DIOPTÁZ

A dioptáz színe mély kékeszöld vagy smaragdzöld.

A dioptáz hatékonyan gyógyítja a szívet, és nyitja meg a felső szívcsakrát. Csodálatos kékeszöld színe valamennyi csakra működését szintre emeli, segíti a spirituális ráhangolódást, valamint a tudat magasabb rendű szintjének elérését. Drámai hatással van az emberi energiamezőre.

A dioptáz segít az “itt és most”–ban élni, viszont paradox módon aktiválja az előző életből hozott emlékeket. Támogatja a pozitív életszemléletet, és belénk neveli azt a képességet, hogy mozgósítani tudjuk saját erőforrásainkat.

Az élet minden területén pozitívvá változtatja a negatívat, legyőz bármilyen hiányérzetet, és képessé tesz a lehetőségek kihasználására. Különösen akkor hasznos, ha nem tudjuk, hogy mi is legyen a következő lépés. Ez a kristály biztonságosan megmutatja az irányt.

A dioptáz hidat képezhet az érzelmi gyógyuláshoz, különösen a gyerekek körében. Zöld sugara a szív mélyére hatolva begyógyítja az elüszkösödött sebeket és az elfelejtett sérüléseket.

Megszünteti a szomorúságot, az árulást és a sajnálatot: rendkívül hatásos a szívfájdalmakra és a szakítás miatti bánatra.

A dioptáz arra tanít, hogy egy kapcsolaton belüli fájdalom és nehézség végső soron nem más, mint az önmagunktól való belső eltávolodás tükröződése. Ez a kristály ezt a kapcsolatot állítja helyre, és minden szinten szeretettel tölt fel, valamint meggyógyítja az érzelmi fekete lyukat, amely szeretet után sóvárog.

Eloszlatja az elvárásokat arról, hogy a szerelemnek milyennek is kellene lennie, és új szeretetrezgést hoz.

Spirituálisan: a harmadik szemre helyezett dioptáz serkenti a spirituális ráhangolódást és a tisztánlátást. Tudatosítja a belső gazdagságot.

Gyógyhatása: a dioptáz szabályozza a sejtváltozásokat, aktiválja a T–sejteket és a csecsemőmirigyet,  csökkenti a magas vérnyomást, valamint csillapítja a fájdalmat és a migrént.

Segít a szívroham megelőzésében, gyógyítja a szívbetegséget. Jótékony hatással van a kimerültségre, és megszünteti a sokkot. Méregtelenít, csillapítja az émelygést, valamint regenerálja a májat.

Különösen hatásos a szenvedélybetegek és a stressz legyőzésére.

Elixírként használjuk fejfájásra és fájdalomra.

A dioptáz használatát és az elixír készítését elsajátíthatod Kristályterápiák tanfolyamunkon. Bővebb információ IDE KATTINTVA

A weboldal és munkásságom támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …

Ha tetszik a dioptáz, támogasd munkánkat egy megosztással!

Köszönjük!