NEBULAKŐ / ELDARIT HATÁSA
TESTRE, LÉLEKRE, SZELLEMRE

A nebulakő, más néven eldarit, bolygónk mélyén található kristályos ásványok egyedülálló kombinációjából áll (magmás), amelyet vulkanikus folyamatok hoznak a felszínre.

Összetételét tekintve: kvarc, anortoklász, riebeckit és egirin  (kis mennyiségben tartalmazhat még kalcitot, epidotot és cirkónt is).

(Fontos tudni, hogy a kereskedelemben, illetve egyes leírásokban a nebula (eldarit) követ kambaba jáspisnak is nevezik. Ez téves elnevezés, mivel összetételükben teljesen más anyagokról van szó, és teljesen más evolúciós geológiai folyamatból jöttek létre, így tehát hatásukban sem egyezhetnek meg.
A kambaba jáspis sztromatolit algacsomó, amely megkövesedett algák üledékes köve, (zöldes vagy feketés színű, főleg fekete középpontokkal). )

A nebulakövet a kozmosz születési kövének is hívják. Külsejét tekintve mélyzöld, majdnem fekete színű kő, zöld csillagködszerű, vagy szemekre hasonlító formációkkal (szferulitok) tarkítva.
Mintha egy univerzum születését látnánk minden nebulakőben, emlékeztetve bennünket, honnan jöttünk és hová térünk majd vissza csillagporként.

A nebulakő az újjászületést szimbolizálja, ahogyan a csillagködök (a nebula jelentése: köd) is folytonosan megújítják az univerzumot. Ez a kő aktiválja a fizikai test legősibb aspektusait, energiával látja el a test szénmolekuláit és ráhangolja a tudatot „a fizikai világ alapját képező szubatomikus részecskék táncára”.

A nebulakő összevegyíti és kombinálja az összetevőinek jellemzőit és hatásait. Kvarc összetevője – mely szilícium-dioxid (SiO2) – energetizálja, aktiválja és felerősíti a többi összetevő energiáját, segítve ezzel a személyes és spirituális célok elérését.

A riebeckit – mely nátrium – vas szilikát (Na 2 Fe 2+ 3 Fe 3+ 2 [(OH) 2 | Si 8 O 22 ]) –  összetevője miatt a nebulakő aktiválja a pszichikus képességeket, elősegíti a növekedést mind spirituális téren, mind anyagi értelemben.

Az egirin – mely a piroxén csoport diopszidjaihoz tartozik NaFe3+Si2O6 ) – összetevője révén megtisztítja az aurát a negativitástól, stimulálja a kundalinit és a pszichét.
Energiát és bátorságot ad ahhoz, hogy megtegyük azt amit tennünk kell annak érdekében, hogy beteljesítsük életcélunkat.

Az anortoklász – alkáliföldpát (Na, K)AlSi3O8 – összetevője révén forradalmi energiát ad a nebulakőnek, ami az inspirációját az intuitívan látható jövő mintázatának rezonanciájából nyeri.

A fenti négy komponens jellegzetességeinek megfelelő mennyiségű egyesítése miatt a nebulakő hatalmas és erős átalakító kő.

A nebulakő harmonizálja az energiákat. Segít, hogy elégedettebbnek érezzük magunkat a testünkben, teljesebbnek az életünkben és otthonosabban érezzük magunkat a Földön.

Ez a különleges kő mentálisan óvatossá és rátermetté, testileg erőssé és könnyeddé tesz, spirituálisan pedig ráhangol a magasabb tudatossági szintekre. Kozmikus ködnek is nevezik, kitűnő kő meditációhoz.
Betekintést enged az Akasha-krónikába és más szakrális szövegekbe, továbbá megkönnyíti az aura olvasását.

Ez a kő az Egység kristálya, a dualitásnak nyoma sem lelhető fel benne.
A nebulakő az Istennő archetípusának energiáját hordozza. Az univerzum ősi és elsődleges teremtő aspektusát mutatja meg.

Segít visszanyerni a saját erőnket, hogy a teremtés folyamatában hasznosíthassuk.

Erős földelő képességgel bír, bevonzza a Fényt a fizikai testbe, növelve ezzel a mindenre kiterjedő tudatot és tudatosságot, biztosítva  alélek spirituális gyökereinek emlékezetét.

Ezen aktivációk olyan gyógyító tapasztalatokat indíthatnak el, melyek ráébresztenek minket, kik is vagyunk valójában: fizikai testben élő spirituális lények.

Ha hosszan belenéztünk a nebulakőbe, kivisz bennünket a végtelenbe,  ugyanakkor befelé is, a lét legparányibb részecskéjéig. Végül a kettő eggyé válik. Ezért a kettősség feloldásának és az egységnek a köve.

A nebulakő tisztítja, gyógyítja és erősíti az érzelmi testet.
Az energiája támogató és bátorító. Arra sarkall, hogy tisztítsuk meg a fejlődésünk útjában álló régi érzelmi és viselkedési mintákat.

Elősegíti az öntudatosságot, az önbecsülést, a tisztességet, fejleszti az érzékenységet és az önszeretetet. Stabilizálja az érzelmeket, megszünteti a félelmet.

Jó hatással van az önsajnálatra, a szorongásra, az aggodalomra, az érzelmi traumára és a gyász feldolgozására.
Felhívja figyelmet a pozitív dolgokra.
Segít elengedni a múltat és magabiztosan a jövő felé fordulni.

A nebulakő ráhangol a teremtés legkorábbi energiájára és serkenti azon képességünket, hogy rátaláljunk magunkban a Teremtőtől származó belső tudásra és bölcsességre. 

A nebulakő a sejtek szintjén fejti ki mélyreható gyógyító képességeit.


FIGYELEM!

A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve
gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

I. MODUL
KRISTÁLYISMERETEK

Bővebben

Mentés

II. MODUL
KRISTÁLY – ASZTROLÓGIA

Bővebben

III. MODUL
KRISTÁLYPROGRAMOZÁS

Bővebben

Mentés

Mentés