SPINELL HATÁSA TESTRE, LÉLEKRE, SZELLEMRE

Egy érdekességgel kezdem a spinell bemutatását: A spinellt gyakran tévesztik össze a rubinnal. Így az angol koronaékszerek között őrzött „Fekete Herceg”- ről és a „Timur” – ról utólagos vizsgálatokkal derítették ki, hogy nem rubinok, hanem spinellek.

A spinell az oxidásványok közé tartozó ásvány, azon belül a spinell csoport és spinell-gahnit sorozat névadó tagja. Kémiailag magnézium-alumínium-oxid, azaz MgAl2O4.

A spinell jellegzetes tulajdonsága, hogy hő hatására a színe megváltozik.

A spinell kedvelt ékszer alapanyag, rendkívül változatos színekben jelenhet meg. A színváltozatokat az okozza, hogy a magnézium mellett már nagyon kis mennyiségben beépülhet a kristályrácsba a vas, mangán, cink, kalcium vagy titán, míg az alumínium mellett króm és három vegyértékű vas.
Ezek a kristályrácsba beépülő kationok, melyek az elemzések méréshatárán belüli mennyiségben jelennek meg a szín és a színárnyalatok változatosságát adják.

Drágakőként a jácintpiros rubicell, a vérvörös goutte de sang vagy vércseppspinell, a kárminvörös rubinspinell, az ibolyáspiros balasrubin, a barnás és kékesvörös almandinspinell, a zöld clorospinell, a kék cinkspinell vagy zafirspinell, a fekete pleonaszt vagy ceylonit a kedveltek.

A kristályokban kialakuló zárványok (rutil, titanit, kisebb cirkon vagy dolomit) gyakran eredményeznek különleges megjelenést.

A spinnel gyönyörű kristály, bármilyen színben is pompázik, megújítja az energiát, támogatást nyújt nehéz körülmények között, és megfiatalít.
Megnyitja a csakrákat, és elősegíti a kundalini felemelkedését a gerincben. A különböző színű spinellek megfelelnek a csakraszíneknek.

A spinell kiemeli a személyiség pozitív oldalait. Hozzásegít ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és ezt alázattal fogadjuk.

Milyen plusz hatása van még a spinellnek, amit a színe alapján különböztetünk meg?

Fekete spinell (pleonaszt vagy ceylonit) betekintést enged az anyagi problémákba, és kitartást biztosít a folytatáshoz. Ez a szín védelmet jelent, és földeli az energiát, hogy egyensúlyban tartsa a kundalini emelkedését.

Kék spinell (cinkspinell vagy zafirspinell) serkenti a kommunikációt és az üzenetközvetítést. Csillapítja a szexuális vágyat, megnyitja és összekapcsolja a torokcsakrát.

Barna spinell (almandinspinell) tisztítja az aurát, és összekapcsolja a fizikai testtel. Megnyitja a földcsakrát, és földel bennünket.

Színtelen spinell serkenti a miszticizmust és a magasabb rendű kommunikációt. A fizikai testen lévő csakrákat összeköti az éteri test koronacsakrájával, elősegíti a látomásokat és a megvilágosodást.

Zöld spinell (clorospinell) erősíti a szeretetet, a könyörületességet és a kedvességet. Megnyitja és összehangolja a szívcsakrát.

Narancssárga spinell ösztönzi a kreativitást és az intuíciót, kiegyensúlyozza az érzelmeket, és jótékonyan hat a terméketlenségre. Megnyitja és összehangolja a köldökcsakrát.

Vörös spinell (vérvörös goutte de sang vagy vércseppspinell, a kárminvörös rubinspinell) serkenti a fizikai életerőt és a kitartást. Felébreszti a kundalinít, megnyitja és összehangolja a koronacsakrát.

Sárga spinell serkenti az emésztést és a személyes erőt. Megnyitja és összehangolja a napfonatcsakrát.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

KRISTÁLYISMERETEK

Bővebben

Mentés

KRISTÁLY – ASZTROLÓGIA

Bővebben

KRISTÁLYPROGRAMOZÁS

Bővebben

Mentés

Mentés

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább ….