Természetes citrin

Mentés

CITRIN, VAGY VALAMI MÁS?

Egy kedves régi tanulónktól kaptam egy levelet, amiben arra kért, segítsek neki beazonosítani egy követ. Az általa küldött képek láttán jöttem rá, hogy ez nem került be a tanfolyam anyagába, ezért most ezen az úton pótolom.

A természetes citrin színe a sárgás – zöldes a legvilágosabb árnyalatától a legsötétebbig változhat; citrom-, bor-, méz-, arany-, barnás arany-, narancs- és barnássárga lehet. A nem egyenletesen színezett kristályok “felhős” színeloszlásúak.

Nálunk kereskedelmi forgalomban kevés természetes citrinnel találkozhatunk, a legtöbb égetett ametiszt, vagy füstkvarc.

Ha a vásárolt citrinben zárványokat, vagy sávos csíkokat látsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy az nem természetes citrin. 

Az ametisztet, vagy a füstkvarcot magas hőfokon (470-560 °C fok) hevítik, míg eléri a kívánt színt.

Ez a kristály – bár összetételét tekintve szintén szilicium – dioxid (SiO2) – de gyógyhatásában nem egyezik meg a citrin hatásával.

Sem a szakirodalomban nem találtam, sem a tanulmányaim során senki nem tudott biztos választ adni arra, hogy ezek a hevített kristályok magukban hordozzák – e az eredeti kristály (ametiszt , vagy füstkvarc ) hatását.

HEVÍTETT KRISTÁLY

Lejjebb két képet látsz ugyanarról a karkötőről, csak a fényviszonyok mások. Mindkét képen jól látható egyes szemeken a sávozott színeloszlás. Ez a karkötő minden kétséget kizáróan nem természetes citrin, bár citrinként vásárolták. 

Előfordul, hogy az árus nem ismeri  a köveket és úgy tudja, hogy ez citrin, ám sajnos gyakoribb, hogy a termék értékét növelve titkolják el a valóságot. 🙁

hevített kristály

AMETRIN

AMETRIN/BOLIVIN

Mentés

A TERMÉSZETBEN IS ELŐFORDUL

A természetben is előfordul, hogy  a Föld belsejében hosszú időn keresztül ( itt évszázadokról, évezredekről van szó ) nagyon magas hőmérséklet uralkodik.  Ilyen helyen az ametiszt kristályban lévő vastartalom eltérő oxidációjának köszönhetően kialakul az ametiszt – citrin kombináció, amit ametrinként ismerünk. Ez a kristály bolivianit néven is ismert, mivel legfőbb lelőhelye a Bolíviai Anahi bánya, ahonnan a legtöbb ametrin származik.

Legfőbb lelőhelye Bolívián kívül Brazíliában is előfordul.

Az ametrinben viszont egyesül az ametiszt és a citrin gyógyhatása mind fizikai, mind lelki szinten.

Mentés

AMETRIN

Ametrin / Bolivin

Mentés

Fontos megemlíteni, hogy az Ametrint is hamisítják, akárcsak a citrint.

GOLYÓS KARKÖTŐBEN NINCS, medálként vagy nyers kőként még kapható de nem pár ezer forint, főleg az, aminek természetesen élénkebb a színe.

Ami nagyon élénk színű és olcsó az biztos hevítve van és ha az átmenete is túl egységes akkor biztos hamisítvány.
A természetes ametrin ritkább mint a citrin így az ametisztet kétoldalról elkezdik hevíteni és így jön létre a kereskedelmi forgalomban lévő ametrinek 99-%-a.

 

Mentés

Kristályismeret online kurzus
most
5.000 Ft-ért elvégezhető.
Személyes részvételt nem igényel.

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

I. MODUL
KRISTÁLYISMERET

Ebben a modulban az alapoktól indulsz, és a kristályokkal való ismerkedéstől lépésről – lépésre eljutsz a kristályokkal való harmonikus együttműködésig. Olyan recepteket is megismersz, mint a kristály balzsam, elixír, kristályvíz, testápoló, stb. Továbbá több, mint 20-féle testi tünetet dolgozunk ki mindhárom szinten (Test – Lélek – Szellem) a kristályokkal való kapcsolatban.

A tüneteknél figyelembe vesszük az Új Medicina (Biologika) szempontjait is, a lelki konfliktusokkal kapcsolatban.

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről a modulról.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

II.MODUL
KRISTÁLY ASZTROLÓGIA

A Nap, a Hold és az Ascendens kapcsolatai a kristályokkal. Ebben a modulban megismerkedhetsz a valódi szerencseköveiddel, amelyeket születésedkor a különböző bolygók együttállásának energiája rendelt melléd. Ennek eredményeként megtalálod a saját gyógyító kristályaidat, melyek a születésed folytán Téged szolgálnak. Mi több, megtudhatod azt is, hogy mi a küldetésed ebben az életben…. és még sok minden mást is. 🙂

Mindezt meg fogod tudni állapítani bárkinek, akinek tudod a pontos születési dátumát!

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről  a modulról.

 kristalygyogyitas.hu kristály asztrológia

Mentés

Mentés

III. MODUL
KRISTÁLY PROGRAMOZÁS

Végül, de nem utolsó sorban gyakorlottá válsz, hogyan váljék egy kő a Te “kiterjesztett Éneddé”. A kristályok programozása egy izgalmas tudomány! Ilyen körülmények között “varázslóvá” válhatsz a kristályaid segítségével. Megtapasztalhatod, hogyan segítenek neked a kristályok vágyaid elérésében, céljaid megvalósításában életed minden területén. Ebben a modulban a Kristálygömb jövendöléssel is foglalkozunk.

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről a modulról.

Mentés

Mentés

Mentés

Mellékesen jegyzem meg, hogy kristályok, ásványok eladásával nem foglalkozom, ennélfogva szívesen ajánlok két webáruházat, ahol én is szívesen vásárolok. Itt találod:  Ametiszt ásványbolt   és Kristály centrum

Tovább…

Mentés

Mentés

Mentés