SZERPENTIN HATÁSA

TEST LÉLEK – SZELLEM SZINTEN

 

A szerpentin békét, kiegyensúlyozottságot és harmóniát közvetít. Ellazít és oldja  a görcsöket. Stresszhelyzetekben a szerpentin agresszió és diszharmónia ellen védi az aurát.

A szerpentin, melyet Kína – jadénak is neveznek, megjelenésében és hatásában is hasonlít a jadéra. Kisugárzása nyugalmat és mély belső békét sugall, kiegyenlíti a diszharmóniát és a hangulat ingadozásokat.

A szerpentin lazító és görcsoldó hatással bír. Auránkat a harmónia és nyugalom rezgésével tölti fel, és védelmet nyújt az agresszió, a civakodás és a vita ellen.

A közvetlen környezetük légkörére különösen nyitott és fogékony, érzékeny emberek számára segít elhatárolódni a negatív befolyásoktól, s megőrizni belső egyensúlyukat. Stresszhelyzetben, vagy túlzott igénybevétel esetén is jó szolgálatot tesz, mert segít a nyugalom, a béke és a higgadtság megőrzésében.

A szerpentin földelő kő, elősegíti a meditációt és a spirituális világ felfedezését. Tisztítja a csakrákat, serkenti a koronacsakrát, megnyitja az extraszensz képességeket, és segít megérteni az élet spirituális lényegét.
Új energiavonalakat biztosít a kundalini felemelkedéséhez.

Elősegíti a velünk született bölcsesség életre keltését, valamint az előző életek emlékezetének visszanyerését.

A szerpentin hatására úgy érezzük, hogy még inkább mi irányítjuk az életünket. Helyreállítja a felborult szellemi és érzelmi egyensúlyt, valamint lehetővé teszi, hogy a gyógyító energiát tudatosan irányítsuk a problémás területetekhez.

A szerpentin rendkívül hatásosan tisztítja, méregteleníti a testet és a vért. Azt tartják róla, hogy hosszú életet biztosít.

A szerpentint magnéziumhiányos görcsök, vagy szívritmus zavarok esetében eredményesen használhatjuk. Jótékony hatású lehet ezen kívül vese – és gyomorpanaszok, menstruációs görcsök esetén is. Előnyös hatása a test savasodásakor is megmutatkozik.

Az ayurveda gyógyászatban a szerpentint idegesség, gyomorbetegségek, hányás, hasmenés, bélfekély és tífusz, illetve magas vérnyomás kezelésére is használják.

FIGYELEM!
A kristályokról, ásványokról olvasható információk  nem helyettesítik az orvosi
vagy pszichiátriai tanácsadást, ellátást, illetve terápiát.
Az oldal általános információkkal szolgál a kristályokról, ásványokról a szellemi és érzelmi jólétet keresők számára. Az ismertető szövegben a gyógyulás, illetve
gyógyítás kifejezések minden esetben a Test-Lélek-Szellem egységét, a belső egyensúly helyreállítását jelentik.

A szerpentin az
Ikrek, Rák, Halak és a Mérleg jegyben születetteknek
különösen segítségükre lehet

Az Ikrekre jellemző, hogy minden csak addig érdekli, amíg az újdonság erejével hat, így aztán mindig valami újabb ötlet vagy feladat elviszi a régitől, még mielőtt annak a végére jutna. A szerpentin abban segíti, hogy megőrizze nyugalmát és a dolgok mélységébe is bele tudjon tekinteni.

A Rák jegy szülöttjének élénk képzelőereje jó emlékezőtehetséggel párosul. Az élénk fantáziája gyakran tévútra tereli őt. A szerpentin abban segít, hogy ne  valóságként élje meg a fantáziája által kreált lehetőségeket.

Az érzékeny bőrű Halakat megvédi a szerpentin a negatív rezgésektől, ezzel elősegítve, hogy megőrizhessék különleges fogékonyságukat és érzékenységüket.

A Mérleget a szerpentin támogatja a harmóniára és egyensúlyra való törekvésében, és segít neki, hogy belső egyensúlyát a nehéz helyzetekben se veszítse el.