KALCIT HATÁSA
TESTRE ÉS LÉLEKRE

A kalcit egy karbonátásvány, a kalcium-karbonát CaCO3 (mészpát), trigonális kristályrendszerű ásványa. Képződési hőmérsékletétől függően számtalan kristályformája ismert.

Színe: zöld, kék, sárga, narancssárga, színtelen, barna, rózsaszín, szürke, vörös.

A kalcit minden fajtája hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában csak egyszerűen leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiától, a saját energiaszintünket pedig megemeli és felszabadítja a megrekedt energiát.

A többféle színű kalcit használata tisztítja a fizikai és a finomtesteket.

A kalcit egy aktív kristályfajta: felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket, az üzenetközvetítést és a testen kívüli élmények megtapasztalását.
Előmozdítja a spirituális fejlődést, lehetővé teszi, hogy a lélek emlékezzen az átélt élményekre, miután visszatér a testbe.

A kalcit összekapcsolja az érzelmeket az értelemmel, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát.

Pozitív a hatása különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambícióit.

Szembe száll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten.
Mentálisan:

A kalcit megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát.
Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani.
Hasznos kő a tanuláshoz is.

A kalcit az érzelmi stresszt derűvel helyettesíti.

Stabilizáló kő: fokozza a bizalmat önmagunkban, és erősíti bennünk azt a képességet, hogy felül tudjunk emelkedni a kedvezőtlen sorsfordulatokon.

Nagyon finom szinten a megfelelő színű kalcitok elrendezésével tisztítjuk, egyensúlyba hozhatjuk és energiával töltjük fel a csakrákat.

A kalcitnak az alábbi gyógyhatást tulajdonítják:
Tisztítja a kiválasztó szerveket, elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, a mészlerakódást viszont feloldja. Erősíti a csontvázat és az ízületeket.
Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását.

Megerősíti az immunrendszert, és kisgyermekeknél támogatja a növekedést.

Kalcitok színek alapján:

Fekete kalcit: adathordozó kő regresszióhoz és az emlékek felidézéséhez, hogy múltat végre el lehessen engedni. Trauma vagy stressz után a lelket visszatéríti a testbe, enyhíti a depressziót, de hasznos társ lehet lelki bánatban.

Kék kalcit: A felépülés és a relaxáció gyengéd kövének tartják. Csökkenti a vérnyomást, és minden szinten oldja a fájdalmat. Szelíden csillapítja az idegeket, oldja a szorongást. Felszabadítja a negatív érzéseket. A torokcsakrán használva segíti az egyértelmű kommunikációt, különösen ott, ahol eltérőek a vélemények. A kék kalcit elnyeli az energiát, megszűri, majd visszajuttatja, hogy váljék a küldő javára.

Színtelen kalcit: mindenre hatással van. Hatékony méregtelenítő. Fizikai szinten fertőzésgátlóként viselkedik, míg nagyon finom szinteken tisztítja és összehangolja a csakrákat fent és lent.
A szivárványos, színtelen kalcit lényeges változást idéz elő: az új kezdetek köve. Biztosítja a lélek mélyreható gyógyulását, a finomtestek revitalizációját; megnyitja és tisztítja a külső és a belső látást.

Arany vagy sárga kalcit: kitűnő meditációhoz és a magasabb rendű szellemi síkokkal való kapcsolatfelvételhez. Szellemi éberségre nevel, mivel a magasabb rendű szellemi energiákat földeli a fizikai világba. Tegyük a napfonat– vagy a koronacsakrára.

Kiselejtez mindent, amire már nincs szükségünk, és ösztönzi az akaratot. Energiája felemelő hatású. Támogatja a meditációt, kiteljesíti relaxációt, és mély spirituális állapotot idéz elő, így a spirituális útmutatás legmagasabb forrásához kapcsolódik. Serkenti a magasabb rendű tudatot. Az arany kalcitnak rendkívül kiterjedő az energiája.

Zöld kalcit: Szellemi gyógyító: oldja a merev meggyőződéseket, a régi programokat, és újra egyensúlyt teremt a gondolkodásmódban. Segíti elengedni mindazt, ami bár ismerős és kényelmes, de tovább már nem szolgálja az érdekeinket.

Támogatja a kommunikációt, valamint egy régóta halódó helyzet pozitív irányú elmozdulását. A zöld kalcit segít a gyerekeknek; megvédi az álláspontjukat a vitákban.
Minden használat után alaposan meg kell tisztítani.

Izlandi pát: Víztiszta, nagykristályos kalcit (optikai kalcit). Kitágítja a képzeletet, és gyógyítja a szemet. Segít felismerni a szavak mögött a kétértelműséget. Csökkenti a migrénes fejfájást okozó feszültséget.

A kalcitnak ez a fajtája kitűnően tisztítja a finom testet.

Narancsszínű kalcit: nagymértékben energizáló és tisztító kő, különösen az alsóbb csakrák esetén. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, megszünteti a félelmet, legyűri a depressziót.
Segít megoldani a problémákat, és maximálisan kihasználja a lehetőségeket.

Rózsaszín kalcit: (mangano kalcit). Ez a szívkristály az angyali birodalommal áll kapcsolatban. A megbocsátás köve, elűzi a félelmet és a dühöt, amely a szívet a múlt csapdájában tartja fogva, s feltétel nélküli szeretetet hoz.

Segíti az önértékelést és az elfogadást, csillapítja a feszültséget és az aggódást. Megelőzi a rémálmokat. A rózsaszín kalcit szeretetteljes energiája gyengéden oldja az ellenállást. Hasznos mindenkinek, aki bármilyen trauma vagy lelki bántás miatt szenved.

Vörös kalcit: növeli az energiát, derűssé teszi az érzelmeket, támogatja az akaraterőt, és megnyitja a szívcsakrát. Elviszi a megrekedt energiát, beleértve a székrekedés is, valamint oldja a blokkokat. Az alapcsakrákkal rezeg együtt: ezeket energiával tölti fel.
Csillapítja a félelmet, és fényt derít arra, hogy miből ered. A vörös kalcit életereje energiával tölt fel egy összejövetelt is. Nagyon finom szinten eltünteti a blokkokat, amely megakadályozzák, hogy előre tudjunk lépni az életben.

Rombusz kalcit: csillapítja az elmét, szellemi nyugalmat teremt. Hatékonyan gyógyítja a múltat.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább olvasom…