Születési aszcendensünk és aszcendens kristályaink

Az a jegy, amiben a Nap állt a születésünkkor, megmutatja, hogy a léleknek milyen utat kell bejárnia, ez azonban csak egy része a születési képletnek.  A személyiségünk finomabb rétegeit más tényezők határozzák meg, melyek közül a Hold állása és az Ascendensünk a legnyilvánvalóbb.

A Holdról egy másik oldalon ( itt ) olvashatsz,  most az Ascendenssel ismerkedjünk meg.

Az Ascendens a külvilág felé mutatott képünk önmagunkról, illetve az az „álarc”, amivel elfedjük igazi önvalónkat. Ascendensünknek köszönhetően az emberek gyakran nem olyannak látnak bennünket, amilyenek valójában vagyunk.

Az Ascendens az az állatövi jegy, ami a keleti horizonton éppen felkelt a születésed pillanatában.
Mivel 24 óra alatt mind a 12 csillagjegy felkel, ráadásul valamelyik jegy hosszabb, másik rövidebb idő alatt, ezért fontos percre pontosan meghatározni a születés idejét. Sajnos erre az adatra régen nem fordítottak akkora figyelmet, mint manapság, ezért az idősebb generáció általában csak a szülők emlékeiből szerezhet tudomást a születés pontos idejéről.

Átlag kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy. A Föld ellipszis pályája miatt azonban ez a kétórás ciklus nem szabályos. Különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek.

Nálunk, (az északi féltekén) a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel.

Ezért van az, hogy nálunk a Halak Ascendens viszonylag ritka, a Szűz pedig gyakori. Ez logikus, hiszen 30 perc alatt sokkal kevesebb gyermek születik, mint 3 óra alatt.

Az Ascendens minősége teljesen különbözhet a Nap jegyünktől. Ha rád nem jellemző a Nap jegyed, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy az Ascendensed, vagy a Hold jegyed dominál.

Minden felkelő jegy mellé van rendelve egy Ascendens kristály. Az Ascendens kristályunk nagyon hatékony eszköz a fejlődéshez, mivel magabiztosabbá tehet, ráadásul segít a Nap jegyünk tulajdonságait is a személyiségünk integráltabb részévé tenni.

Ascendens kristályunkkal való kapcsolatunk életre kelti a „jó tündér” áldásait is, amivel születésünkkor megajándékozott.

Lejjebb a táblázatban megnézheted az Ascendensednek megfelelő segítő kristályodat.

Ha szeretnéd maximálisan kihasználni a Nap – és Hold-jegyed, valamint az Ascendensed kristályainak segítségét, esetleg ékszer készítő vagy, és szeretnél igazán személyre szóló ékszereket készíteni, akkor a részletes ismereteket tanfolyamunk II. moduljában, a Kristály Asztrológiában sajátíthatod el. (Ide kattintva olvashatsz róla bővebben)

Jáspis

Boji kő

Cianit

Holdkő

Citrin

Kék turmalin (Indigolit)

Rózsakvarc

Füstkvarc

Topáz

Gránát

Akvamarin

Ametiszt

Oldalaink támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…