Elégedetlen vagy valamivel?
Szeretnél az életed folyásán változtatni?

Egyetlen módon érhetsz el változást, ha saját magad változol meg! Ha elhatározod, hogy mostantól kezdve másként csinálod!

Ha elkezdesz dolgokról másként gondolkozni mint eddig, elkezdesz más döntéseket hozni és másként cselekedni, mint korábban.

Ekkor, és csakis ekkor számíthatsz a változásra, láthatsz új tájakat, találkozhatsz új emberekkel, vehet olyan irányt az egészséged és az egész életed, ami neked is tetszik!

Hiszen éppen azzal a gondolkodással, cselekedettel, ami eddig a részed volt, azzal jutottál oda, ahol most vagy! Lehet most jó, vagy kevésbé kellemes a helyzeted, ha ugyanúgy gondolkodol, ugyanott maradsz!

Megjegyzem, hogy akkor is utolérnek a változások, ha napról-napra elhalasztod a szükséges döntéseket azzal, hogy majd holnap még egyszer átgondolom. Akkor sem kerülheted el a változást, ha a bizonytalanságodból fakadóan úgy érzed, még nem készültél fel, még nincs elegendő információ a birtokodban a megalapozott döntés meghozatalához.

Sajnos az ilyen esetek után maguktól bekövetkező változások általában a „nem szeretem” kategóriába tartoznak.

 

Életed hajójának Te vagy a felelős kapitánya!

Cselekedj most, kerüld el a szirteket, a zátonyokat, a megfeneklést és fedezz fel egy új világot!

Tekints vissza a tágabb értelembe vett lakóhelyünk, a Föld négymilliárd éves történelmére. Fontos tanulságot vonhatsz le belőle.
Az élet megjelenése óta azok az egyedek és fajok maradtak fent, amelyek képesek voltak változni, alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Biológiailag és evolúciós szempontból mi emberek is a Földön kialakult természet részei vagyunk. Az élet kétmilliárd éves vastörvénye az, hogy változni kötelező. Ránk emberekre is ez vonatkozik.

Nem feltétlen jelenti ez azt, hogy az általam felvázolt út az egyetlen helyes megoldás a Te számodra.

Nagyon sok lehetőség között választhatsz!

De ha jót akarsz saját magadnak és a családodnak, akkor ne várj holnapig, mert az évek nagyon gyorsan elszaladnak, és holnap – egy hónap, vagy néhány év múlva – már késő lehet. Mert változni kötelező, akár tetszik, akár nem!

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy a jelentős eredményeket nem egy SIKERESEN MEGHOZOTT NAGY DÖNTÉS hozza meg.

A JÓL MEGHOZOTT KIS DÖNTÉSEK SOROZATA hozza az olyan eredményt, mely abba az irányba mutat, ahova Te is el szeretnél jutni.

Sajnos ennek az ellentéte is nagy alapigazság.

A bukás többnyire nem egy ROSSZUL MEGHOZOTT NAGY DÖNTÉS,
hanem TÉVESEN MEGHOZOTT KIS DÖNTÉSEK sorozatának következménye.

Joggal mondhatod, hogy mit számít egy csepp víz!
Igazad van, semmit.

De egy csepp, és még egy, és egy harmadik – mindez évtizedeken keresztül – barlangokat és mély szurdokokat váj ki, hegyeket hord el, végül katasztrófát okozhat, amin utólag nagyon nehéz, sokszor lehetetlen segíteni.

Ami látszólag ártalmatlanul valamikor „egy cseppnyi vízzel” kezdődött, az elhordhatja a álmaidat, vágyaidat és az egészségedet is!

 

Legyél tudatos és éber!
Nagyon figyelj oda napi apró döntéseidre!

 

Szokásainkból adódó ismétlődésük miatt ezek az apró „kis döntések” óriási, meghatározó erővé állnak össze az életünkben.

Változz, és vedd kezedbe egészségedet, boldogságodat, egész életedet!

Amiben pedig én tudok neked segíteni, arról a lenti képre kattintva olvashatsz

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu