HEMATIT

A hematit hatása testre és lélekre

A hematit vörösesbarna, szürkésfekete, fekete, az átlátszótól az opakig (nagymértékben fényelnyelő)
A hematit is széles körben elterjedt kő. Segítségével sok más követ feltölthetünk.

A hematit erőt, szilárdságot és bátorságot ad a mindennapokhoz.
Erősíti, vitalizálja a testet, a nehéz időszakokban nagyobb élénkséghez, életörömhöz és tudatos  értékrendhez vezet, amikor döntéseinket és cselekedeteinket ezen értékek vezetik.

A hematitot  vérkő  néven is ismerjük, mivel magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyul. Általában jó segítség a vashiánnyal szemben.
Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el.

A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémák esetében.

Véd az érelmeszesedéstől, használatával a vérömlenyek és véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér esetén is alkalmazhatjuk.

Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor. Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését.

Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével.
A rendszertelen menstruáción is javít.

A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas.

A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

A hematit segít rejtett erőforrásaink aktivizálásában és az élet reális követelményeivel szembeni nagyobb nyugalommal és erővel történő helytállásban.
Szilárdságot és erőt nyerhetünk belőle, testünkre építő hatással van, vitalizáló energiával lát el bennünket.

A hematit átvezet a testileg lelkileg megerőltető, nehéz időszakokon és nem csak abban segít, hogy sértetlenül kiálljuk ezeket, hanem abban is, hogy nagyobb szilárdsággal és élénkséggel, több életörömmel kerüljünk ki belőlük.

A hematit sűrű rezgése javít a gyengeségen, továbbá frissíti a vér – és sejtképződést.
Betegség utáni lábadozás állapotában erősíti a test regenerálódási folyamatát.

Erős szívdobogás, görcsök, lábszárgörcsök, nyakszirt lazítás, hátfájás és lábpanaszok esetében is javasolt a használata.

Ha éjjel marokkőként a közelünkben tartjuk, segít az elalvásban és a folyamatos éjszakai alvásban is.

Figyelem!

A hematit könnyen összekeverhető a magnetittel. Ráadásul ékszernek csiszolt darabjainak formája is megtévesztően hasonló.

Ha biztosak akarunk lenni, hogy hematitot, vagy magnetitet vásárolunk, akkor egy egyszerű próba  megmutatja, mivel van dolgunk.

A hematitot vas tartalma miatt vonzza a mágnes, de önmagát nem vonzza. Tehát ha egy hematit ékszer golyóit vagy más szemeit egymás mellé teszed, azok nem vonzzák egymást.

A magnetit mágnesessége révén minden vas tartalmú tárgyat, és önmagát is vonzza illetve taszítja (+-). Tehát ha az ékszer darabjait egymás mellé teszed, azok összetapadnak.

A hematit a
Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő
csillagjegyben születettek szerencseköve.

A hematit összhangot teremt a Kos távlati céljai és reális adottságai között. Amikor e rámenős jegy energiái szétszóródnának, a hematit összegyűjti őket és új erőt önt a Kosba.
A hematit segíti a Kos csillagjegy szülöttjét abban, hogy a nehéz időszakokban se veszítse el bátorságát, hogy tanuljon élettapasztalataiból és türelmesebbé váljék.

A Skorpió előtt feltárja a hematit saját rendkívüli regeneráló képességét, valamint nagyobb higgadtságot és nyugalmat kölcsönöz neki.
A kritikus időszakokban erősíti bátorságát és képességét arra, hogy leküzdje a nehézségeket és megértse a bennük rejlő tanulságokat, növelve ezzel önnön teljességét.

A hematit segíti a Bakot abban, hogy a nehéz időszakokban se veszítse el bátorságát, hogy tanuljon élettapasztalataiból és türelmesebbé váljék. A Bak jegy szülöttjének gondolkodásmódja kissé merevnek tűnik és összhangban van a társadalmi normákkal. A hematit egy vas tartalmú kő, melynek rezgése harmonizál a Bak jegy szigorú uralkodójával a Szaturnusszal.
A hematit nyitottabb gondolkodásra serkenti és vizsgálódásra bátorítja a Bak jegyűeket.

A Vízöntő jeggyel a lábszár és a boka, a keringési rendszer és a tobozmirigy áll szoros kapcsolatban. A hematit ( vérkő ) hatékonyan gyógyítja a keringési rendellenességeket és kitűnő vértisztító is.

Lábszár és bokafájdalom esetén szintén segítséget nyújt.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …