LAZURIT

Lazurit

LAZURIT hatása testre és lélekre

Lazurit

Lazurit

Lazurit

Lazurit

Lazurit

Ez a gyönyörű, királykék alapon fénypontokként aranyló piritzárványokkal pettyezett lazúrkő a csillagos éjszakai égboltra emlékezteti az embert.
A lélekben a kozmoszban való védettség érzését kelti és fogékonnyá tesz a csillagok fénylő sugárzására és üzenetére.

A lazurit ( lapis lazuli, lazúrkő ) erősíti a szellemet, elősegíti a meditációt és a magunkba tekintést. Feloldja a korlátozó gondolkodási mintákat, tiszteletre tanít önmagunkkal és másokkal szemben.

A lazurit elmélyíti saját belső megérzéseinkbe és a rejtett érzelmekbe vetett bizalmat, harmóniát visz az emberek közötti kapcsolatokba.

Számos kultúra tisztelte szentként a lazurit követ, az ” Ég követét, amely az embereket bölccsé teszi.”

A lazurit a szellemet befelé irányítja, erősíti és elvezeti az igazság felismeréséig. Segítségével igazabbá és egyenesebbé válunk, őszinték leszünk önmagunkkal és másokkal szemben. Átlátszatlan kőként elősegíti szellemi felismeréseink gyakorlati megvalósítását is.

A lazúrkő szellemünk mélyebb rétegeibe vezet bennünket, ahonnan az intuitív bölcsesség és megértés árad, hol szert tehetünk a magasabb vezetésbe vetett bizalomra.
A lazurit abban is segítségünkre van, hogy feloldjuk azokat gondolkodási mintákat, amelyek elzárják előlünk az önnön mélységeinkbe vezető utat.

A lazurit fejleszti az intuíciót és a befelé tekintést, ráébreszt a rejtett értelem és dolgok mögött ható erők mibenlétére is. Határtalan örömöt kelt bennünk az élet és a világegyetem csodája felett.

A lazurit a maga sokoldalú hatásával a legismertebb kövek közé tartozik. Sugárzása miatt gyakran szinte misztikus kőnek tartják.

A lazurit porózus kő, nem szabad vízzel érintkeznie!

A lazurit lelőhelyei közül a legősibb és mai napig a legfontosabb Afganisztán (több mint 5000 éves), ahol ma is a legjobb minőségű kövek találhatók.
Chilében is vannak lápiszok, de ezek sok mészkövet tartalmaznak, ezért színük sápadtabb, kezelés nélkül használhatatlanok. Előfordul még Olaszországban is viszonylag jó minőségű lazurit kő.

A lazurit több természetes kővel is összetéveszthető, pl.: a lazulittal ( más néven kékpáttal ), amely meglehetősen ritka, inkább a türkizhez hasonlít.
Az azurittal, amely a malachittal együtt előforduló ásvány de sötétebb kék, keménysége 3,5-4-es, sűrűsége 3,77-3,89, tehát jóval magasabb a lazúrkőnél; a szodalittal, melynek árnyalata, kissé lilás, sűrűsége, pedig 2,28.

A lazurit szabályozza a szervezet különféle mirigyeinek működését, így azok mindenféle megbetegedése esetén hasznos segítséget nyújt.
Szemkönnyezés ellen is hatásosnak bizonyult.
Torokproblémák esetében is érdemes lazuritot hordani.
A hallást is javítja.
Hat a bőrkiütésekre, beleértve a csalánkiütést is.
Csökkenti a magas vérnyomást és a beteges szívverést, enyhíti a fejfájást.
Nyugtatólag hat az idegekre. A kolerikus temperamentumú emberek nyugalmat és oldottságot meríthetnek e kő viseléséből.

Egyes gyógyítók és használói vélemények szerint a lazurit arannyal együtt használva késlelteti szklerózis multiplex előrehaladott degenerációját is.

A lazuritot hajproblémák vagy hajhullás esetében is alkalmazzák.

Segítségével megerősíthető a homlokcsakra. Még a szégyenlős emberek is nyitottabbá válnak a külvilág felé, könnyebben közelednek és könnyebben bánnak az őket körülvevő világgal.

A lazurit fokozza az önállóságot és az önbizalmat.

A lazúrkő hűvös kékjének régóta nyugtató, görcsoldó és lázcsillapító hatást tulajdonítanak. Az ideges fejfájás, a magas vérnyomás, a vérbetegségek és a depresszió ellen is hasznos segítség.
Jó a víziszony és a szélhűdés ellen is.

A felsoroltakon kívül a lazurit viselőjét pompás és egészséges hajkoronával ajándékozza meg.

A lazurit a
Nyilas, Szűz, Halak, Vízöntő, Bak, Bika, Kos
állatövi jegyek köve

Nyilas

Szűz

Halak

Vízöntő

Bak

Bika

Kos

A lazurit minden tulajdonságával megfelel a Nyilasoknak, akiket az élet mélyebb értelmének keresése ösztökél.
Az Univerzum erőibe vetett bizalommal, intuícióval és befelé tekintéssel ajándékozza meg a Nyilas csillagjegy szülöttét, hogy felismerje a magasabb összefüggéseket és rácsodálkozhasson a teremtés csodájára és felismerését a mindennapi életben is kamatoztassa.

A Szűz csillagjegyűek tisztában vannak a pszichoszomatikus betegségek kialakulásának folyamatával, vagyis a gondolatok és érzelmek testre gyakorolt hatásával.
A lazurit segít a probléma gyökeréig hatolni, ezen kívül az időjárással és a környezeti szennyeződéssel szembeni érzékenységét is enyhíti.
A Szűzek életének egyébként is fontos kiegészítője a lazurit. Támogatja Őket abban, hogy a részletekből kiindulva pillantásukat a nagyobb összefüggésekre irányítsák. Segíti intuíciójukat, és hogy magukba tekintsenek, illetve hogy felismerjék az Univerzum törvényszerűségét.

A lazurit segíti a Halakat a feltétel nélküli szeretet elsajátításában, mely során megszűnnek a másik fél iránti indokolatlan elvárások.

Képessé teszi társát úgy elfogadni ahogy van és abban is segít, hogy ne vegye magára mások problémáit. Elősegíti a logikus gondolkodásmódot, megérzésekkel és spirituális szemléletmóddal ötvözve ezt.

A lazurit érzelmi biztonságot és bizalmat kölcsönöz a Vízöntőknek.

Ha bármilyen módon kölcsönös függőségi viszonyban van valakivel akkor segít függetlenné de érzelmileg elkötelezetté válni.

A bak jegy szülöttei ha megvalósították álmaikat, általában intenzíven foglalkozni kezdenek a spirituális világgal.

A lazurit fokozza intuiciós képességüket, bölcs meglátásokat és útmutatásokat ad.

Az éjszakai égboltra emlékeztető lapis lazurit arra ösztönzi a Bika csillagjegy szülöttjét, hogy felemelje tekintetét a földről, felébressze intuicióját és az anyagi világon túl lévő dolgokkal is foglalkozzon.

A lazurit erőteljes gyógyító hatású kő, amely enyhíti a pajzsmirigy és gége problémáit is, amelyekkel a Bika jegy szülöttének problémái lehetnek.

A Kos nem érzelmes állatövi jegy és gyakran vádolják azzal, hogy érzéketlen.

A lazurit ideális kő a Kos jegy szülöttjének, mert ez a gyönyörű kő erősíti a szeretet energiáit minden szinten, finoman enyhíti az érzelmi csalódások miatti fájdalmat és megszünteti a destruktív érzéseket.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább olvasom …