TÜRKIZ

A türkiz hatása testre és lélekre

A TÜRKIZ TULAJDONSÁGAI

A türkiz a porózus kövek közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, hatására kifakul, törékennyé válik. 

A türkiz színe: halványkék – halványzöld, égszínkék, kékeszöld, almazöld, többnyire barna vagy fekete foltokkal, átlátszatlan. A kék színe a réztartalomtól, a zöld a két vegyértékű vastól és a krómtól függ.

A türkizekben gyakran előfordulnak sötét színű erezetek, amelyet mátrixnak neveznek. Ez az idegen anyagok beépülése az ásványba. Ilyenek pld. a pszilomelán, illetve jáspis, melyek fekete erezetet, a homokkő szürke erezetet, a limonit pedig barna erezetet alkot.
A limonit nem önálló ásványfaj, hanem a vasércek mállása során keletkezik, több olyan ásványfaj összefoglaló neve, ami limonittá válása után már nem különíthető el egymástól. A limonit legjellemzőbb alkotói a goethit, lepidokrokit, hematit, ferrihidrit. 

A türkiz egyesíti az Eget és a Földet, a szellemet és az anyagot. Magába szívja a kozmosz építő és gyógyító energiáit.

Óvatosan bánjunk vele, hogy a türkiz ne legyen kitéve nagyobb hőhatásnak, erősebb napsütésnek, ne érintkezzen savakkal, lúgokkal, mert elveszítheti szép kék színét.

A verejték, szappanos víz, zsíros, olajos anyagok beleszívódhatnak a kő porózus felületébe, ezzel megváltoztatva a türkiz különleges színét!

A TÜRKIZ GYÓGYHATÁSA

A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással.

Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is.

Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat.

Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére.

Hatással van ezenkívül az ízületekre és az izmokra, jó ínszalag húzódás, – gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.

A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. Hátráltatja a hólyag vagy vesekövek kialakulását.
Használatával felszívódnak az ödémák is.

Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. A fogyókúra segítője!

A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat,a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat.

Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.

Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől.
Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták.

A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.

A TÜRKIZ HATÁSA A TUDATALATTIRA

A türkiz lágy, mégis intenzív fénye egyesíti magában az ég kékjét és a Föld zöldjét. Összeköti a szellem világának inspirációit és nagy ideáljait bolygónk ősi, eleven erejével. Egyszerre ajándékoz meg minket az ég és a Föld bölcsességével.

A türkiz segít abban, hogy szellemi ideáinkat és felismeréseinket, illetve lelkünk érzelmi intuitív tudását kifejezzük és mindennapi életünkbe beépítsük. A türkiz szavainknak nagyobb erőt kölcsönöz. Természetes képessége, hogy magához vonzza a kozmosz pozitív, építő energiáit.

A türkiz védelmi kőként is nagy erővel bír. Távol tartja auránktól a negatív rezgéseket. Előfordulhat, hogy oltalmazó szerepe során különösen nagy adag negativitást nyel el. Ilyenkor elváltozik a színe, megcsúnyul. Ebben az esetben a viselése többé nem ajánlatos. A legjobb, ha tisztításra átadjuk a Föld tisztító erejének.

Az ősi hagyomány az erény őrének tartja, azt is mondják, hogy tartóssá teszi a barátságot.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

A TÜRKIZ ÉS A HOROSZKÓP

A születési csillagjegyekhez rendelt köveket a hagyomány szerint szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként használják.

Lehet, hogy már tudod, mi a születési köved, abban viszont nem mindenki ért egyet, hogy melyik állatövi jegyhez melyik kő tartozik.

Az egyes jegyekhez nem csak egyetlen kő tartozhat, ezért a mi célunk az, hogy segítsünk megtalálni a számodra leginkább megfelelő követ, amelynek energiái boldogabbá tehetik életedet!

Ha ennél pontosabban szeretnéd megismerni az igazi szerencsekövedet, akkor fontos figyelembe venni a Nap jegyen kívül a Hold jegyedet és az Ascendensedet is! A Lunáris és az Ascendens kristályaid részletes ismerete Kristályterápiák tanfolyamunk II. moduljának tananyaga.

A türkiz a Halak, Mérleg, Nyilas és a Vízöntő csillagjegyek
szülötteinek egyik szerencseköve.

Lejjebb arról olvashatsz, miben segíti a felsorolt jegyek szülötteit a türkiz.

HALAK

A Halakat segíti a türkiz, hogy lelküket kitárják az ég titkai előtt, ugyanakkor gyökereik mégis a Földhöz kössék őket, hogy a mindennapi életben könnyen eligazodjanak.

Óvja a Halak érzékeny lényét az akaratlan behatásoktól és összeköttetést teremt számukra a kozmikus és a földi erőforrásokkal.

MÉRLEG

A türkiz lágy de mégis intenzív fénye egyesíti magában az ég kékjét és a természet zöldjét. Összeköti szellemi világunk inspirációit és nagy ideáljait a Föld ősi, eleven erejével.

A mérleg jegy szülöttjét egyszerre ajándékozza meg az Ég és a Föld bölcsességével.

NYILAS

A Nyilas csillagjegy egyik legfontosabb születési köve a türkiz. Védelmet biztosít és ráhangolja a spirituális szintre.

Fokozza az intuícióját és lecsendesíti zavargó gondolatait. Segít feloldani az elavult fogadalmakat és gátlásokat, segít az önkifejeződésben.

A türkiz segítségével felfedezheti a múltját és ráébredhet, hogy a sorsunkat percről – percre mi alakítjuk a cselekedeteinkkel. A türkiz segít a Nyilasoknak megérteni, hogy az alapvető válaszokat Önmagában megtalálja.

Ha a Nyilasnak nyilvánosság előtt kell beszélni, akkor a türkiz nyugtató hatással van és segít világosan fogalmazni.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntőknek inspirációt kölcsönöz a türkiz, ugyanakkor nyugalmat és erőt is ad a humanitárius céljainak megvalósításához.

A türkiz segíti a Vízöntő csillagjegy szülöttét abban, hogy szellemi ideáit összhangba hozza a külvilág adottságaival.
Óvja a nyíltszívű Vízöntőt az ártalmas befolyásoktól, hogy valódi lényét könnyebben felismerhesse és megvalósíthassa.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább …