SZODALIT

A szodalit hatása testre és lélekre

A szodalit hatása

A szodalit már nyers állapotban is megnyugtató hatású, hiszen ha ránézünk, a fátyolfelhőkkel átszőtt, ragyogó kék ég, vagy a tenger fehér tajtékot vető hullámai jutnak róla eszünkbe.

A szodalit hatásával javítja tudatos észlelő képességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti emocionális kiegyensúlyozatlanságunkat is.

Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot, általa bensőleg szabadabbnak érezzük magunkat.

A szodalit színe: fehér, szürke, kék, zöld, átlátszótól az átlátszatlanig. A szodalit a lazurit egyik komponense, bár önállóan is előfordul.
A szodalit elnevezését nátriumtartalma miatt kapta ( nátrium – sodium ).
Leggyakrabban egyéb anyagokkal társulva a kék minden árnyalata megvan benne, sokszor fehér kvarcerezettel.

A szodalitot nagyra becsüljük az idegrendszerre kifejtett nyugtató, jótékony hatása miatt, valamint a tudati szintre gyakorolt hatása miatt, amely a betegségek kiváltó okát orvosolja.

A szodalit elmélyíti a gondolkodást, szellemünket az igazságra irányítja. Segít szellemi ideáljaink és céljaink megvalósításában.

Szilárdságot, nyugalmat és stabilitást sugall.
Bizalmat kelt bennünk önmagunk és mások iránt.

További segítő hatása

Használják a szodalitot a látás javítására, a szem gyulladásának eseteiben, retinaproblémák kezelésére.

Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében, ezért fogyókúrázóknak is ajánlhatjuk.

Ekcémára is hasznos segítség!

Kezelhetünk vele minden mirigybetegséget, illetve a mirigyek működési zavarait, beleértve a pajzsmirigyet is.

Mivel a nyaktájékra is pozitív hatással van, használhatjuk például rekedtség vagy gégepanaszok esetében is.

A szodalit erősíti az immunrendszert. Hatásos nyirokproblémák esetében is.

A SZODALIT HATÁSA A TUDATALATTIRA

A szellemi erőt képviselő kék színű kövek között a szodalit rezgései legsűrűbbek, így ez a kő jelenti a legszorosabb kapcsolatot a szellem és az anyag között.
A szodalit erejére támaszkodva felismerhetjük ideáljainkat és valódi céljainkat, hogy azután a mindennapok során a legmegfelelőbb módon valósíthassuk meg azokat.

A szodalit mindazoknak hasznos, akik szeretnek légvárakat építeni, miközben elfeledkeznek arról, hogy azokban nem lakhatnak. Ez a kő segíti őket abban, hogy elképzeléseiket és fantáziájukat a valósághoz igazítsák és megvalósíthassák önmagukat anélkül, hogy elveszítenék idealizmusukat.

A szodalit képessé tesz a mélyreható gondolkodásra. Szellemünk figyelmét az igazságra irányítja és eltávolít belőle mindent, ami felesleges.

A szodalit hatására felismerjük, hogy a legsűrűbb anyagban is szellemi erő működik.

A SZODALIT ÉS AZ ÉRZÉKENYSÉG

A szodalit segítségével koncentrációnk is javul, például mikor dolgozunk valamin, vagy amikor minden figyelmünkre szükségünk van valamihez.
Elkalandozó gondolatainkat a szodalit visszatereli a kiindulópontra.

Rezgései szilárdságot és nyugalmat közvetítenek. Erősíti idegrendszerünket és elősegíti, hogy a felkavaró tapasztalatok után is megtaláljuk belső egyensúlyunkat.

A különösen érzékeny emberek nagyobb stabilitásra tehetnek szert a segítségével. Erőt ad ahhoz, hogy megőrizzük saját álláspontunkat és szuverén helytállásunkat. Segít, hogy minden helyzetben hűségesek maradjunk önmagunkhoz és ideáljainkhoz. Elmélyíti más emberek iránti hűségünket is.