FEKETE RETEK

A fekete retek a népi gyógyászatban évszázadok óta ismert mint emésztésjavító, epehajtó, epekőképződés-gátló és féreghajtó. Leírták a fekete retek belek falát tonizáló és perisztaltikát fokozó hatását is.
A fekete retek rafanin tartalma miatt baktérium- és gombaölő hatású is.

A fekete retek hatóanyagai:

mustárolaj-glikozid, C-vitamin, B1-, B2 vitamin, vas, kalcium, magnézium, foszfor, niacin, mustárolaj, raphanol és raphanin nevű illóolajok, antioxidáns hatású vegyületek (aszkorbinsav, tokoferol, kartenoid), fehérje, szénhidrát és növényi savak.

A fekete retek erősíti, tonizálja a beleket, serkenti a bélmozgást és megkönnyíti a székelést is, ezáltal az epére és a májra is kedvező hatást gyakorolhat.

A reteklé-kúra kiváló hatású májzsírosodás ellen. Gyógyító hatása lehet az epeműködési rendellenességekre, akár az epegyulladásra is.

A reteklé stabilizálhatja a vérnyomást, gyógyíthatja és megelőzheti a bőrbetegségeket és az ízületi gyulladást.

Frissen préselve a leve hashajtó hatású, baktérium- és gombaölő, nyálkahártya-tisztító, emésztőmirigyeket serkentő, epetermelést fokozó, epepangást gátló lehet.

A fekete retek feloldja a légutakban lerakódott nyálkát, és segíti annak kiürülését. Nedve elsőrendű köhögéscsillapító, ugyanis nyálkaoldó és köptető hatása is van.

Ha a fekete retek belsejét kivájva üregébe mézet teszünk, és egy éjszakán át állni hagyjuk, ezt fogyasztva megszünteti a köhögést és a rekedtséget.

A méz savtartalmánál fogva kivonja a benne lévő nedvet, amiből aztán naponta 3 x 1 teáskanállal fogyasztunk.  A kiürített üreget mindaddig újra feltöltjük mézzel, amíg a gumó meg nem puhul.

A téli hónapok egyik legolcsóbb, legegészségesebb, legtöbb vitamint tartalmazó zöldsége a fekete retek.

Felhasználás előtt alaposan mossuk, sikáljuk le a gumókat hideg vízben, majd – bár a héja is ehető – meghámozzuk, mert úgy könnyebb lereszelni. A levágott  héjat díszítésre használhatjuk, hogy ne menjenek veszendőbe értékes hatóanyagai.

Nyersen lereszelve, enyhén sózva önmagában is finom, de téli salátákhoz metélőhagymával, káposztával, sárgarépával, karalábéval, céklával társíthatjuk.

Mindig annyit érdemes lereszelni, amennyi egyszerre elfogy, mivel – mustárolaj tartalma miatt – hosszabban tárolva mindent átható illata miatt sokan nem szeretik.

Felkarikázva vagy lereszelve szendvicsbe is tehetjük, húsok mellé savanyúság helyett vagy köretként is kínálhatjuk.

Fogyasztás előtt egy órával érdemes besózni. Olajjal és köménnyel lehet ízesíteni.
Kemény tojással együtt lereszelve, kevés majonézt hozzá adva pirítósra kenve finom vacsora.

Talán sokak számára ismeretlen, hogy a fekete retket főzni, vagy sütni is lehet. Ilyenkor ugyan elveszíti karakteres, csípős ízét, leginkább a karalábéhoz lesz hasonlatos.

Kiváló krémleves készíthető belőle, de vékonyra karikázva, enyhén olajjal megpermetezve tepsiben sütve rendkívül ízletes fekete retek chipset is varázsolhatunk nasiként az asztalra.

Kristályismereti kurzusunk 3 modulja
most mindössze
5.000 Ft-ért
elvégezhető!
Mi ezzel tudunk segíteni

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

Ha hallottál a kristályok harmonizáló erejéről, de mégsem érzed nyakláncod, karkötőd hatását, akkor valószínűleg kevés az információd arról, hogy mire figyelj.

Ha hallottál már a a programozott kristályról, sőt vettél is már ilyet, de neked mégsem működik, akkor itt a helyed! A kristályok használatával hamar rájössz arra, hogy ehhez a finom érzékelés kifejlesztéséhez elengedhetetlen a hozzá tartozó információ megismerése. A kristályok, kövek akkor működnek igazán, ha kihasználod működésük alapelveit, amikor Te programozod magadnak, a saját vágyaiddal!

Hogy miért mutatnám meg mindezt neked?

Mert szeretem a természetet, és életemben minden lehetőséget megragadok arra, hogy összhangban éljek vele.  Hálával használok mindent, amit bőkezűen nyújt nekem, de nem sajátítok ki semmit, hiszen mindez a Tiéd is, és Mindenkié, aki a Földön él!

Abban az áldásban részesültem, hogy megérthettem a kristályok működésének titkait, és azt, hogy minden összefügg mindennel!

Meggyőződésem, hogy az egészség és a betegség is belülről fakad. Hiszek abban, hiszen tapasztalom, hogy harmonikus életminőségünk az egész ember múltját és jelenét figyelembe vevő szelíd módszerekkel megóvható és javítható.

Ebben szeretnék neked segíteni, és szívesen állok rendelkezésedre, ha kérdéseid vannak a kristályok, kövek, ásványok használatával kapcsolatban akár testi, akár lelki szinten.

Ezért hoztam létre a Kristályok – ásványok ismerete kurzust,
ahol  szeretettel adom át Neked
minden tudásomat, tapasztalatomat.

 • Szeretnéd úgy használni a kristályokat, hogy azok az ÉLET minden területén Téged szolgáljanak?

  Ezt a tudást lépésről – lépésre haladva, rövid idő alatt elsajátíthatod!

 • A szomszédban laksz, vagy több ezer km - re, külföldön?

  Nem gond! Nálunk távoktatásban sajátíthatod el az ismereteket úgy, hogy ki sem kell mozdulnod az otthonodból!

 • Kevés az időd, nem tudsz együtthaladni a többiekkel?

  Saját ütemedben tanulhatsz, akkor amikor ráérsz és annyit, amennyi időd éppen van!

 • Szeretsz új dolgokat tanulni, de a vizsgán stresszes vagy?

  Nyugodtan hátradőlhetsz, csak Önmagad előtt fogsz vizsgázni! Tisztában vagyunk a vizsga stresszhatásával és tudjuk, hogy a stressz megváltoztatja a kristályok rezgését is. Mást érünk el vele, mint amit nyugalmi állapotban, minden külső körülménytől zavartalanul elérhetünk.

  Ha követed azokat az ismereteket amit átadok neked, megérted a kristályok működését, akkor az életminőséged, különböző életterületeid olyan látványos mértékben fordítod jó irányba, hogy aki kapcsolatba kerül veled egyből elismeri: Kitűnőre vizsgáztál!

  Nekünk ezt nem kell bebizonyítanod, ezért nincs vizsga.

I. MODUL
KRISTÁLYISMERET

Ebben a modulban az alapoktól indulsz, és a kristályokkal való ismerkedéstől lépésről – lépésre eljutsz a kristályokkal való harmonikus együttműködésig.


Recepteket is megismersz, ( Kristály balzsam, elixír, kristályvíz, testápoló, stb. ) valamint több, mint 20-féle testi tünetet dolgozunk ki mindhárom szinten (Test – Lélek – Szellem) a kristályokkal való kapcsolatban.

A tüneteknélnél figyelembe vesszük az Új Medicina (Biologika) szempontjait is a lelki konfliktusokkal kapcsolatban.

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről a modulról.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

II.MODUL
KRISTÁLY ASZTROLÓGIA

A Nap, a Hold és az Ascendens kapcsolatai a kristályokkal.

Ebben a modulban megismerkedhetsz többek között a valódi szerencseköveiddel, amelyeket születésedkor a különböző bolygók együttállásának energiája rendelt melléd. Saját gyógyító kristályaid, melyek a születésed folytán Téged szolgálnak, és megtudhatod azt is, hogy mi a küldetésed ebben az életben…. és még sok minden más is. 🙂

Mindezt meg fogod tudni állapítani bárkinek, akinek tudod a pontos születési dátumát!

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről  a modulról.

 kristalygyogyitas.hu kristály asztrológia

Mentés

Mentés

III. MODUL
KRISTÁLY PROGRAMOZÁS

Mire idáig eljutsz, megtanulod, hogyan váljék egy kő a Te “kiterjesztett Éneddé”.

A kristályok programozása egy izgalmas tudomány!

Valódi “varázslóvá” válhatsz a kristályaid segítségével, ha pontosan követed a tanultakat!

Megtapasztalhatod, hogyan segítenek neked a kristályok vágyaid elérésében, céljaid megvalósításában életed minden területén.

Ebben a modulban a Kristálygömb jövendölést is elsajátítod!

Bővebben IDE kattintva olvashatsz erről a modulról.

Mentés

Mentés

Mentés