TANZANIT HATÁSA
testre, lélekre, szellemre

Honnan ismerjük a tanzanitot?

A Kilimandzsáró közelében élő maszáj közösségek legendája szerint, a régi időkben nagy szárazság, majd tűzvész pusztított a területen. A tűz eloltása után a maszájok a talajban észrevették a gyönyörű, sötétkék színű köveket. A maszájok csak 1967-ben mutatták meg a tanzanit  fellelési helyeit egy indiai drágakő-vadásznak.

Mivel Tanzánia északi területein fedezték fel, nevét is innen kapta.
A tanzanit meglehetősen ritka, és a legértékesebb kő a világon. Állítólag a következő 20 évben ki is merülnek a bányák, nem lesz utánpótlás, ezért a jövőben a jelenleginél is szigorúbb keretek között lehet csak hozzájutni. A tanzániai kormány ugyanis bejelentette, befejeződött annak a falnak az építése, amely a tanzanitbányák és lelőhelyek védelmét szolgálja.

A tanzanit a rétegszilikát ásványok csoportjába tartozik, és jellemzője, hogy színét változtatja, attól függően milyen fény esik rá.

Zafírkék, lila és sötét bordó árnyalatok váltják benne egymást. Fluoreszkáló fénynél sokkal inkább a kékes árnyalatok, míg hagyományos izzók alatt a lila szín erősödik fel a drágakőben, de pusztán a kristály forgatásával is előbukkanhatnak a különböző színek.

A csiszolt tanzanitok ékszerekbe foglalva is egyre népszerűbbek, köszönhetően rendkívüli ritkáságuknak és utánozhatatlan színjátékuknak, melyet nehéz más drágakőével összetéveszteni. Minél intenzívebb a kő szín mélysége, annál értékesebb is egyben. Előfordul, hogy a tanzanitot mesterséges hőkezelés segítségével tesznek még színpompásabbá, de természetesen csak a legkiválóbb tisztaságú tanzanitok kerülhetnek ékszerekbe.

A TANZANIT JELLEGZETESSÉGEI

A tanzanit az ibolyaszínű, teljes lényünk részét képező energiamezőnek köszönhetően az átalakulás köve, rendkívül magas energiarezgéssel bír. Az angyali birodalmakhoz, a  szellemi vezetőkhöz, a Mestertanítókhoz, és a Krisztus – tudathoz kapcsolódik.

Segít könnyedén megváltozott tudatállapotba kerülni, és tudatosan az örök pillanatban élni.

A tanzanit spirituálisan elősegíti a belső és külső utazást, a metafizikai képességeket, és a mélységes meditációt.

Megnyitja a finomabb csakrákat a biomágneses köpenyen, és összekapcsolódik a lélekcsillaggal, hogy elérhessük a spirituális fejlődés következő szintjét, és rögzíthessük azt a fizikai síkon.

A tanzanit összekapcsolódik az Akasha krónikával, és elősegíti a többdimenziós sejtgyógyítást és a karmikus gyógyulást is, így a lélek felkészülhet a felemelkedésre.

A tanzanit segít felismernünk valódi hivatásunkat, és jótékonyan hat a túlhajszolt emberekre.  Kiegyensúlyozza az energia ingadozásokat, és segít, hogy magunkra is szánjunk időt.

Érzelmileg a tanzanit orvosolja a depressziót és a szorongást, bizalommal, és nyugalommal áraszt el.
Tökéletes kő az elme – szív dilemma megoldásához, és megmutatja, hogyan éljünk együtt érző szívvel és megvilágosodott elmével.

A tanzanitból készült ékszert viseljük körültekintően, mivel – ha érzékenyek vagyunk – túlságosan erősen ingerelhet. Ha kezelhetetlen pszichikai élményeket, vagy nem kívánatos telepatikus üzenetek miatt mentális túlterheltséget okoz, vegyük le, és viseljünk helyette megfelelően védelmező hatású követ, pld hematitot, sávos achátot, vagy füstkvarcot.

A TANZANIT GYÓGYHATÁSA

A tanzanit jótékony a sejtmemória* újraprogramozásához, az előző élet – gyógyításhoz, ezen kívül jótékony hatással van a hallásra, megnyugtatja az elmét, támogatja a hajhagymákat, a bőrt, a fejet, a torkot, a mellkast, veséket, és az idegeket.

*Sejtmemória: Elődeinktől származó, folyamatos negatív programként mélyen belénk ivódott hozzáállás, trauma, és mintázatok, (pld a szegénységtudat) amelyek rendellenességeket okoznak, vagy kis különbségekkel újra és újra megismétlődnek.

(Forrás: Judy Hall: Kristálybiblia)

Ha tetszett amit olvastál,
itt megoszthatod ismerőseiddel.

Köszönjük, hogy megosztásoddal
támogatod oldalainkat!