KRIZOPRÁZ

KRIZOPRÁZ

A Krizopráz hatása testre és lélekre

Krizopráz

Krizopráz

Krizopráz

Krizopráz

Krizopráz

Krizopráz

A krizopráz elnevezését a görög krüszosz ( = arany) és praszon (=lúg) szavakból kapta. A kvarccsoport egyik legértékesebb kövének számít. A nagy és repedezettség mentes, egyenletesen telt színű darabok viszonylag ritkák.

Színe: a zöld és az alma-zöld különféle árnyalatai, de Ausztráliában található citrom-sárga és sárgás-zöld krizopráz is.

Elsősorban domború (kaboson) ékszerköveket csiszolnak belőle, de alkalmas iparművészeti tárgyak készítésére is.

A krizopráz tulajdonképpen zöld kalcedon, színét a 0,5- 2,4 % nikkeltartalomnak köszönheti, de a nikkel jelenléte mikroszkóposan nem ismerhető föl.  Előfordul, hogy a krizoprázban az anyakőzet nyomai barna foltok formájában jelentkezik, ilyenkor krizopráz-mátrixról beszélünk.

A krizopráz hatással van valamennyi mirigyünkre, tehát ez alapján szabályozza a mirigyműködést, hat azok betegségeire.
Segít a bőr megbetegedéseinek – beleértve a gombás betegségeket is – gyógyulásában.

Enyhíti a hegesedési panaszokat.
Alkalmas az akut hörghurut kezelésére.
A krizopráz szabályozza a szív tevékenységét, alkalmas a vérnyomás problémáink esetében is.

Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésekkel szemben.
A férfi és a női ivarszervekre egyaránt gyakorolt hatásának köszönhetően alkalmas az esetleges blokádok feloldására.

A változókor hőhullámaira is jótékony hatással vannak a krizopráz rezgései.
Visszatérő rémálmok esetén viseljünk hosszabb időn át krizoprázt, sőt éjszakára tegyük a párnánk alá.

Kimerültség esetén friss lendületet és energiát ad, növeli az önbizalmat és segít, hogy felismerjük és realizáljuk belső hajlamainkat. Így felszámolja bennünk a reménytelenség érzését, s elégedettséggel tölti be annak helyét.

A krizopráz azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Használatával mély meditatív állapotot érhetünk el. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazságszeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést.

Előhozza a bennünk lévő tehetséget és ösztönös megérzést. Hűségessé tesz mind az üzleti, mind a személyes kapcsolatokban. Energiával tölt fel a szív és a szakrális csakrát, míg a fizikai testbe univerzális energiát hoz.

A krizopráz megnyugtat, és megakadályozza, hogy kizárólag önmagunkkal és a saját érdekeinkkel törődjünk, és nyitottá tesz az új helyzetekre.

A kényszeres, valamint a megfontolás nélküli gondolataink és cselekedeteink legyőzésével a figyelmünket a pozitív események felé fordítja. Ez a kő szembeszáll az előítéletekkel, így önmagunk és mások elfogadására ösztönöz. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet.

A krizopráz serkenti a folyékony beszédet és az éleselméjűséget. Megakadályozza, hogy mérgünkben meggondolatlanul beszéljünk. A nyomasztó és az ismétlődő látomások elűzésével megelőzi a rémálmokat, különösen a gyerekeknél.
Erősíti a biztonságérzetet és a bizalmat. Hasznos a kölcsönös függőség gyógyításában, támogatja a függetlenséget, ugyanakkor erősíti a kötelességtudatot.

A krizopráznak rendkívül erős a méregtelenítő hatása. Elősegíti a nehézfémek távozását a testből, és serkenti a májműködést.

A krizopráz az
Ikrek, Vízöntő és a Halak
csillagjegyek köve

Ikrek

Vízöntő

Halak

IKREK

A kommunikáció az Ikrek erőssége. Képesek különböző forrásokból rengeteg információt összegyűjteni, és leszűrni a lényeget, amit másoknak továbbadnak. Képesek intuitív módon összekapcsolni a tényeket, viszont így születnek a feltevései is. A nagy izgatottság közepette gyakran túl hamar megosztja másokkal a véleményét anélkül, hogy átgondolná a következményeket.

A krizokolla ezért hasznos segítség az Ikreknek, mert megtanítja arra, hogy mikor érdemes inkább hallgatni.

VÍZÖNTŐ

A krizopráz érzelmi biztonságot és bizalmat kölcsönöz viselőjének. Ha bármilyen módon kölcsönös függőségi viszonyban van a Vízöntő valakivel, akkor segít függetlenné, de érzelmileg elkötelezetté válni.

HALAK

A krizopráz a Halak kényszeres,és a megfontolás nélküli gondolatainak és cselekedeteinek legyőzésével a figyelmüket a pozitív események felé fordítja.

Segít nekik szembeszállni az előítéletekkel, így önmaguk és mások elfogadására ösztönöz. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább olvasom…