MIT JELENT?

ÚTMUTATÓ
A KRISTÁLYOK HATÁSÁNAK ÉRTELMEZÉSÉHEZ

Az alábbiakban egy olyan útmutatót találsz ABC rendbe szedve, ami megmagyarázza azokat a kifejezéseket, amit talán nem értesz, amikor olvasol a kristályok hatásáról.

Forrás: részben Judy Hall: Kristálybiblia, részben saját magyarázat.

A

AKASA KRÓNIKA

Az ezoterikus, spirituális tanok szerint egy időn és téren kívül létező “irattár”, amely információt tartalmaz mindarról, ami az Univerzumban már megtörtént és meg fog történni.


ANGYALI BIRODALOM

Az az energiaszint, ahol az angyalok léteznek. (az Önismereti tréningen ezzel részletesen is foglalkozunk)


ASZTRÁLIS TÁMADÁS

Ártó gondolatok vagy érzések akár tudatos, akár tudattalan továbbítása egy másik ember felé, amelyek betegséget és nehézséget okoznak az életben.


ASZTRÁLIS UTAZÁS

A lélek képes elhagyni a fizikai testet, és távoli helyekre utazni. Ez az élményt testen kívüli utazásnak, vagy lélekutazásnak is nevezik.


ASZTÁLIS VÁMPÍRIZMUS

Az a képesség, amely lehetővé teszi mások energiájának elszívását. Energiavámpírnak is hívják az ilyen embert, és gyakran Ő maga nem is tud róla, hogy ilyen képessége van, csak a vele kapcsolatban lévők tapasztalják, hogy energiaszintjük csökken.


AURA

A fizikai testet körülvevő biomagnetikus finomtest. Negyven–száz centiméteres kiterjedésű védőréteget képez a test körül, s információkat tartalmaz a személy fizikai, érzelmi és mentális állapotáról. Az energiamező hagyományos elnevezése a görög avrából származik, amelynek jelentése fuvallat vagy szellő. Az intuitív látással rendelkezők képesek észrevenni a betegségeket az aurában.

Más magyarázat szerint az aura az azonos nevű latin szóból származik, amely eredetileg leheletet jelent, tágabb értelemben pedig emanációt, kisugárzást. Tehát amikor érzed valakink a kisugárzását, akkor az auráját érzed.


AUTOMATIKUS ÍRÁS

A lazán tartott toll önmagától mozog a papíron, vagy a tollat tartó személy kényszert érez arra, hogy általa ismeretlen gondolatokat írjon le.

B, C

BELSŐ GYERMEK

A személyiségnek az a része, amelyik ártatlan és gyermeki marad miután felnövünk, és amelyik a sértések és traumák lerakodóhelyévé válhat, ezért gyógyításra van szüksége.


BELSŐ SZINTEK

A létezésnek azok a szintjei, amelyek tartalmazzák az intuíciót, az extraszensz tudatot, az érzelmeket, az érzéseket és a finom energiákat. Lásd még Külső szintek és Finomtestek.


BIOMÁGNESES MEZŐ/KÖPENY

Minden élőlényt körülvevő energiamező, aura


CSAKRA

A finom energiák forgó örvénye. A szó szanszkrit chakramból származik, amely kereket jelent. Ezek a központok fénykorongként jelennek meg a tisztánlátók és a jógik számára. A finom energiacsatornák és –központok rendszere az alapja azoknak a meridiánoknak és energiapontoknak, amelyeket az akupunktúra, a jóga és az energiagyógyítás használ. Amikor a csakrák megfelelően működnek, a test fizikai és finom energetikai egyensúlya harmóniában van. Rossz működésük fizikai, mentális, érzelmi vagy spirituális problémákhoz vezetnek.  A csakrákat a kristályok rezgéseivel is lehet gyógyítani, mert a test finom energia szintjeire hatnak.


CSI (VAGY KI)

Az az életerő, amely energiával telíti a fizikai és a finomtesteteket. Kínai eredetű szó, kiejtése: csi.


CSILLAGGYERMEKEK

Magas szinten álló lények, akik más bolygórendszerekből érkeztek, és azért inkarnálódtak a Földön, hogy elősegítsék annak spirituális fejlődését. Az utóbbi években egyre többen születnek le a Földre.


CSILLAGKAPU

Azok a pontok, amelyeken keresztül földön kívüli lényekkel lehet kapcsolatot teremteni.

D, E

DISZPRAXIA

Olyan állapot, amelyet koordinációhiány, darabosság, ügyetlenség jellemez, az egyén képtelen megkülönböztetni a balt a jobbtól. Gyakran diszlexiával együtt fordul elő.


ÉGI BIRODALOM

A spirituális, ezoterikus gondolkodásmódban a magasabb rendű lények lakóhelye.


ELEKTROMÁGNESES SZMOG

Finom, de érzékelhető elektromágneses mező, amely kártékonyan hat a rá érzékenyekre. A szmogot elektromos távvezetékek és elektromos árammal működő készülékek (komputerek, mobiltelefonok, mikrohullámú sütők, tévék, stb) bocsátják ki magukból.


ELŐDÖK VONALA

Ezek által öröklődnek az előző generációktól a családi minták és hitrendszerek.


ELRAGADTATOTTSÁG ÉRZÉSE

Magasabb, módosult tudatállapot, amelyben a személy hatalmas örömérzet tölti el, nem érzi magát földelve, és képtelen a fizikai, hétköznapi síkon normálisan működni.


ENERGIABEÜLTETÉS

Olyan gondolatok és negatív érzések, amelyeket külső, idegen forrás ültet el a finomtestekbe. (pld. félelmetes filmek, híradók, TV reklámok)


ÉTERI TERVRAJZ

Az a finom program, amelyből a fizikai test felépül. Lenyomatokat hordoz az előző életek rendellenességeiről és sérüléseiről, amelyek a jelen életben okozhatnak betegségeket.


ÉTERI TEST

A testet körül vevő finom biomágneses mező, másképpen aura. Lásd még Aura és Biomágneses mező.


EXTRASZENSZ KÉPESSÉGEK

Olyan képességek, mint a tisztánlátás, a telepátia és a gyógyítás.


EZOTERIKUS GONDOLKODÁS

Nem tudományos, nem meterialista gondolkodásmód, hanem a metafizikán alapul.

zöld zafír

F

FELETTES LÉLEK

Egy lélekcsoportnak az a része, amelyik magasabb frekvencián rezeg, és irányítja a csoport spirituális fejlődését. Lásd még Lélekcsoport.

FÉNYKÖNYVTÁR

Olyan energiaraktár, amelyik tudást és a gyógyításhoz szükséges ismereteket tartalmaz.

FÉNYTEST

Finom energiatest, amely nagyon magas frekvencián rezeg. A lélek és a magasabb tudat hordozója.

FERTŐZŐHÁZ-SZINDRÓMA

Egy sor tünetegyüttes, mint például a fejfájás, a szédülés, a hányinger, a mellkasi problémák és az általános fáradság, amely olyan épületekhez kötődik, amelyek tényleges környezetszennyezésének vagy negatív környezeti energiáknak vannak kitéve.

FINOM ENERGIAMEZŐ

Az a láthatatlan, de érzékelhető energiamező, (aura) amely minden élőlényt körülvesz.

FINOMTEST

A biomágneses köpeny rétegei, amelyek kapcsolódnak a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális létezési szintekhez.

FÖLDCSAKRA

Az a csakra, amelyik a két lábfej között és kissé alattuk helyezkedik el. Ez felelős azért, hogy a lélek az inkarnációban maradjon, a fizikai testet köti össze a Földdel. Lásd még Földelés, Földelő zsinór.

FÖLDELÉS

A személy és a Föld között létrehozott biztos kapcsolat, amely biztosítja a túlzott vagy nem odavaló energiák elvezetését a testből.

FÖLDELŐ ZSINÓR

Vibráló energiazsinór, amely belekapcsolódik a Földbe, és a lelket az éteri testekkel együtt az inkarnációban tartja.

FÖLDGYÓGYÍTÁS

A Föld energiamezőjében bekövetkezett torzulás gyógyítására tett kísérlet. Ezt a torzulást a környezetszennyeződés és az ásványkincsek tönkretétele okozza.

FÜSTÖLÉS

Egyfajta tisztítótechnika, amit a kristályok tisztítására is ajánlunk, eredetileg az amerikai indiánok módszere. Ezzel készítették fel önmagukat és a teret különböző spirituális gyakorlatok során. Lassan égő gyógynövényeket füstöltek. Ma már különböző füstölőpálcikákat lehet kapni a kereskedelemben.

G, GY, H, J

GEOPATIKUS STRESSZ

Olyan stresszhatás, amelyet a finom energia kiáradása és energiazavar okoz. Forrásai lehetnek föld alatti vízerek, negatív földsugárzások, energiavonalak és elektromos távvezetékek. Mindenütt megtalálható a Földön, hatást gyakorol az emberekre, illetve beszennyezi őket és a környezetüket is. Sokfajta rendellenesség okozója. Lásd még Ley-vonalak.


GONDOLATFORMÁK

Azok a formák, amelyeket erős pozitív vagy negatív gondolatok hoznak létre. Az éteri vagy spirituális szinten léteznek, és befolyásolják egy személy mentális képességeit.


GYÓGYULÁSI KRÍZIS

Pozitív jele annak, hogy a tünetek hamarosan megszűnnek, amit egy rövid, intenzív szakasz előz meg, amikor ugyanezek a tünetek erősödnek. A Biologikában és az Új Germán Medicinában ezt “epileptokrízisnek” nevezzük.

Tulajdonképpen általában maga a betegség érezhető, vagy látványos  tünete ilyenkor jelentkezik, a beteg ilyenkor megy orvoshoz, ilyenkor diagnosztizálnak, pedig ez már a gyógyulási szakasz


HARMADIK SZEM

Az a csakra, amelyik a két szemöldök között és kicsivel fölöttük található. A belső látás és az intuíció helye. Lásd még Csakrák.


HÁRMAS MELEGÍTŐ MERIDIÁN

A test egyik meridiánja, amelyet a hagyományos kínai medicina használ. Lásd még Meridián.


HIPNOTIKUS HATÁSÚ UTASÍTÁSOK

Külső forrásból származó tudattalan programok, amelyek hatására az ember automatikusan működik.


HOMEOPÁTIA

Egyfajta gyógymódrendszer, amelyet először a görög orvos Hippokratész (Kr. E. 460–377) alkalmazott. A test öngyógyító erejét serkenti azáltal, hogy a tüneteket okozó anyagot rendkívül felhígított formában juttatja a szervezetbe. (“Kutyaharapást szőrivel” technikája) A modern homeopátia alapítója egy német orvos, Dr. Samuel Hahnemann (1755–1843).


JÓSLÓ HANGOK:

Olyan jóslás, amelyik hangjelzések által jön létre.

Kristálygyógyítás

Kirlian fotók

Kundalini

Álmunkban is járhatunk a létezés különböző szintjein

K

KARMIKUS

Az előző inkarnációból származó vagy ahhoz kapcsolódó dolgok. Adósságok, hitek és olyan érzelmek, mint például a bűntudat, áthozhatók az előző életből a mostaniba


KARMIKUS MAGOK

Az előző életben keletkezett traumák, viselkedésminták vagy betegségek maradványai, amelyek az éteri testben rakódnak le. Ezekből rendellenességek vagy betegségek fejlődhetnek ki a mostani életben.


KIRLIAN-KAMERA

Orosz találmány, amely a testet körülvevő biomágneses mezőt, az aurát képes lefotózni. A módszert 1939-ben Szemjon Kirlian fedezte fel.


KOPTATOTT

Kőcsiszolási technika, amely során a köveket egy nagy csiszolódobba helyezik. Az eredmény sima felületű és gyakran fényes kő.


KOZMIKUS TUDAT

Nagyon magas szintű tudat, amelyben az alany részévé válik a nem fizikai, isteni energiának.


KÖZTES LÉTÁLLAPOT

A spirituális tudomány szerint, amikor egy lélek kilép a fizikai inkarnációjából (meghal a Földön), akkor ebbe a létállapotba kerül. A lelket ilyenkor egy finom energiatest veszi körül, amely hordozza azoknak az információknak a lenyomatát, amelyek az előző életekben történtek vele.

A lélek ekkor tervezi meg a következő életét. A köztes létállapotot fizikai inkarnációban is képes a lélek megtapasztalni. Ilyenkor gyógyíthatók az előző életekben szerzett sebek, illetve információt kaphatunk a jelenlegi életről, annak céljairól, feladatairól.


KRISTÁLYJÓSLÁS

A kristály belsejében lévő formák, alakok megfigyelése, ami segít a jövőbe tekinteni, a jelen vagy múlt titkait felfedni.


KRISTÁLYRÁCS

Kristályok elhelyezése épületek, személyek vagy szobák körül, abból a célból, hogy védelmet nyújtson vagy a meglévő energiákat javítsa.


KRISZTUS-TUDAT

A keresztény gondolkodásban a saját istenségünkben való hit (hasonló ahhoz, amelyik Krisztusban megnyilvánult) az, ami összekapcsol bennünket az univerzum minden élő létformájával. A spirituális gondolkodásban a legmagasabb tudatot jelképezi, az isteni energia megnyilvánulását. Lásd még Kozmikus tudat.


KRÓNIKUS FÁRADTSÁG-SZINDRÓMA

Vírushoz kötődő rossz fizikai állapot, amely súlyos fáradtság, izomfájdalom, koncentrációhiány, emlékezetvesztés és depresszió jellemez. Jelenleg a hagyományos orvoslásban nincs ismert gyógymódja.


KUNDALINI

Belső spirituális és szexuális energia, amely a gerincoszlop alján található, és stimulálás hatására egészen a koronacsakráig képes emelkedni.


KÜLSŐ SZINTEK

A létezésnek azok a szintjei, amelyek fizikailag és környezetileg meghatározottak. Lásd Belső szintek. (Önismereti tréningünkön részletesen foglalkozunk vele)

L, M, N

LÉLEKCSOPORT

Olyan lelkek csoportja, akik közösen együtt vannak ebben az inkarnációban.


LÉLEKKAPCSOLAT

A lélekcsoport tagjai közötti kapcsolat.


LÉLEKKÍSÉRŐK

Olyan lelkek, akik nincsenek fizikai testben inkarnálódva, és a köztes létből segítik azokat, akik a Földön vannak. Lásd még Köztes lét.


LÉLEKRÉSZEK VISSZAHOZÁSA

Előző életekbeli trauma, sokk és gyötrődés miatt lélekrészek ott maradhatnak a köztes létben. A sámán vagy a lélekgyógyító megmenti ezeket a lélekrészeket, és visszahozza a fizikai testbe, vagy ideiglenesen egy kristályba.


LEMURIA

Atlantisz előtti ősi civilizáció.


LEY-VONALAK

Finom energiavonalak, amelyek egyenesek vagy spirituálisak. Ősi helyszíneket vagy a táj kiemelkedő pontjait kötik össze.


MÁTRIX

Az anyakőzet, amelyből a kristályok természetes állapotukban kinőttek.


MEGVILÁGOSODÁST KERESŐ ÚT

Sámángyakorlat, amely során a személy elvonul, és vad természetes környezetben él, hogy képes legyen a természettel együtt létezni és legyőzni a félelmeket. Ezt a gyakorlatot csak megfelelő segítséggel lehet elvégezni.


MERIDIÁN

A kínai medicinában használt finom energiacsatornák, amelyek a bőr alatt futnak, és tartalmazzák az akupunktúrás pontokat.


MESTERTANÍTÓK

Nagyon magas szintű fejlődési fokot elért spirituális lények, akik a Föld spirituális fejlődését irányítják. Mindazok, akik a Földön a saját spirituális és fizikai rezgéseiket emelni kívánják, a mestertanítók útmutatását követik.


MIAZMA

Egy múltbeli fertőző rendellenesség finom lenyomata, mint például a tbc vagy a szifilisz, amely családi örökség, vagy helyhez kötődik. A kifejezést a homeopátia atyja, Samuel Hahnemmann alkotta meg. Lásd még Homeopátia.


NEGATÍV ÉRZELMI PROGRAMOZÁS

Olyan kötelezettségek, kötelességek és bűntudatok, amelyek vagy az előző életekben gyökereznek, és megmaradnak a tudattalan pszichében, ezáltal a jelenlegi viselkedést befolyásolják. Hátráltatják a lélek evolúciós folyamatát, hacsak nem engedjük el, vagy nem programozzuk át ezeket.

(Önismereti tréningünkön ezekkel is részletesen foglalkozunk)

Ley – vonalak Magyarországon

Füstkvarc mátrix

Meridiánok

Felemelkedett mesterek

P, R, Sz

PLEOKKOIKUS

A kristály belsejében két vagy három szín vagy színárnyalat jelenik meg, attól függően, hogy melyik oldalról nézzük a kristályt.


PRÁNAENERGIA

Az az energia, amelyik mindent áthat. Különösen hasznos a gyógyító munkában, mivel energiával tölti fel és revitalizál. A prána szanszkrit eredetű szóból ered, amely azt jelenti, lélegzet.


RADIONIKA

Diagnosztikai és terápiás módszer, amely távolról, speciális műszerek segítségével történik, és azon alapul, hogy minden rendellenesség a testet körülvevő elektromágneses mező elváltozásain alapul. A módszer dr. Albert Abrams XIX. századbi amerikai orvos kutatásain alapul.


REIKI:

Természetes, kézrátétes technikát alkalmazó gyógymód, amelyben a gyógyító a kezein keresztül magas rezgésű energiát ad át a páciensnek. A szó a rei (jelentése természetfeletti erő vagy spirituális intelligencia) és a csi (jelentése életenergia) szavából ered. A technikát először 1922-ben használta a japán Mikao Usui.


RENDELLENESSÉG:

Az az állapot, amelyik fizikai egyensúlyhiány, blokkolt érzések, az elnyomott érzelmek vagy a negatív gondolkodás hatására alakul ki.


SZELLEMI HATÁS

Mások gondolatai és véleményei, amelyek erőteljesen hatnak egy másik személy gondolkodásmódjára.


SZÜLETÉS ELŐTTI ÁLLAPOT

Az a dimenzió, amelyet az emberi lények a születés előtt elfoglalnak. Lásd még Köztes létállapot.

(Önismereti tréningünkön részletesen foglalkozunk vele)

T, U, Ü, Z

TAPADÓ ENTITÁSOK

Lélek formában létező entitások rátapadnak egy élő ember aurájára.


TISZTÁNÉRZÉKELÉS

Tiszta extraszensz érzékelés: fizikailag észlelhetetlen dolgok észlelésének a képessége.


TISZTÁNHALLÁS

Tiszta extraszensz hallás: a fizikai érzékszervek által nem hallható dolgok érzékelésének a képessége.


TISZTÁNLÁTÁS

Tiszta extraszensz látás: a fizikai világban nem látható dolgok látásának a képessége.


TÖNKREMENT CSAKRA

Olyan csakra, amelyik drogok, ostoba extraszensz tevékenységek vagy a túl hosszú ideig tartó meditáció miatt károsodott. A csakra nyitva marad, és képtelen elvégezni energiaszűrő feladatát.


TÖRÉSVONAL

egy kristály belsejében található repedések vagy törés, amely megtöri a fényt, és látszólag két részre osztja a kristályt.


TÜNDÉRVILÁG

A dévák vagy természetszellemek otthona. Az ezoterikus gondolkodás szerint a természeti tárgyak (fák, folyók, hegyek) lakói és uralkodói. Habár a dévák általában láthatatlanok, a tisztánlátók képesek velük kommunikálni, vagy intuitív módon bejutni a birodalmukba, arra az energetikai szintre, ahol ezek a lények léteznek. (Önismereti tréningünkön részletesen foglalkozunk vele)


ÚJRAGONDOLÁS

Egy múltbeli esemény más színben való újragondolása, annak érdekében, hogy a jelen életben okozott negatív hatást meggyógyítsuk.


ÜZENETKÖZVETÍTÉS

Az a folyamat, amely során fizikai testben nem inkarnálódott lények információt közvetítenek egy inkarnációban lévő személy hangján és gondolatain keresztül.


ZÁRVÁNY

A kristályon belül ásványlerakat, amely rendszerint zavaros foltként vagy szellem alakként jelenik meg a kristály színétől függően. Lásd tibeti kvarc.

 

Felhívom figyelmed, hogy nálam nem lehet kristályokat, ásványokat vásárolni, ám szívesen ajánlom az Ametiszt Ásványboltot, ahol szinte mindent megtalálsz.

Tovább …

Munkásságom támogatja: borkaszandal.hu