Ezt a gyönyörű képet a geology.com oldalon találtam.

A smithsonit egy karbonát ásvány, cink-karbonát trigonális kristályrendszerű ásványa, amelynek kémiai összetétele a ZnCO3.  Leggyakrabban más cinkércek (pl.: szfalerit) oxidációja útján jön létre.  A smithsonit kísérő ásványai: cerusszit, azurit, kalcit, kvarc.
A smithsonit színe: rózsaszín, levendulakék, zöld, kék–zöld, bíbor, barna, sárga, fehér–szürke, kék. Az élénk kék, zöld, rózsaszín és sárga színű áttetsző példányok az ásványgyűjtők kedvencei.

Mohs – skála szerinti keménysége: 4,5

A smithsonit a köldökcsakra működésére van jótékony hatással.
Csillagjegyek közül a Halak jegy mellé van rendelve.

A smithsonit a nyugalom, a báj, a kedvesség és az ígéretes eredmények köve. Rendkívül finom a megjelenése, és véd az életben adódó nehézségekkel szemben. Ez a tökéletes kő hozzásegít az olyan fokú stressz feloldásához, amikor már úgy érezzük, hogy szinte a tűrőképességünk határára értünk. Csökkenti a szellemi kimerültséget.

A smithsonit ideális választás mindenkinek, akinek nehéz gyermekkora volt, aki úgy érezte, hogy nem szerették, vagy nem akarták megszületését. A smithsonit gyógyítja a bennünk élő belső gyermeket, valamint enyhíti az érzelmi kiszolgáltatottság és elhagyatottság hatásait. Az érzelmi sebeket gyengéden eltünteti.

A hatása inkább abban nyilvánul meg, hogy jobban érezzük magunkat, mintsem az érzelmi traumák eloszlatásában. Lehet, hogy más kristályok támogatására is szükség van ahhoz, hogy a dolgokat valóban tudatossá tegye bennünk. Kitűnő kristály a születéshez és az újjászületéshez, valamint jótékonyan hat a terméketlenségre is.

A smithsonit összehangolja a csakrákat, és hangsúlyozza az extraszensz képességeket. Ha smithsonitot tartunk a kezünkben miközben lelkekkel kommunikálunk, akkor intuitív módon megbizonyosodhatunk arról, igaz–e, amit mondanak.

A koronacsakrára helyezve összekapcsol az angyali birodalommal.

A smithsonit jót tesz a vezető képességeknek, különösen ott, ahol nagy szükség van a tapintatra.
A  smithsonit segítséget jelent a nehéz kapcsolatokban. Hozzájárul ahhoz, hogy félelemmentes és kiegyensúlyozott legyen az életünk; harmóniát és diplomatikusságot biztosít, valamint orvosolja a kellemetlen helyzeteket.

Mivel a smithsonit hasznos segítség az immunrendszer számára, kristályrácsot képezve körberakhatjuk vele az ágy négy lábát, illetve tehetünk egy követ a párnánk alá vagy az éjjeliszekrényre. Főleg úgy hatékony, ha heliotróppal vagy zöld turmalinnal társítva a csecsemőmirigyre ragasztjuk.

A smithsonit gyógyíthatja a nem megfelelően működő immunrendszert, az arc üregeit és az emésztési rendellenességeket, és az alkoholizmust. Helyreállíthatja az erek és az izmok rugalmasságát.

Smithsonit típusai színek alapján:

  • Levendulakék–bíbor smithsonit: az univerzális szeretetet biztosítja, finoman elűzi a haragot, a félelmet és a fájdalmat, valamint kiegyensúlyozza az érzelmi és az éteri test közötti energiamezőt, amivel csillapíthatja a pánikbetegséget is.
  • Levendulakék–rózsaszín smithsonit:nagyon finom a rezgése. Megtisztítja a negatív energiát, elősegíti az örömteli spirituális tevékenységet és a magasabb rendű tudatállapototokat, útmutatást és védelmet nyújt. Kitűnő kő meditációhoz és a lélekrészek visszakapcsolásához, valamint lehetővé teszi a visszatérést az életekbe, hogy visszarendezzük azt a lélekenergiát, amikor egy múlt életbeni halál után nem sikerült az átmenet. Ebből a szempontból gyógyítható vele az előző életekben bekövetkezett halállal együtt járó trauma, és megmutatja a módját a lélek gyógyításának.
  • Sárga smithsonit: nagyon szeretetteljes a rezgése. Gyógyítja a szívet, azokat a sebeket, amelyeket akkor szereztünk, amikor elhagytak vagy bántottak bennünket. Lehetővé teszi, hogy újra tudjunk bízni, és biztonságban érezzük magunkat.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

FIGYELEM!
A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….

KRISTÁLYISMERETEK

Bővebben

Mentés

KRISTÁLY – ASZTROLÓGIA

Bővebben

KRISTÁLYPROGRAMOZÁS

Bővebben

Mentés

Mentés