AMAZONIT

Az amazonit hatása testre és lélekre

Az amazonit a szülő nők köve

Az amazonit ősidők óta a szülő nők köveként van számontartva!
Elősegíti a fájásokat és megkönnyíti a szülést.
Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is.
Réztartalma révén erősíti az agyat.

Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.

Az amazonit színe:
Zöld – kékeszöld, áttetszőtől az átlátszatlanig terjed.

Előfordulási helye:
Ausztria, USA, Kanada, Oroszország, Brazilia, Madagaszkár, Mozambik, Namíbia, India

Eleme: Föld

Az amazonitnak erőteljes a szűrő szerepe.

Fizikai szinten blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, ezen kívül véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Ilyenkor önmagunk és bármilyen jellegű szennyeződés forrása közé kell elhelyezni, vagy pedig a mobiltelefonra ragasztani.

Szellemi szinten az amazonit megszűri az agyon áthaladó információkat, és ezeket megérzéssel kombinálja.
Rendkívüli a csillapító hatása. Megnyugtatja az agyat és az idegrendszert, összehangolja a fizikai–éteri testet, ezzel elősegíti az optimális egészséget.

Egyensúlyban tartja a férfi– és a női energiákat, valamint sok szempontból a személyiséget. Ez az a kő, amelyik lehetővé teszi, hogy egy probléma mindkét oldalát mérlegeld, vagy pedig figyelembe vegyed az eltérő nézőpontokat.

Érzelmi szinten az amazonit enyhíti az érzelmi megrázkódtatást, csökkenti az aggódást és a félelemérzetet. Eloszlatja a negatív energiát és az elkeseredést.

Gyógyhatása: az amazonit gyógyítja és megnyitja a szív– és a torokcsakrát, támogatja a szeretetteljes kommunikációt. Ugyancsak megnyitja a harmadik szemet, és utat enged a megérzéseknek.

Szétoszlatja a negatív energiákat és az idegrendszeren belüli blokkokat. Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, a kalciumhiányra és a lerakódásokra, helyreállítja az anyagcsere folyamatokat, amelynek zavarai okozzák ezeket a betegségeket.

Az amazonit elixírje rendkívül hatással van a tudat minden szintjére. Nyilvánvalóvá teszi az egyetemes szeretetet. Elixírként orvosolja a kalciummal összefüggő problémákat is és oldja az izomgörcsöket.

Legfőbb sajátossága az a védelem, amelyet a mikrohullám egészségkárosító hatásával és az elektromágneses szmog más forrásaival szemben biztosít.

Az amazonit a Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak
csillagjegyek szülötteinek szerencseköve

Tudni kell azonban, hogy az asztrológiában megközelítően pontos prognózis felállításához rendkívül sok adat ismerete szükséges.
Sok múlik azon pld, hogy az adott évben, napon és órában éppen melyik csillagjegy állt az égen. Melyik jegy kelt fel éppen a keleti horizonton, hol járt akkor a Hold és milyen csillagjegyben jártak az uralkodó bolygók.

A csillagjegyek 2 – 3 naponként változnak így kicsit több, mint 28 nap alatt mind a tizenkét csillagjegyet végigjárja a Hold, ezért a pontosabb meghatározáshoz többek között az sem mindegy, melyik órában születtünk.

Az asztrológia minden csillagjegyhez hozzárendeli testünk különböző részeit.
Ennek megfelelően amikor pld. a Hold a Bika csillagjegyen halad keresztül, minden pozitív és negatív dolog erőteljesebben hat a Bikához rendelt testrészre, és így tovább…

Amikor tehát egy ásványt meghatározunk egy adott csillagjeggyel, akkor 28 naponként arra a 2 – 3 napra is ajánljuk, amikor a Hold azon a csillagjegyen halad keresztül!
Ha a születési köveket ennek megfelelően értelmezzük, sokat tehetünk egészségünk megóvása érdekében!

BIKA

Ha a Bika jegy szülöttének a pénz tekintetében rossz szokásai vannak, az amazonit segíthet az erről való leszokásban.
Ha inkább szűkmarkú, akkor megmutatja, hogy ezzel ellentétes hatást vált ki, így segíti egyensúlyban tartani a pénz áramlását.
Az amazonit elűzi az irigységet, akár belőle árad, akár felé irányul! Ez a kő megvédi a Bikát a féltékenységtől, bizalmat ad és bizalmat vonz.

Mérleg

Az amazonit segítségével a Mérleg jegy szülöttje felhagy mások hibáztatásával és képessé válik teljes felelősséget vállalni saját magatartásáért, tetteiért.

Ha használ névjegykártyát, tartsa azokat egy amazonit marokkő alatt, mert ez a kő rezgésével átitatja azokat szerencsével.

NYILAS

A Nyilasnak szüksége van arra, hogy kapcsolatban maradjon önmaga legbelső  lényegével, hogy az megkönnyítse a bizonytalanság és instabilitás ellen folytatott küzdelmét!
Segít előhozni azt a birtokában lévő tudást, ami szerint a változás lehetőségeket hoz és az amazonittal képes együtt haladni az áramlással.

VÍZÖNTŐ

Az amazonit a békesség köve is, segít a Vízöntőnek rátalálni a belső békére és segít azt fenntartani az Őt körülvevő folyamatos változás ellenére is!

HALAK

Az amazonit kiegyensúlyozottá teszi a Halakat, oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat stresszes időszakukban.
A Halak csillagjegy szülötteit mélyen áthatják az érzelmek. A racionális döntések helyett sokszor inkább érzelmekből reagál. Az amazonit segít különbséget tenni az intellektus és az érzelmek között. Fokozza az intuíciót és segít racionálisan megfogalmazni megérzéseit.

Ha tetszett amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Köszönjük! 🙂

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket,
tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

KRISTÁLYISMERETEK

Bővebben

Mentés

KRISTÁLY – ASZTROLÓGIA

Bővebben

KRISTÁLYPROGRAMOZÁS

Bővebben

Mentés

Mentés

Oldalaink támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …

Mentés

Mentés