CÖLESZTIN / SZELESZTIT HATÁSA
TEST – LÉLEK – SZELLEM SZINTEN

A szelesztit (cölesztin) rombos kristályrendszerű stroncium-szulfát:  SrSO4 , kalcit és kvarc társaságában keletkezik.

Viszonylag lágy kő, keménysége a Mohs – skála szerint 3 – 3,5
Nehezen megmunkálható, sérülékeny kristály, könnyen kopik, ezért kevés ékszerként használható csiszolvány készül belőle. Mivel rétegek alkotják, ezek könnyen elválnak egymástól.

Óvatosan bánjunk vele, vízben kissé oldódik és stroncium tartalma miatt belsőleg veszélyes,  beépülhet a csontokba és sugárkárosodást okozhat!

A szelesztit színe: színtelen, gyakran kékes, ritkábban vörös vagy zöld.

A szelesztit a torokcsakrára van kedvező hatással.
Csillagjegyek közül az Ikrek és a Vízöntő jegyek mellé van rendelve.

A szelesztitnek – ásványtanilag cölesztin – magas a rezgése és a New Age eszmevilágát közelíti. Isteni energiákkal van telítve. A végtelen spirituális nyugalmat ismerteti meg velünk, és kapcsolatot teremt az angyali birodalommal. Óriási lökést ad a spirituális fejlődésnek és a megvilágosodás felé ösztökél bennünket.

Hasznos a tisztánlátáson keresztüli kommunikációnak, az álmok visszaidézésének és a testen kívüli utazásoknak az elősegítésére. Ez a csodálatos kristály fejleszti a szív tisztaságát, vonzza a jó szerencsét. Gyógyítja az aurát és feltárja az igazságot.

Olyan kő ez, amelyik egyensúlyt és rendet teremt. A szelesztittel gyorsan visszanyerhetjük lelki békénket, optimizmusunkat és tetterőnket. A benne rejlő mély nyugalom segít megoldani a konfliktusokat, és stresszes időszakokban harmonikus légkört teremteni.

A szelesztit megjavíthatja a megromlott kapcsolatokat azzal, hogy teret nyit a békés véleménycserének. Kreatív kő és kifejezetten hasznos a művészetben.
A szelesztit finom erőt és óriási belső békét ad, annak ellenére, hogy nagyobb nyitottságra ösztökél az új tapasztalatokkal szemben.

Arra tanít, hogy bízzunk a végtelen isteni bölcsességben. Nyugtató hatása csillapítja a heves érzelmeket.

A szelesztit megnyugtatja és élesíti az elmét, eloszlatja az aggodalmakat, támogatja a tiszta gondolkodásmódot és a gördülékeny kommunikációt. Segíti átlátni az összetett elképzeléseket. Szintetizálja az értelmet és az ösztönt, szellemi kiegyensúlyozottságot biztosít.

A harmadik szemre téve utat nyit az univerzális energiához. Valamennyi teremtmény békés együttélésének látomását vetíti elénk, és felébreszti bennünk a teljes harmónia lehetőségét.

A szelesztitet kitűnő gyógyító kőként tartják számon: csillapítja a fájdalmat és szeretetet hoz. Jótékony hatással lehet a szem és a fül betegségeire, kiszűri a mérgeket, és a sejtek szintjén helyreállítja az optimális állapotot.

Nyugtató hatása oldhatja az izomfeszültséget, de enyhítheti a szellemi gyötrelmet is. Bármilyen kék kristállyal hatékonyan megnyitja és gyógyítja a torokcsakrát, valamint a hozzá társuló fizikai betegséget.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Mit tudsz a kristályoknak tulajdonított

gyógyító hatásról?

Ma már az orvosok nagy része is elismeri, hogy betegségeink legalább 90 %-a lelki eredetű. Ellentmondás viszont, hogy még mindig nem keresik, így nem is kezelik a betegséget kiváltó lelki okokat.

És ahol nem kezelik a lelki okokat, ott nincs valódi gyógyulás!

Nincsenek tartós eredmények, csak a tünetek elfedése.

Ami viszont van:

 • véget nem érő vizsgálatok, kezelések
 • gyógyszer, egyre több gyógyszer
 • majd a gyógyszerek mellékhatását csillapító újabb gyógyszer

Végül az orvos széttárja a karját és megadóan azt mondja:

 • ez a korral jár
 • meg kell tanulni együtt élni vele

És ha már meggyógyítani nem lehet, újabb gyógyszert ír fel, hogy „legalább ne fájjon!……. és kezdődik minden elölről.

Vajon hogyan segíthet egy kő abban, hogy jobban érezd magad, vagy éppen meg is gyógyuljál?

Először azt kell megérteni, hogy hogyan is keletkeznek a betegségek?
Miért van az, hogy egyesek immunrendszere erősebb, másoké gyengébb?
Mi zajlik a háttérben?

Bizonyára Te is hallottál már arról, hogy testünket egy energiamező veszi körül, amelyet a külső és belső tényezők – a gondolatvilágunk, lelki állapotunk – egyaránt befolyásolnak.
A kellemetlen, zavaró események, gondolatok, lelki konfliktusok megtörik ennek az energiamezőnek az egyensúlyát, és bizonyos pontokon meggyengítik azt. Ezért aztán egyes szerveinket többé nem a szükséges energiarezgés veszi körül, így megbetegszenek.

A kristályok lényege abban rejlik, hogy segítségével helyreállítjuk beteg szerveink hibás energiarezgéseit. A kristályok a tudat szintjén hatnak, felszínre hozzák azokat a rejtett tudati tartalmakat, amelyek a betegséget kiváltották. A gyógyulás a gyökerektől indul, és amikor a lelki kiváltó ok megszűnik, a tünetre nincs többé szükség, szinte önmagától gyógyul.
Az emberektől különböző véleményeket hallok a gyógyító köveket, kristályokat illetően:

 • Nem ismerem a kristályokat, de ha meglátok egy szép nyakláncot, vagy karkötőt, akkor azt megveszem. Hallottam már arról, hogy vannak kövek, amelyeknek gyógyhatásuk is van, de ha beteg vagyok, akkor csak az orvosra bízhatom magam. Elhiszem, hogy a lelki állapotom befolyással van majdnem minden betegségemre, ezért keresgélek valamilyen alternatív megoldást, hogy lelkileg egyensúlyba kerüljek.”
 • Ismerem a kristályokat, a gyógyhatásukról is hallottam. Használom őket ékszerként és érzem, hogy jó hatással vannak rám. Nem vagyok beteges, ezért különösebben nem foglalkozok azzal, hogy melyik kő mire való. Vásárláskor az alapján döntök, hogy tetszik – e, vagy nem tetszik az ékszer, ami előttem van. Azt hallottam, hogy ha tetszik egy kő, akkor az azért van, mert fizikailag, vagy lelkileg szükségünk van rá. Ezt elhiszem, mert olyankor ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy megvegyem, és szinte azonnal jobban érzem magam, ha éppen lehangolt voltam valami miatt.”
 • Régóta használok kristályokat ékszerként, és tudom, hogy gyógyhatásuk is van. Egyre többet hallok arról is, hogy a betegségek nagy része lelki eredetű. Ezt ösztönösen érzem is, mert általában egy súlyosabb lelki krízis után valamilyen betegség tör rám. Az orvosnak mégsem mondhatom el, hogy mi nyomja a lelkem, mivel nem kérdezi. Hallottam, hogy a kristályok úgy gyógyítják a betegséget, hogy a lelki kiváltó okot kezelik. Szeretnék lelkileg rendbe jönni, ezért keresgélek más, természetesebb gyógymódok között, mert tudom, hogy valódi gyógyulás csak akkor várható, ha megszüntetjük a kiváltó okot.”
 • Szeretem a kristályokat, sikeresen használom is őket magam és családtagjaim rendbetételére, bár nem nevezném magam szakértőnek ezen a területen. Tudom, hogy a kristályokban ennél sokkal több lehetőség rejlik, nem csak a betegségek kezelésére használhatjuk. Szeretnék elsajátítani mindent, amit tudni lehet róluk, mert olyan területen dolgozom, ahol fel tudom mérni az emberek lelki állapotát és hasznát vehetem ennek a tudásnak is”.

Látod, ahány ember, annyiféle vélemény. Egy azonban közös bennük: mindenki szeretné a lelki konfliktusait felismerni és megoldani.

Neked mi a véleményed erről?

Amikor belépsz a kristályok birodalmába, felfedezheted életedben a csodát! Mi lenne, ha ismernéd a kristályokban rejlő többi lehetőséget is?

 • A megfelelő kristályok segítenek felszínre hozni a pozitív tulajdonságaidat
 • Segítenek legyőzni gátlásaidat
 • Önbizalmat adnak
 • Segítenek az önértékelés megerősítésében
 • Úgy gyógyítanak, hogy közben a tudatalattin keresztül, a betegségek kiváltó okát szüntetik meg, így a gyökerektől kezelhetünk velük minden bajt.

Számtalan lehetőség van még a kristályokban, ami mindig akkor bukkan elő, amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Talán már benned is megcsillant az érdeklődés, esetleg lelkesedsz is a téma iránt? Érzed, hogy ez az, ami kell neked, de nem tudod, hogyan tovább?

Érdemes fontolóra venned, hogy a kristályok fortélyait is elsajátítod. Ehhez tanfolyamunk Kristályismeretek három moduljában minden segítséget megadunk. Itt olvashatsz erről bővebben.

FIGYELEM!
A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve
gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …