Célzott kezelés kristályokkal

Ebben a bejegyzésben az akupresszúrás kristály kezelés rejtelmeiből olvashatsz néhány alapvető információt.

A drágaköveket nem csak ékszerként, hanem célzott állapot javító kezelésként masszírozásra, vagy belsőleg elixírként, drágakővízként is alkalmazzuk.

Masszírozó rudak

A hegyikristály, az ametiszt és a rózsakvarc olyan alap gyógyító kristályok, amelyekkel szinte minden szerv kezelésénél kedvező hatást érhetünk el!

Ebben a fejezetben bemutatok néhány akupresszúrás pontot, amelyekre a masszírozó rúd hegyesebbik végét – vagy egy kisebb marokkövet, ujjkövet, „fülbogyót” ráhelyezve a tünetek szinte mindig enyhülnek, sokszor teljesen meg is szűnnek.

Most tarts velem, és sok sikert a gyakorlati alkalmazásban!

ELSŐ AZ ENDOKRIN PONT!

A fül pontjainak kezelése

A fül kezelésénél ülj vagy feküdj le kényelmesen. Ha mást kezelsz, akkor úgy helyezkedjetek el, ahogy az a legkényelmesebb mindkettőtöknek.
Kezdd a kezelést a fül külső hallójáratának alján a fülcsapnál.
Az ábrán a „Gyulladásgátló endokrin” szöveg jelöli ezt a pontot.

Légzésednek ütemében finoman nyomd meg a füled endokrin pontját egy hegyikristály vagy ametiszt rúddal.

A rudat kilégzéskor nyomd, belégzéskor engedd fel.
Ezt ismételd alkalmanként kb harmincszor!

Bármilyen hihetetlen, de szervezetünk az un. endokrin szerveink segítségével képes arra, hogy előállítsa a saját „gyógy szereit”.

Ha egy betegség jelentkezik a szervezetedben, ezzel egy időben a „belső gyógyszerészed” olyan anyagokat állít elő, amelyek szükségesek a egésszséged helyreállításához.

Szervezeted öngyógyító folyamatait segítheted, ha stimulálod a fül akupresszúrás pontjait.

Minden kezelést az endokrin ponttal kezdjél meg, mivel ennek gyulladáscsökkentő, antiallergén és anyagcsere szabályozó hatása is van!  (Az endokrinológiáról fejezet végén olvashatsz!)

Fontos, hogy mindkét füleden elvégezd a kezelést!

Ezután célzottan kezelheted a fenti módon azokat a pontokat, amelyikre hatni szeretnél. Egy alkalommal az endokrin ponton kívül ne kezelj 2 – 3 pontnál többet!

A kezelést követően szükséged van legalább 15 – 20 perc csöndes pihenésre.

A fent található képen láthatóak azok a pontok, ahol a kezelést végezzük. Naponta kétszer – háromszor ajánlott ezeket a pontokat kezelni.

Ha valamilyen fájdalmat kívánsz enyhíteni, akkor az gyakran a kezelést követően rövid időn belül megszűnik. Tartós javuláshoz legalább 2 hét rendszeres kezelés szükséges!

A hegyikristály, az ametiszt és a rózsakvarc olyan alap gyógyító kristályok, amelyekkel szinte minden szerv kezelésénél kedvező hatást érhetsz el!

Fontos, hogy ha komolyabb fájdalmaid vannak, menj orvoshoz, és fogadd meg a tanácsait!
Ezzel a kezeléssel nem pótolod az orvosi ellátást, de segíthetsz az egészséged helyreállításában.

Bővebben Kristályok – ásványok ismerete online kurzusunkon sajátíthatod el ezt a tudást. Bővebb információt ITT találsz.

A tenyér akupresszúrás pontjai

A képen a tenyér pontjait láthatod, melyek szintén hegyikristály, ametiszt vagy rózsakvarc masszírozó rudakkal kezelhetők különböző betegségek esetén.

A tenyér akupresszúrás kezelése ősrégi módszer a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében.

Szerveink a testünkben futó energiapályákon keresztül összeköttetésben vannak tenyerünk és talpunk bizonyos területeivel.

A tenyér hozzárendelt pontjának nyomása reflexszerű választ vált ki a megfelelő testtájakon.
Ez azon a felismerésen alapul, hogy a kéz egyes területei un. meridiánok által kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel. Ezek masszírozásával hatni lehet az egyes szervek működésére.

A tenyér kezelésével serkentjük az egyes szervek funkcióját, enyhíthetjük a túlterhelést, segítjük az energiablokk feloldását.

A tenyér egyes reflexzónáinak drágakőrúddal – vagy különböző marokkövekkel – való ingerlésével hatást gyakorolunk a tőle távol álló belső szervekre.

A kéz reflexzónái minden szervvel kapcsolatban állnak.

Különösen a kéztő külső pereme és a hüvelykujjbegy, valamint a mutatóujj területének intenzív nyomása és masszírozása van nagy hatással a hozzá tartozó belső szervekre.

A talp akupresszurás pontjai

Eredményes állapotjavító a talp akupresszurás pontjainak kezelése enyhe nyomással, a ki – és belégzés ritmusában drágakő rudakkal, marokkővel!

Sokat segít, ha rendszeresen és hosszabb időn keresztül masszírozod mindkét talpadat.

A talpon keresztül az egész testben aktiváljuk az öngyógyító erőket.
Pontról – pontra haladva keress meg minden érzékeny pontot a talpon és masszírozd meg őket.

A vese és a máj területét csak finoman masszírozd!

Halogatással gyakran elmúlik az alkalom!

Ha már eleged van abból, hogy gyakran gyötör valamilyen fájdalom, és végre kezedbe akarod venni az állapotod javítását, esetleg ennél is merészebb vagy,
és nem félsz attól, hogy kívánságaid valóra válnak, ezért titkos vágyaid beteljesülését rá mered bízni a kristályokra, akkor nincs helye a halogatásnak.

A linkre kattintva jelentkezhetsz a 3 modulból álló  Kristályismeretek online kurzusunkra, ahol mélységében is belemerülhetsz ebbe a csodálatos világba.

Online kurzusunk előnye, hogy személyes részvételt nem igényel, a világ bármely pontjáról, otthonodban ülve tanulhatod és azonnal élvezheted is az eredményt!
Ráadásul most rendkívül kedvező áron végezheted el, a részvételi díj mindössze  5.000 Ft

LEXIKON

Ami magyarázatra szorul

Endokrinológia – a hormonok tudománya

Az endokrinológia nem túl régi ága az orvostudománynak. Bár a testnedvek által történő szabályozás gondolatának gyökere már az i. e. V. században megjelenik, amikor Polübosz (Hippokratész veje) részletesen leírja a testnedvekről szóló tanát, a hormonokkal foglalkozó tudományág csak századunkban lesz önállóvá.

(Forrás www.informed.hu)

A belső elválasztású mirigyek feladatai
(Részletek)

A szervezet belső egyensúlyának fenntartása

Ide tartozik a vérnyomás és a szívműködés szabályozása, a sav-bázis egyensúly, a hőmérséklet, a testsúly változása, izom-zsír-csontszövet aránya. A külső és belső változásokhoz való alkalmazkodást különböző hormoncsoportok összehangolt munkája szabályozza.

Energiatermelés, -felhasználás, -raktározás szabályozása

Az endokrin rendszer teljes egészében szabályozza a szervezet működéséhez szükséges energiaforgalmat. Feladataikat a hormonok összehangoltan végzik. Sok esetben egy hormon több funkciót is ellát, máskor pedig egy feladaton több hormon is dolgozik.

A hormontermelés szabályozása

Az agyalapi mirigy több olyan hormont is termel, melyek felelősek más endokrin mirigy hormontermeléséért.

Az endokrin szabályozásban a visszacsatolási elv érvényesül. A szabályozó hormon termelődése növekszik, ha a szabályozott hormon szintje csökken.

Ez a rendszer normális körülmények között nagyon érzékeny a változásokra, és gyors reakcióval képes beállítani és megfelelő szinten tartani a hormontermelést.

(Forrás Wikipedia, endokrin címszó)

A képen a női és férfi test belső elválasztású mirigyei láthatók.

Munkásságomat támogatja: borkaszandal.hu

Tovább …