KARNEOL

Karneol

A karneol hatása testre és lélekre

KARNEOL

KARNEOL

KARNEOL

Karneol

A karneol a naplementék narancsszínű ragyogását tükrözi fényével, a Föld szépségéhez és erejéhez fűzi használóját. A karneol hatására felébred bennünk Földanyánk szeretetének és a hozzá tartozásnak az érzése, így megtanuljuk jobban megbecsülni ajándékait.

Színe sárga, narancssárga, vöröstől a sárgásvörösig terjed. Összetételét tekintve mint minden kristály, ez is szilícium – dioxid, azaz SiO2 ami a földkéregben legnagyobb mennyiségben előforduló ásvány. Számos növény sejtfalának alkotóelemeként változó mennyiségben az élelmiszerekben is jelen van.

A karneol földelő és rögzítő kristály. Nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítése, valamint a kreativitás fokozására.  A karneol meg tud tisztítani más köveket is.

A karneol elsősorban a vérre hat, de gyomorpanaszok és bélproblémák kezelésére is alkalmas. Mivel a diétázóknak is segítségére van ezért a karneol rendkívül hatásos több más kővel együtt kombinálva fogyókúrás és lelki harmonizáló ékszer összetételében.

A karneol javítja a vérképet, oldja a vérrögöket és véraláfutásokat, segít elállítani a vérzéseket, gyorsítja a sebek gyógyulását.
Gyomor – és bélproblémák esetén is hatásos: a bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás, szorulás megszüntetésére is ajánljuk.

Használhatjuk anyagcsereproblémák esetében is. Javítja a szervezet ásványi – és tápanyagfelvételét.

A karneol segít a vese – és hólyagkövek feloldásában, véres vizelésnél, és az ún. „női betegségeknél”
A karneol csökkenti a koleszterinszintet is!
Karneollal csökkenthető a láz és a lázrohamok könnyíthetők.
Hatással van a lépre, májra, gyomorra és nyirokmirigyekre.
Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében.
Csalánkiütés ellen is használatos.

A karneol fokozza kitartásunkat és állhatatosságunkat, segíti tetterőnket.
Lelki kimerültség esetén új energiát ad, erősíti belső indíttatásunkat.

A karneol stimuláló kristály, ugyanakkor földies ereje ösztönzőleg hat ránk.
Hasznos segítsége a vértisztításnak, a keringési betegségek, vérpangás, visszér és általában a vérrel kapcsolatos problémák kezelésének.

Hatásos az emésztőrendszer nem megfelelő működése esetén, segíti a máj működését valamint a táplálék optimális felhasználását.

Meddőség és impotencia esetén oldja az energiablokádot.
Enyhíti a reumatikus és ízületi panaszokat.

A karneol mozgásban tartja bennünk az életet, így testünk rugalmasságát is segít megőrizni.

Lázcsillapító és fertőzések elleni hatását már a középkorban felismerték, sőt innen származnak az adatok, miszerint a búskomorságot és az idegfájdalmakat is karneollal kezelték.

A karneol erősíti kapcsolatunkat a földdel és a földies erőkkel. Bátorságot, stabilitást és állóképességet ad. Segít az Itt és a Most megélésében. Mozgásban tartja életünket, erősíti a koncentrációt és a kreativitást.

Fejlődésünk útját járva a karneol segít bennünket abban, hogy kapcsolatban maradhassunk a Föld energiáival és ne veszítsük el a talajt a lábunk aló
Stabilitást és állóképességet kölcsönöz és arra tanít, hogy szenteljünk figyelmet a jelen pillanatának, éljünk mindig itt és most, feladatunkat pedig bátran és örömmel végezzük a világban.

A karneol által élénk vitalitást nyerhetünk és javítja a koncentráló képességünket is.

A karneol földies ereje kiváltképpen azok számára hasznos akiknek figyelme könnyen elkalandozik, szétszórtak és tévelyegnek, mert életükben irányt vesztettek.

A karneol felidézi bennünk a teremtés csodája felett érzett ámulatot. Felszabadítja bennünk az élet folyamát, életre kelti alkotó képességeinket és azok kreatív kifejeződését.

A karneol a
Kos, Rák, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő
csillagjegyek köve

KOS

RÁK

IKREK

OROSZLÁN

SZŰZ

VÍZÖNTŐ

Ha a Kos jegy szülöttje karneolt visel, biztonságban érezheti magát!

Ez a kő megtanítja elkerülni a veszélyes helyzeteket és megmutatja, hogyan lehet módszeresen visszavonulni és így megérni a másnapot is.

A karneol a múlt elengedésében, az új pillanatokra való nyitottságban, és az életben bizalommal történő mozgásban segíti a Rákot.

Érzelmeinek tartósságot ad a karneol, de nem kötelezi el túlságosan.
Ösztönzi belső észrevételeinek és érzelmeinek kreatív kifejezését is.

A karneol harmonizál az Ikrek élénkségével és nyitottságával, ugyanakkor stabilizáló elemet visz az életükbe. A karneol földies ereje a szétszórtságuk ellen hat.
Az Ikrek jegy szülöttjében ez a kő felébreszti a teremtés sokféleségének megbecsülését és az e felett érzett örömöt, ugyanakkor tudatosítja bennük, hogy mindez egy tőről fakad.
Ezzel elősegíti, hogy az Ikrek szilárd alapon állva legyen nyitott a világra anélkül, hogy szétszórná energiáját.

Az Oroszlán egyik gyógyító kristálya a karneol! Élettani szempontból az Oroszlán jegynek érzékeny pontjai a szív, hát, rekeszizom, vérkeringés, verőerek és az érzékszervek.

Ezek egészségének megóvása érdekében tegyen valamit, különösen akkor, amikor a Hold az Oroszlán csillagképen halad keresztül! A karneol enyhíti a hátizom görcsös összehúzódását is.

A Szűz szülött elemző hajlamát a karneol földies vitalitással segíti és a védettség és biztonság védelmét nyújtja az életében. Amikor gondolkodása túl merevvé válna, újra élénkséggel tölti fel őt.

A karneol segíti a kötelességtudó Szüzet, hogy napi feladatát szeretettel és örömmel végezze.

A karneol erősíti a Vízöntő kapcsolatát a Földdel és a földies erőkkel.
A Vízöntő jegyét két teljesen különböző bolygó uralja. A Szaturnusz szilárd, merev és a konformitásra törekszik, míg az Uránusz szeszélyes, rugalmas, kaotikus és változtatni akar.

A karneol bátorságot, stabilitást és állóképességet ad a Vízöntőnek és arra tanítja, hogy szenteljen nagyobb figyelmet a jelen pillanatnak.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Tovább olvasom ….

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu