HEGYIKRISTÁLY

A HEGYIKRISTÁLY hatása testre és lélekre

A hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály.
Tárolja és felszabadítja az energiát, kezünkben tartva megkétszerezi a biomágneses mezőnket. Elektromágnesességet termel és eloszlatja a statikus elektromosságot.
Tisztítja és erősíti a szerveinket és a lelkünket.

A hegyikristály a tisztaság és harmónia megtestesítője. Segít a tiszta gondolatok megteremtésében, ékszerként használva erőt ad viselőjének.

A hegyikristály színtelen, átlátszó, gyakran zárványos. Az értékesebb hegyikristály darabok víztiszták és üvegfényűek, zárvány nélkül. A hegyikristály minden gyógykövek ” leggyógyitóbbika”, a drágakövek közül a legtöbb gyógyhatással rendelkezik. Hatását ma már a hagyományos orvoslásban is elismerik, a hegyikristályt orvosi műszerekben is használják.

A hegyikristály fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.
A legismertebb gyógykövek egyikének számít.

Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Akár marokkőként akár ékszerként használjuk a hegyikristályt, érdemes más kövekkel kombinálni!

Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk.

Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik.

A hegyikristály színe víztiszta. Bár hatalmas darabokban található, de egybefüggő nagy, teljesen kikristályosodott részek ritkán fordulnak elő benne.
A hegyikristályban található zárványok sokfélék lehetnek, ezek alapján gyakran el is nevezik a különböző hegyikristályokat.

Rutilkvarc

Turmalinos kvarc

Tejkvarc

Szivárvány kvarc

Ha a hegyikristályban aranyszínű szálak láthatók, azt Rutilos-kvarcnak nevezzük.

Ez a drágakő előhozza a személyek erősségeit, eredetiségét, segíti az alvást és javítja a másokkal kapcsolatos viszonyt.

A rutilkvarcról azt is állítják, hogy lassítja az öregedési folyamatot és erős gyógyító hatása is van.

A Rutilról azt mondják, hogy erősíti az anyakristály ( hegyikristály ) metafizikus tulajdonságait és elősegíti a személyek nehéz helyzetekkel kapcsolatos megértését. Fokozza a kreativitást, enyhíti a depressziót és a magányosságot.

A hegyikristály sötétbarna szálkákat tartalmaz, ha turmalin zárványai vannak, az ilyen kristályt nevezzük Turmalinos – kvarcnak.

Ha a hegyikristályban nagyon sok tejszerűen átlátszatlan folyadékzárvány van, azt Tejkvarcnak nevezzük.

Nagyon szép és különleges az a hegyikristály, amelyben sok apró párhuzamos repedés található.
Azokat a hegyikristályokat, melyeknek természetes úton keletkezett finom repedései vannak, a beléjük hatolt igen vékony levegőréteg okozta interferencia folytán szivárványszínt játszanak, Írisz- vagy Szivárvány-kvarcoknak nevezik

A hegyikristály az energiánkat a lehető legmagasabb szintre emeli. Ráhangol spirituális céljainkra, fokozza természetfeletti érzékeinket, segíti a figyelem-összpontosítását, és előhozza az emlékeinket.

Minden betegségre hatással van, mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotban hasznosítja, hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulásához, tehát fizikai és lelki szinten is a gyökerektől kezeli a problémát. Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket, mélyrehatóan megtisztítja a lelket is, valamint a fizikai dimenziót összekapcsolja a tudattal.

A hegyikristály – bár minden csillagjegy szülöttének köve – különösen erőteljesen hat a Bak, az Oroszlán és az Ikrek csillagjegy szülötteire.

Hol nyilvánul meg ez a hatás?

A hegyikristály ideálisan harmonizálja a Bak – energiák mélyebb rezdüléseit.

Elvezeti a Bak szülöttet a magába tekintés és a meditáció rejtett képességéhez és segíti abban is, hogy megvalósítsa lényének legteljesebb tisztaságát és világosságát.
Oldja a megkövesedett struktúrákat és hozzásegíti a Bakot, hogy maga is áttetsző kristállyá váljék, amely magába fogadja és szétsugározza a fény erejét.

Az Oroszlánnak abban segít, hogy túlnőjön inviduális énjének határain, megtisztítja szándékait, hogy Nap – ként sugározzon fényt és meleget minden élőre egyaránt.

A sokoldalú Ikreket az osztatlan egység tapasztalataihoz vezeti a hegyikristály. Segíti, hogy a teremtés sokféleségét az egység játékának tudja tekinteni és másokkal is megoszthassa felismerését, a megismert valóság felett érzett örömét.

Munkásságom támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …

Ha szeretnél még többet tudni a hegyikristály – és egyéb kristályok – hatásáról és használatáról, tarts velem IDE KATTINTVA

Ha tetszik amit olvastál, itt megoszthatod barátaiddal!