SZEPTÁRIA KONKRÉCIÓ HATÁSA
TEST – LÉLEK – SZELLEM SZINTEN

Ez a gyönyörű kép a geology.com oldalról származik.

A szeptária színe szürke, sárga, barna.  Mint az már a színéből is kitűnik, elsősorban a gyökércsakra harmonizálására használjuk.  A Skorpió csillagjegy mellé van rendelve. A szeptária egy különleges kő, már a keletkezése – amely alapján konkréciónak is nevezzük – is figyelemre méltó. Mivel többféle konkréciót is ismerünk, ezért ennek a kőnek szeptária konkréció a neve.

A konkréció (latin szó, magyarul „összenövés”) az ásványtanban valamely ásványi anyagnak egy ugyanolyan összetételű vagy más anyagú kőzetben való sajátságos összetömörülése. Az összetömörülés rendszerint egy pont körül történik, így a konkréciónak először a belseje (nedves agyag) keletkezik, majd köré épül fel a külső része.

Lencseforma, belül erősen repedéses konkréció a szeptária. A belsejében levő repedéseket rendesen mészpát, vaspát avagy dolomit, ritkábban galenit, szfabrit tölti ki. A nedves agyag folyamatos kiszáradásakor (diagenezis) kristályosodnak ki benne különböző ásványok, elsősorban kalcit, aragonit, esetleg barit, pirit, sziderit. Anyaga a szeptáriának általában mészkő, vagy sziderit (vas-szeptária).

A szeptária neve a latin „septum” = elválasztó szóból ered, mellyel a benne található elválasztó repedésekre utalnak.

A szeptária több fajta ásványból képződő üledékes ásványtársulás.  Képlete: Al4((OH)8ISi4O10)

A Mohs – skála szerinti keménysége 3 – 4 között van

A szeptária oldja a lelki problémákat és a belső konfliktusokat. Segít az elfojtó mechanizmusok megszüntetésében, ezáltal új reményt és bizalmat táplál használójában, az élettel szemben.

Harmóniát teremt az érzelmek, az intellektus és a magasabb rendű elme között.  Segít a nehéz helyzetekben elzárkózás nélkül is állhatatosnak maradni.  A nehéz helyzetek értelmét is megmutatja, hogy segítsen megőrizni pozitív hozzáállásunkat. Hatására higgadtabban kezeljük a napi problémáinkat és könnyedebben vesszük az Élet minden mérhetetlen távlatát.

Mint ahogy a szeptária keletkezésénél is az összetömörülés egy pont körül történik, majd köré épül fel a külső része, úgy vezet el a szeptária minket is az Isteni Tudatossághoz, az Egység élményének felismeréséhez. Oda, ahol minden Egy, és minden befogadtatik.

Jó hatással lehet a szezonális depresszióra, segítheti az öngyógyítást, orvosolhatja a bőrproblémákat.
Támogathatja a sejtmemóriát és az anyagcserét. Segíthet a daganatképződés megakadályozásában, illetve a meglévő daganatok felszívódásában.
Támogathatja a beleket, a veséket, a vért és a szívet.

Egyesíti a kalcit, az aragonit és a kalcedon tulajdonságait. Segít elengedni a régi begyöpösödött és idejét múlt  sémákat, segít az újra mintázásban és az újra programozásban, valamint használóját a lehető legalkalmasabb eszközökhöz irányítja.

A szeptária nagy megpróbáltatások idején is hasznunkra van, higgadtságot, megértést, nyitottságot és békés lelkületet biztosít.

Megnyugtató hatásával utat nyit belső inspirációnkhoz, és képessé tesz arra, hogy a kapott információkat nyugodt, erőteljes módon fejezzük i.

Hasznos támogatást nyújt, ha közönség előtt kell beszélnünk. Az öngondoskodás és a másokkal való törődés hasznos eszköze.
Stressz idején is tökéletes segítőtárs lehet.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Ha szereted a kristályokat, drágaköveket, tudj meg róluk mindent,
és élvezd segítő erejüket!

Ha hallottál a kristályok harmonizáló erejéről, de mégsem érzed nyakláncod, karkötőd hatását, akkor valószínűleg kevés az információd arról, hogy mire figyelj.

Ha hallottál már a a programozott kristályról, sőt vettél is már ilyet, de neked mégsem működik, akkor itt a helyed! A kristályok használatával hamar rájössz arra, hogy ehhez a finom érzékelés kifejlesztéséhez elengedhetetlen a hozzá tartozó információ megismerése. A kristályok, kövek akkor működnek igazán, ha kihasználod működésük alapelveit, amikor Te programozod magadnak, a saját vágyaiddal!

Hogy miért mutatnám meg mindezt neked?

Mert szeretem a természetet, és életemben minden lehetőséget megragadok arra, hogy összhangban éljek vele.  Hálával használok mindent, amit bőkezűen nyújt nekem, de nem sajátítok ki semmit, hiszen mindez a Tiéd is, és Mindenkié, aki a Földön él!

Abban az áldásban részesültem, hogy megérthettem a kristályok működésének titkait, és azt, hogy minden összefügg mindennel!

Meggyőződésem, hogy az egészség és a betegség is belülről fakad. Hiszek abban, hiszen tapasztalom, hogy harmonikus életminőségünk az egész ember múltját és jelenét figyelembe vevő szelíd módszerekkel megóvható és javítható.

Ebben szeretnék neked segíteni, és szívesen állok rendelkezésedre, ha kérdéseid vannak a kristályok, kövek, ásványok használatával kapcsolatban akár testi, akár lelki szinten.

ISMERKEDJ A KRISTÁLYOKKAL

Bővebben

Mentés

FIGYELEM!
A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve
gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.Mentés
FIGYELEM!
A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve
gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább ….