A FUCHSIT HATÁSA
TESTRE, LÉLEKRE, SZELLEMRE

A fuchsit jellegzetessége

A fuchsit színe: smaragdzöld szín, a benne levő nagy mennyiségű króm miatt jött létre, ami a smaragd színét is adja. A fuchsitot muszkovit alkotja, ami egy krómozott csillámzöld színű ásvány, és alumínium szilikátot tartalmaz. A muszkovit egy kőzetalkotó ásvány, egyfajta csillámpala, amely gyakran metamorf és magmás kőzetekben jön létre.

A fuchsit színének árnyalata a benne lévő króm mennyiségétől függ. Zöld, közepes-zöld és halványzöld színekben is kapható. Találkozhatunk olyan kövekkel is, amelyek vörös muszkovitot is tartalmaznak.

A fuchsit alacsony szilárdságának köszönhetően (a Mohs – skálán körülbelül 2,5-4-ig mérhető) önmagában nem tanácsos a mindennapi használata, mivel könnyen karcolódik.

Meglévő információmon kívül kiegészítésként a fuchsit ásványról, amit hálásan köszönök Csernóczki Lászlónak, az Ametiszt ásványbolt tulajdonosának: A fuchsit alacsony szilárdsága ellenére ékszerként jól viselhető ásvány, mert a zöld aventurin kvarc alkotója. Ha kevés van benne, akkor halványzöld és zöld kvarc a neve, ha sok van benne, akkor az igazi sötétzöld és csillogó aventurin kvarc az ásvány.

Tehát a fuchsit önállóan is szerepel, de inkább az aventurin kvarc a piaci formája.

Fuchsit rubinnal

A fuchsit hatása

A fuchsit elősegíti a megszerzett tudás gyakorlati hasznosítását.
Arra ösztönöz, hogy az egészségünkkel és a jólétünkkel kapcsolatban a holisztikus szemléletmódot kövessük.

Szellemileg a fuchsit különösen azoknak hasznos, akik úgy gondolják, hogy a mostani és az előző életeinkben mások feltétel nélküli szolgálata volt az osztályrészünk, s szeretnék megszüntetni ennek következményeit.

Véget vet a mártíromságra való hajlamnak. Ez a kristály megmutatja, miként lehetünk segítőkészek anélkül, hogy hatalmi csatározások vagy helytelenül értelmezett alázat csapdájába esnénk.

A „szolgai” szerepet magukra vállalók közül sokan azért teszik ezt, mert úgy érzik, nem elég jók, ám a fuchsit reális önértékelésre tanít.

Ez a kő ahhoz nyújt támogatást, hogy mindig csak annyit tegyünk meg másokért, amennyi helyes és szükséges a lelkük fejlődéséhez, de azért segítségre készen álljuk, amíg mások tanulják az erre az életre szóló leckéiket.

Hasznunkra válik a kísértés legyőzésére az olyan helyzetben, amikor úgy érezzük, mintha „hájjal kenegetnék a hiúságunkat.”

Ez  a gyönyörű zöld kristály hozzásegíti a lelkeket ahhoz, hogy mindenki a saját egyéni útját járja be.
Kifejezetten hasznára van annak, akit a családjában vagy egy közösségben betegnek tekintenek, mert különféle tüneteket vélnek rajta felfedezni.

Az ilyen „beteg” egy idő után azonosulni kezd a szerepével, és megbetegszik vagy valaminek a rabja lesz a család „kedvéért”. Ha viszont szeretne meg– vagy kigyógyulni, a család nyomására mégis beteg vagy függő marad.

Ám a fuchsit erőt ad az ilyen azonosult betegnek, hogy visszataláljon az egészséghez, és kivonja magát a családi konfliktusból. A fuchsit megszünteti a kölcsönös függést és az érzelmi zsarolást.

Trauma és érzelmi feszültség után segít magunkhoz térni.

A fuchsit megnöveli a kristályok energiáját, és elősegíti az átadásukat.

A legalacsonyabb pontig elviszi az energiát, helyreállítja az egyensúlyt. Oldja a fölösleges energia által okozott blokkokat, s az energiát pozitív csatornákba tereli. Egyensúlyba hozza a vörös–, és fehérvérsejtek arányát, gyógyítja a csőszindrómát és a megerőltetéstől ismételten bekövetkező sérülést, valamint kiigazítja a gerincoszlopot.

Növeli a csont– és az izomrendszer rugalmasságát.

Tovább …

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

Ha hallottál a kristályok harmonizáló erejéről, de mégsem érzed nyakláncod, karkötőd hatását, akkor valószínűleg kevés az információd arról, hogy mire figyelj…..folytatás itt