FÜSTKVARC

 FÜSTKVARC hatása testre és lélekre

FIGYELEM!

Gyakran előfordul, hogy a hegyikristályt röntgen, vagy radioaktiv sugárzásnak teszik ki, ekkor sötétebb színűvé válik. Az így színezett és füstkvarcként árult kövek vásárlásától óvakodjunk!

A füstkvarc az egyik legfontosabb kristály, ami a kristálygyógyászatban legsokrétűbben alkalmazható alapkristály. Hatásával és használatának módjával Kristályterápiák tanfolyamunkon (a linkre kattintva)  bővebben foglalkozunk.

A füstkvarc színe a füstös – barnástól a szürkés, feketés árnyalatig, néha füstös – sárgás is lehet.

A füstkvarcnak jelentős szerepe van a földelés megteremtésében, a leghatékonyabb földelő és lehorgonyzó kövek közé tartozik,  ugyanakkor meditáció alatt emeli a rezgéseket. Ez a védelmet nyújtó kő szorosan kötődik a Földhöz és a gyökércsakrához, előmozdítja a környezet védelmét és az ökológiai megoldásokat. Földeli a spirituális energiát, gyengéden megsemmisíti a negatív rezgéseket, blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli az elektromágneses szmogot, valamint minden szinten elősegíti a méregtelenítést és bármilyen káros hatás kiküszöbölését.

A füstkvarc nagyszerű ellenszere a stressznek. Segít a nehéz időszakokat nagy lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat.
Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat.

A füstkvarc csillapítja a félelmet, javít a depressziós hangulaton és érzelmi megnyugvást biztosít. Csökkenti az inkarnációs lét kiváltotta öngyilkossági hajlamot és vegyes érzelmeket. Segít a fizikai testünk és szexuális természetünk elfogadásában, növeli a férfiasságot, valamint tisztítja a gyökércsakrát, így a szenvedély természetes módon áramolhat. Ez a kristály enyhíti a rémálmokat, és egyértelművé teszi az álmainkat. Amikor negatív érzelmekkel kerülünk kapcsolatba, finoman szétoszlatja ezeket.

A füstkvarc támogatja a pozitív és pragmatikus (lényegre törő, gyakorlatias) gondolkodást.

Eredményesen használható kristályjóslásra is, hogy fejlessze az éleslátásunkat, és megszüntesse a hibázástól való félelmünket. Feloldja az ellentmondásokat, fokozza a figyelem összpontosítást, és csökkenti a kommunikációs nehézségeket. Segíti az átmenetet az alfa és a béta tudat állapot között, valamint meditációhoz megtisztítja az elmét.

Mivel a füstkvarc  természetes módon sugarakat bocsát ki, kitűnően lehet gyógyítani vele olyan betegeket, amelyeknek kemoterápiára vagy sugárkezelésre van szükség.

De feltétlen elővigyázatot igényel az ilyen kövek kiválasztása! Inkább kisebb kisugárzásúak, de természetes képződmények legyenek, mint mesterséges sugárzással kezeltek (ezek a kövek nagyon feketék és nem átlátszóak).

A stressztűrő képességünk is növelhető a nyugtató füstkvarc segítségével, valamint fájdalomcsillapítóként is beválik. A gyógyhatásban, ha lassú energiakibocsátású füstkvarc csúcsokat helyezünk el a test körül úgy, hogy a csúcsai kifelé mutassanak, akkor megelőzhetjük a gyógyulási krízist.

A füstkvarc főleg a has, csípő és a lábak betegségeire hatásos.

Enyhíti a fájdalmat, beleértve a fejfájást is, valamint jótékonyan hat az ivarszervekre, az izom– és az idegszövetekre, a szívre.

Oldja a görcsöket, erősíti a hátat és az idegeket. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, és szabályozza a testen belüli folyadékokat.

A füstkvarc  a Nyilas és a Bak jegy
szülötteinek szerencseköve

A füstkvarc a Nyilasoknak több életörömöt és fényt az életükbe,  oldja bennük a feszültséget, enyhíti a félelmeiket.

Segítséget nyújt abban, hogy miként váljon meg a földi illúzió világától, ami számunkra csak a tanulás eszközeként szolgál. Azt is megérteti a Nyilasokkal, hogy földi leszületésének célja a megtapasztalások átélése a tudatalatti fejlődésének érdekében.

A füstkvarc a lelkiismeretességet, a szívós kitartást és a türelmet erősíti bennük.

A Bak jegyűek sokszor elszigeteltnek érzik magukat, úgy érezhetik, hogy mások nem szeretik és hogy képtelen kifejezni érzelmeit. Sokszor elnyomják, vagy a csúcsra törve anyagi dolgokba vetítik ki lelki szükségleteiket, miközben mély lelki kapcsolatra vágynak.

A füstkvarc segít leküzdeni azt az érzést, hogy nem tud megfelelni és önbizalmat sugall.
Legyőzi a búskomorságot és a mély kétségbeesést amire a Bak jegy szülötte olykor hajlamos.