EZÜST

Ezüst életfa

Az ezüst hatása testre és lélekre

Az ezüst gyógyhatása

Az ezüstöt, mint ékszert mindenki ismeri.  Bár nem drágakő, nem kristály, de olyan ásvány, aminek szintén számon tartjuk a hatását, hiszen szervezetünknek szüksége van rá. Ráadásul az aranyhoz hasonlóan jól harmonizál a különböző kövekkel.
Az arannyal ellentétben az ezüstöt a női oldalhoz rendelik,
ezért van is néhány kő, amit az ékszerészek nem foglalnak másba, mint ezüstbe, például a holdkövet. A két ásvány rezgése kiegészíti és erősíti egymást.

Az ezüst segít az ún. holdkóron, és az alvajáráson.
Növeli alkalmazkodóképességünket és reakcióink gyorsaságát.
Fertőtlenítő hatású, gyorsítja a sebek gyógyulását.

Segíti a szervezet tápanyagfelvételét.
Az ezüst már ránézésre is hűvösséget áraszt, s valóban segít levezetni a forróságot, például leégés vagy láz esetében.
Elmulasztja a bal oldali fejfájást is.

Emellett hat minden érzékszervre, a pajzsmirigyre, a bélpanaszokra és a gyomorhurutra.

ISMERKEDJÜNK AZ EZÜSTTEL!

Élénk fényű, fehér színű fém, az arany után a legjobban alakítható. Valamennyi fém közül a legjobb elektromos és hővezető.

Az ezüst a legnagyobb mennyiségben felhasznált nemesfém. A színezüstöt az elektrotechnikában, a műszeriparban, fototechnikában, valamint laboratóriumi célra használják.

Baktériumölő hatása miatt már az ókorban készítettek ezüstből használati tárgyakat és víztározó edényeket.
Számos ezüstötvözet az ipar és az ékszergyártás fontos alapanyaga. Jól ötvöződik a rézzel, cinkkel, kadmiummal nikkellel, ólommal, ónnal, és a nemesfémekkel. a higannyal amalgámot képez.

Kémiai tulajdonságai
Az ezüst a levegőn nem oxidálódik, oxigénnel még az izzás hőmérsékletén sem egyesül. Kénes környezetben azonban megfeketedik, mert felületén először barnás, majd kékes fekete ezüst-szulfidból álló bevonat keletkezik.
Az ezüst alkalmazási területei
Gyógyászat, fogtechnika, vegyipar, fototechnika, villamosipar, elektrotechnika, műszeripar, galvanotechnika, az ötvösipar érmék, díszműáruk, és ékszerek készítésére használja.

Az ezüst előfordulása
Az ezüstöt már évezredek óta ismerte az ember. Ezüsttárgyak azonban a kezdeti időkből nem maradtak ránk, mert a hosszú idő alatt elkorrodálódtak. Az ezüst míves nemesfém, ezért a természetben szabad állapotban is előfordul. A leggazdagabb érctelepek Mexikóban, Dél-Amerikában és Kanadában találhatók.

AZ EZÜST BELSŐLEGES HASZNÁLATA

Ezüst oldat
(Ezüst kolloid)

Hogyan hat?
Az ezüst kolloid áthatolva az egysejtű élőlények sejtfalán (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) gátolja azokat a tiol-enzimeket, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek, és azok pusztulását okozza. A vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítja és szaporodásra képtelenné teszi őket.

A vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst kolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztított. Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes hatástalanítani.

A kolloidális ezüst oldat gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzések, gyulladások esetén. Alkalmazható torokgyulladás, nyelvgyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. Használatával kivédhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe maszirozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését.

Beszámolók szerint hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmulasztja. Felülfertőződés nélkül orvosolja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre, pattanásos bőr kezelésére fantasztikus.

Egy neves Magyar belgyógyász, Dr. Elek Csaba néhány HPV vírussal fertőzött páciensét laboreredményekkel dokumentáltan, kigyógyította ebből a vírusfertőzésből, mégpedig ezüstkolloid alkalmazásával.
A méhnyakrák világviszonylatban és Magyarországon is a mellrák után a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. A HPV (humán papillómavírus) felelős érte. És bár kezelik, igazából nincs hatásos gyógymód ellene.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…