KALCEDON

A KALCEDON hatása testre és lélekre

A kék kalcedon lágy, világos fénye megnyugtatja és felderíti a kedélyed, hatására könnyebben veszed az életet, kevésbé leszel ingerlékeny és érzékeny.
Ez a kő elsősorban a nagy megpróbáltatások idején segít Téged.

A kalcedon a kvarc – csoportba tartozik, összetételét tekintve víz tartalmú szilícium – dioxid, azaz SiO2 + H2O

Színe: szürke, szürkés – fehér, halvány kékesfehértől az égszínkékig, gyakran ugyanezen színek erezetével, ami olykor rózsaszínes is lehet.

A kalcedon főleg a torok csakra területén fejti ki hatását, ezért általában a torok tájékának betegsége és zavarai esetén alkalmazzák.
A kalcedon hatással van az olyan légúti megbetegedésekre, mint például a torokgyulladás, a hörghurut akut és krónikus formája, a rekedtség, torokfájás, gégehurut, pajzsmirigy és betegségei ellen.

A beszédképességet javító tulajdonságai miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas.

A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt a kő ragadványneve : ” a szónokok köve”.
Úgy tartják róla, hogy aki nyelvével megérinti a Hold energiájával feltöltött követ, azt az ékesszólás képességével ruházza fel.

Évezredek óta használják marokkőként a gyengeség, búskomorság és elégedetlenség elleni talizmánként.
A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt manapság népszerű kő olyan gyermekeknél akik az iskolában nem merik kifejezni magukat, szóbeli szereplésnél leblokkolnak.

A kalcedon a nyelvi kifejezést eleven erővel, gyengédséggel és harmóniával gazdagítja, segít a nyelvi nehézségek áthidalásában is.

A kalcedon a szemnek is jó orvossága, különféle szempanaszok és zöld hályog esetén is alkalmazzák.

A kalcedonnak további alkalmazási lehetőségei is vannak, például rendkívüli hatással van a mirigyekre is.
Szoptató anyáknál javítja a tejtermelést és emlőgyulladás gyógyítására is használatos.

A hormontermelő mirigyek működésének minden zavaránál ajánlott a használata. Szabályozza a hormonális ciklusokat.

A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása révén cukorbetegek számára is ajánlott, mivel szabályozza a vércukorszintet.

A kalcedon használatával gyorsabban elállíthatjuk a sebek vérzését, s gyógyulásukat is meggyorsítjuk.

Segít legyűrni az utazási rosszulléteket és frontérzékenységet, enyhíti a hányingert befolyásolja a nyirokáramlást.
Használják ágybavizelés és epilepszia ellen is.

A diéta elősegítésére is alkalmas a kalcedon : csillapítja az éhséget, gátolja a tápanyagfelvételt, oldja a vizenyőt (ödémát), szabályozza a testfolyadékokat és segíti a szervezet méregkiválasztását.

A kalcedon segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől, nyugtat, ellazít, megszünteti a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget.

Nem csupán az agressziót építi le, hanem megkönnyíti a mások agressziójával való elbánást is, sőt tudatosítja bennünk saját, gyakran elfojtott agressziónkat.

Harmonizálja és megnyugtatja az indulatokat is. Segít a lelki traumák feldolgozásában, visszaadja önbizalmunkat és az elevenség érzését.

A kalcedon stresszoldó hatása rendkívüli.
Elsősorban stresszes időszakban, a nagy megpróbáltatások idején segít ezért általában azoknak ajánljuk akik könnyen idegessé válnak és elvesztik önuralmukat.

Higgadtságot, megértést, nyitottságot és békés lendületet biztosít. Megnyugtató hatásával utat nyit belső inspirációnkhoz és képessé tesz arra, hogy a kapott információkat nyugodt és magabiztos módon fejezzük ki.

Ez a gyönyörű halványkék kő jó hatással van a pajzsmirigyre, nyugtatja és kiegyensúlyozza az agyat, csökkenti az ingerlékenységet. Használatával felszínre hozhatja a belső ösztönzéseket, serkenti a beszéd és írás útján az önkifejezést.

A kalcedon megújítja a torokcsakrát, könnyebbé teszi az őszinte beszédet és a megnyugvást. Elősegíti a szellemi tisztulást és az érzelmi gyógyulást, enyhítő, nyugtató energiát ad a toroknak. Az alkotókészségen keresztül fejleszti az őszinte önkifejezést, fokozza a megérzéseket .

A kalcedon segít megszüntetni a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget, megkönnyíti a mások agresszivitásának feldolgozását.

A kalcedon önbizalmat ad, általa az önértékelésünk jó irányba fejlődik.

A kalcedon az
Ikrek, Rák, Szűz, Nyilas és a Bak
állatövi jegyek köve

IKREK

RÁK

SZŰZ

Nyilas

Bak

A kék kalcedon a sokoldalú Ikreket nagyobb koncentrációs képességgel és higgadtsággal gazdagítja, segítve Őket abban, hogy felfigyeljenek saját belső hangjukra és megérzéseikre.

Természetes beszédkészségüket tovább erősíti, a nyelvet harmonikus és eleven kifejezőeszközzé fejleszti bennük.

Segíti abban, hogy tapasztalataikat és élményeiket nyugodtan és világosan adják át másoknak.

Az együttérző Rák szülöttek nagyszerűen értenek a gondoskodáshoz. A kalcedon az egyik legfontosabb védelmező kő, amely előmozdítja a testvériséget és segít összetartani a családot.

Ha a Rák magánál tartja a kalcedont akkor nem kell félnie a kimerültségtől mert a kalcedon azt is megtanítja, hogyan kell másokkal valóban törődni.

Lehetővé teszi, hogy a szükséges mértékben segítsen, majd arra ösztönözze a másik embert, hogy a saját lábán is meg tudjon állni.

A Szűz jegy szülöttje hatalmas kapacitással rendelkezik, amikor mások szolgálatáról van szó. Ez azt is jelenti, hogy saját vágyait és törekvéseit kevésbé veszi figyelembe.

A kalcedon segít összeegyeztetni ezt a két dolgot és arra ösztönzi, hogy a saját, valódi céljai szerint élhessen. A védelmező kő lévén megóvja viselőjét attól, hogy mások visszaélhessenek jóindulatával.

A Nyilas csillagjegyűek az alapvető igazságot kutatják, ezért különösen nagy segítségükre van a kalcedon „ mondd ki az igazat! „ energiája.
A kalcedon fejleszti a kifejezőkészségüket, a képzelőerejüket. Ez a kő új ötletekkel ajándékozza meg Őket, amelyeket benső hangjuk – intuíciójuk – révén meghallanak.
A kalcedon ellátja a Nyilasokat a szükséges nyugalommal és higgadtsággal, hogy megtanuljon befelé tekinteni és önmagából inspirációt meríteni, ezt továbbadni és embertársaival megosztani.

A Bak szülöttek legnagyobb feladata, hogy a külvilág helyett végre önmagukra fordítsák figyelmüket.

A hatalmi figurák túl nagy helyet foglalnak el a Bak életében, legyen szó szülőkről, tanárokról vagy bármilyen szabályozó hatalomról. A Bak feladata, hogy megtalálja saját belső hangját és azt kövesse!

A kalcedon erőteljes hatásával csökkenti a hatalmi figurák által belé táplált kötelességérzetet, figyelmét a saját belső tekintélye irányába fordítja, így feloldódhatnak életének szigorú szabályai.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább olvasom…