léphetünk a párkapcsolatban, következik a szerelem megélése.
  7. 35-42 időszakunkban azok irányában kell a szeretetet megélnünk, akik tőlünk függenek. (pl gyermekeink) A Lélek legfontosabb kérdése itt a felelősségvállalás mások irányába.
  8. 42-49 ekkor még szélesebben tágul a szeretet-kiáramlásunk, a világ felé. A szeretetünket szociális szinten is áramoltatjuk. Segítünk embertársainkon, adakozunk, vagy munkánkat adjuk nekik. Fontos az egyensúly betartása az én, a család, a közvetlen környezet és a társadalom tekintetében.
  9. 49-56 időszak megint egy másfajta szeretetáramoltatásról szól. Ki kell szélesíteni eddigi látókörünket kultúránk, közvetlen környezetünk, közösségünk, fajunk tekintetében. Meg kell ismerni és el kell fogadni más tradíciókat, embereket és rá kell jönnünk, minden ember egyforma. A világot látva saját magunkat is jobban megismerjük. Ez érettségünknek az a szakasza, amikor egyre többet tudunk adni.
  10. az utolsó edénykénk 56 éves korunktól halálunkig tart. Ebben a korszakban már elértük a teljességet, a szeretet összes minőségét megéltük. Ez a kivirágzás időszaka. Isten (én így nevezem, lehet, neked Univerzum vagy Teremtő) felé fordulunk és irányában éljük meg a kiteljesedés időszakát. Ebben a szakaszban együttműködve Istennel élhetjük meg azt a minőségünket, amiért itt vagyunk. El lehet érni a Világmindenség Bölcsességét, megteszed, alá vetet akaratodat Isten akaratának. Hatvanadik életévük után csak azok öregszenek, akik nem fogják fel életfeladatukat.

Jöjjön a feladat utolsó része! Most nézd végig edényeidet…

hol kell kezdened a töltögetést?

Nem könnyű feladat, senki nem ígérte, hogy az lesz, de érdemes megtenni.

Azt kérdezed, hogyan kezdj neki?

Talán kicsit segít, ha elolvasod előző írásomat, mely az önmegismerésről szól!
Ha még nem olvastad, vagy ismét olvasnád, ide kattintva megteheted:
A felszín alatt, mélyen

Csak bátran, csak bátran! Fedezd fel önmagad! Ebben segítenek a színek is! Pillants az oldalsó mezőre, ott a lehetőség!