ZAFÍR

A ZAFÍR hatása testre, lélekre és szellemre

Zafír nyers és csiszolt

zafír

zafír 5

A ZAFÍR  jellegzetessége

Csakra:  a koronacsakrára, harmadik szem csakrára, és a szívcsakrára van hatással.
Csillagjegy: A zafír a Bak, Ikrek, Mérleg csillagjegyben születettek születési köve
Színe: különféle árnyalatú: kék, rózsaszín, sárga, zöld, ibolya, színtelen, fekete színekben pompázik.

Ásványtanilag: a korund csoport tagja. (aluminium – oxid, kristályszerkezete trigonális.

Mindazokat a korund csoportba tartozó drágaköveket, amelyek nem piros színűek, zafírnak nevezzük. Tehát többféle színű zafírral találkozhatunk, a beépült nyomelemek minőségétől és mennyiségétől függően. A fő színt adó nyomelem a két vagy három vegyértékű vas, amely 0,005-0,8%-ban fordul elő benne. A nagyon világospiros, rózsaszínes köveket gyakran a zafírhoz sorolják.

A zafír elnevezés keleti származású, sappheiro szóra vezethető vissza, amelyen akkoriban kékkövet értettek, mégpedig egészen a középkorig a lapis lazulit (lazúrkövet).

Jellemzői: A zafír elsősorban a bölcsesség köveként ismert, és mindegyik színnek megvan a maga különleges bölcsessége.

Rezgésének hatása – bármilyen színben – az  agyra összpontosít: nyugtatja, mentesíti a nem kívánatos gondolatoktól és a szellemi feszültségtől. Biztosítja az elme békéjét és a higgadtságot. Szellemi erőt, éleselméjűséget, rendíthetetlen belső nyugalmat ad.  Segít összpontosítani, és nagy erővel, egy célra összpontosítani a gondolatokat.

A zafír összehangolja a fizikai, a szellemi és a spirituális síkokat, helyreállítja az egyensúlyt a testen belül.
Ez a gyönyörű kő megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem összpontosítást. Fellendülést hoz, és vonz mindenfajta jó képességet.

Egy darab zafírt a torokra téve feloldja a kudarcérzetet, és megkönnyíti az önkifejezést.

Gyógyhatása minden színben általánosan:

a zafír csillapítja a szervezet túlzottan tevékeny rendszereit, és szabályozza a mirigyeket.

Gyógyítja a szemet, eltávolítja a szennyeződéseket és a stresszt. Jótékonyan hat a vér betegségeire, csillapítja a túlzott vérzést és erősíti az ereket, növelve rugalmasságukat. Fájdalomcsillapító, idegerősítő, láz – és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert.

ZAFÍR  hatása színenként

 • Fekete zafír
  Védelmet nyújt és központosító hatású. Elősegíti, hogy bízzunk a saját megérzésünkben.
  Javítja a munkakilátásainkat és segít abban, hogy megtartsuk állásunkat.
 • Kék zafír:

  A spirituális igazságot keresi, s a hagyomány szerint a szeretet és a tisztaság jelképe.
  Rendkívüli hatással van a Földre, és hatékony csakragyógyító.
  Ez egy nyugodt kő, segít megmaradni a spirituális úton.  Különböző szertartásokon, sámáni ceremóniákon a negatív energia átalakítására használják.

  Megnyitja és gyógyítja a torokcsakrát, és a pajzsmirigyet, elősegíti az önkifejezést és az igazság kimondását.

 • Zöld zafír:

  A zöld zafír javítja mind a külső, mind a belső látást, és megkönnyíti az álmok visszaidézését.
  Serkenti a szívcsakrát; lojalitást, hűséget és egységet biztosít. Fokozza a könyörületet a megértését.

  Bizalmat és tiszteletet tanúsít mások meggyőződése iránt.

 • Rózsaszín zafír:

  Mágnesként viselkedik, mindent az életünkbe vonz amire szükségünk van a fejlődésünkhöz.Megtisztít az érzelmi blokkoktól, és egyesíti az átalakított energiákat.

 • Ibolyaszínű (vagy bíbor) zafír:

  Az ibolyaszínű zafír a tudatosságunkra van hatással.
  Hasznos a meditációhoz, serkenti a kundalini energia felemelkedését és a koronacsakrát, megnyitja az utat a spiritualitáshoz.

  Az extraszensz képességekhez való kapcsolódásával élénkíti a tobozmirigy működését, és javítja a látó képességeket.

  Rendkívül nyugtatóan hat az érzelmi ingatagságra.

 • Királyi zafír (búzavirágkék színű, rendkívül tiszta és a legértékesebb)

  Eltávolítja a csakrából a negatív energiákat, serkenti a harmadik szem működését, hogy a spirituális fejlődésünkhöz szükséges információk elérhetőek legyenek.A gondolataink és az érzéseink iránti felelősség – teljességre tanít. Jótékonyan hat az agy rendellenességekre, beleértve a diszlexiát is.
 • Csillag zafír: a mélyén ötágú csillagforma alakú képződmény van, mivel a rutiltűk beépülése selymes fényhatást okoz, orientált beépülése macskaszemhatást vagy csillaghatást kelt.
  Egyes köveknél nem rutiltűk, hanem egymást három irányba metsző finom üreges csatornák okozzák az aszterizmust.

  Ez a ritka kő bevon a saját mélységeibe, és megnyitja az intuíciót. Biztosítja gondolataink központosítását, és segít előre megérezni mások szándékait.

  Azt tartják róla, hogy földön kívüli lényekkel tart kapcsolatot.

 • Fehér zafír: végtelenül tiszta az energiája. Megnyitja a koronacsakrát, a spirituális tudatot nagyon magas helyre juttatja el; és megnyitja az utat a kozmikus tudathoz.
  Rendkívüli védelmet biztosít, amely eltávolítja az akadályokat a spirituális utunkról.

  Lehetővé teszi, hogy felismerjük lehetőségeinket és életcélunkat.

 • Sárga zafír: az otthonunkba vonzza a gazdagságot, s ha a készpénz mellé tesszük, növeli a fellendülést és a bevételeket.

  Ha viseljük, mindig érintkezzen a bőrrel!

  Serkenti az értelmet, fejleszti az átfogó látásmódot, így felismerjük az összefüggéseket.

  Elixírként eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből.

fekete zafír

kék zafír

zöld zafír

rózsaszín zafír

bíbor zafír

királyi zafír

csillag zafír

fehér zafír

sárga zafír

Én választok, vagy a kő választ engem?


Ha neked tetszik a ZAFÍR , és úgy érzed, szükséged lenne egy ilyen kőre, itt elárulom neked,  milyen lelki állapotban vagy, mi az, ami vonz hozzá 🙂

A zafír minden fajtájára igaz, hogy vonzza a gazdagságot, és az anyagi javakat, valamint bizonyos elvontabb “ajándékokat” is, mint például a jó tanácsokat, és az információt.

Segítségével az éppen aktuális feladatra összpontosíthatsz, vidám, és feldobott leszel, és hiszel abban, hogy az élet tele van örömökkel.

Ha a zafírt választottad azért, mert az tetszik neked, akkor valószínűleg bőkezű adományra van szükséged ahhoz, hogy kikecmeregj a gödörből, vagy éppen pénz – csalogató energiákra, kreativitásra, és pozitív gondolatokra vágysz.

Bárhogy legyen is, a zafír vonzza ezeket, miközben fenntartja a derűs kedélyállapotot.

Küzd a csalás ellen, ezért nagyon hasznos, ha bármilyen pénzzel kapcsolatos peres ügyed van – feltéve, hogy a jó oldalon állsz!

Őseink szemében a zafír különösen nagy varázserővel rendelkezett, minden vállalkozást megerősít.

Programozásánál rendkívül fontos, hogy körültekintően, pontosan fogalmazd meg azt a kívánságot, amiben a segítségét kéred! Semmiképpen ne hagyd, hogy más programozza neked a kövedet!  Tanfolyamunk Kristályprogramozás moduljában ezt az alapjaitól kezdve sajátíthatod el. Ha nem végezted még el a tanfolyamunkat, ide kattintva olvashatsz róla bővebben: Kristályprogramozás

Tehát amit feljebb olvastál, az mindenféle színű zafírra érvényes!

Ha viszont kifejezetten a kék zafírra esett a választásod, az azért történt, mert tudatalattid jól tudja, hogy ez egy erősen spirituális kő, amely felfedi előtted az igazságot, és világosságot teremt.

Lehet, hogy azért választottad a kék zafírt, mert összezavarodtál a kapcsolatodban, és nem igazán tudod már, hogy mit vársz a szerelemtől, vagy talán csak nem vagy tisztában a szeretetadó és elfogadó képességeddel (vagy hogy tényleg igazán a szerelmet akarod-e).

Akkor is a zafírra zafírra eshet a választásod, ha mindenek feletti őszinteségre, és nyílt kommunikációra vágysz, és arra, hogy társaddal hasonló elképzeléseken osztozzál.

A kék zafír a békét, és a hűséget, valamint az igaz lelkek találkozását ajándékozza neked. Valaha az erkölcsösség őrzésére használták, ez ma kizárólagos, egyetlen partner iránti elkötelezettséget is jelenthet.

A kék zafír minden külső, és belső fenyegetéstől védi a szerelmet, és megolajozza a társas élet kerekeit, hogy romantikus kapcsolatok köttethessenek.

Ha tetszett amit olvastál, támogasd munkánkat azzal,
hogy megosztod ismerőseiddel!

Köszönjük szépen!