FLUORIT

A FLUORIT hatása testre és lélekre

A fluorit átlátszó vagy áttetsző, üvegfényű, kalcium-fluorid-tartalmú, vulkanikus folyamatoknál képződő kő.

Színe: színtelen, sárga, piros, narancs, vörös, zöld, ibolya, halványlila, kék, fekete.

Lelőhelye: Spanyolország, Anglia, Ausztria, Mexikó, Kína, Délnyugat-Afrika, Svájc, Németország.

A fluoritot XVIII. századtól kezdve nevezik ezen a néven, azelőtt folypát néven ismerték. A fluor annyit jelentett, hogy folyó. Azt tartották róla, hogy a szivárvány egy darabja bújt el benne, mert a földön akart maradni.

Az asztrológia szerint az Uránuszhoz és a Neptunuszhoz, valamint a Vízöntő és a Halak jegyéhez kapcsolódik.

A fluoritot a Nap energiájával töltjük fel!

A szivárványfluorit éppen színpompájának köszönhetően azon kevés gyógykövek közé sorolható, amelyeket minden csakránkra használhatunk.
Tehetjük a kiválasztott csakrára, hogy annak gátjait feloldja, ezután pedig a kezelendő betegségre való egyszínű fluorittal cseréljük fel. Így például az érzelmi okokból keletkező gátakat feloldja a szív-csakrán át, majd rózsaszín és zöld fluorittal töltsük fel e csakrát.
Kalcium- és fluortartalmának köszönhetően, erősítőleg hat a csontrendszerre, kisgyermekeknél elősegíti a csontnövekedést, előnyös e célból naponta fluorit-fürdőt alkalmazni.
Ajánlott a csontbetegségekre, ízületi gyulladásra, megmerevedett végtagokra. A fluorit szájvizet használjuk a fog megbetegedéseinél: erősíti a fogzománcot, véd a foghús gyulladásától.
Salaktalanítja az egész szervezetet, így segíti a máj működését. Tisztítja a bőrt és a tüdőt, erősíti a nyálkahártyát, feloldja az érzelmi okokból eredő asztmát.
Támogatja az agy működését, segít a magasabb agyi hullámhosszak elérésében. Az artériák meszesedése ellen is használható a szervezet bármely pontján. Erősíti a látást és a hallást.
Gyulladások, gennyes sebek esetén, kössük a beteg testrészre. Elősegíti a vírusos megbetegedések gyógyulását is.
A sárga fluorit a következő szervek betegségeire van hatással: lép, máj, vese, hólyag.
A rózsaszín fluorit hatásterülete: szív, tüdő.
A zöld fluorit allergiára, tüdőre, szívre, bőrre, méregtelenítésre való.
A kék színű fluorit torok és homloktáji betegségekre.
A lila az agyra, a fej bajainak feloldására, mint például a migrén.

   Színváltozásainak oka, hogy más hullámhosszúságú sugarakat nyel el áteső és ráeső fényben.

Ha a szivárványfluorit színeit sokáig nézed, összefolynak a szemed előtt, de gondolj arra, hogy e kő belsejében csodálatos szervezettségben felépített oktaéder kristályok kapcsolódnak egymáshoz, így alkotják a belső rendjét.

A fluorittal rendet teremthetünk az életünkben, a gondolatainkban. Az értelem kövének is mondhatnánk, hiszen bekapcsolja mindkét agyféltekét, a működésüket összhangba hozza, így kiszélesíti a tudatot, feloldja a szorongásokat, fokozza az értelmet.

Jól szolgál a magasabb szellemi képességek kibontakoztatásánál. Általa megérezzük, hogy felelősek vagyunk a tetteinkért, mégsem öncélú cselekedetre tanít, hanem az engedelmességre, a magasabb erők parancsaihoz való alkalmazkodásra.

A harmadik szemre téve, a korona-csakra felé vezet, megnyitja előttünk a kaput a kozmikus dimenziókhoz. Hasznos segítség meditáció közben, különösen ajánlott a spirituális utat követők számára

FIGYELEM! A fluorit a halogenidek osztályába tartozó ásványfaj. Vízben oldódik, így oldata belsőleg nem ajánlott, mert káros lehet az egészségre.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.
Jelentkezési lehetőség ide kattintva

A fluorit a
Vízöntő és a Halak
csillagjegy szülötteinek szerencseköve

A fluorit a Vízöntőt elvezeti azon rejtett képességéig, hogy az élet eseményeiben és jelenségeiben felismerje az energiákat.

A fluorit képessé teszi a Vízöntőket a magasabb igazságok megközelítésére és segíti abban, hogy elfogadja saját intuitív észleléseinek igazságát.
Tudatosítja a Halakban, mikor tükröznek ötletei igazságokat és mikor tükrözik csupán saját tudattalan félelmeit és vágyait!

Miben segít a fluorit a Halaknak?

A fluorit elmélyíti a Halak intuitív érzékelését. Világosságot teremt a belsőjükből feltörő képek és sejtések özönében és rávilágít azok igazság tartalmára.
Bátorságot ad nekik benső felismeréseik átéléséhez.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …