Kristályok, gyógyító kövek a lelkünk tükrében

A gyógyító köveket, kristályokat tanulmányozva a rendelkezésünkre álló széles választékot tekintve feltűnik, hogy egyes kövek időszakos, átmeneti érzelmi megnyilvánulásokhoz kapcsolódnak, míg mások hatásukkal tartósabb lelkiállapotokra, vagy temperamentumokra vonatkoznak, amelyek a személyiségünk egész életre szóló jegyei.

Vannak kövek, amelyek az értelmi szinthez szólnak, vagyis a gondolatokra, képességeinkre hatnak, mások pedig a szívünkhöz szólnak, érzelmeinkre vonatkoznak.

Egyes kövek hatékonyan és gyorsan könnyítik meg a változásokat, amelyek felébresztik a leblokkolt, megbénult akaratunkat, és akcióra serkentenek.

Tanuljuk meg megkülönböztetni az elillanó felindultságot, a lassan változó lelkiállapotot, és az állandó temperamentumot, hogy a megfelelő követ választhassuk:

  • Az átmeneti érzelmi megnyilvánulás múlékony, a nehézségek, a kritikus helyzetek, változások szülik. Felhívja a figyelmünket, előrevetít, rámutat azokra a helyzetekre, amelyekre addig nem figyeltünk fel.
    Amikor szembe találjuk magunkat egy olyan helyzettel, amelyre nincsen okos, racionális válaszunk, akkor megjelennek a különböző érzelmi megnyilvánulások: félelem, szorongás, szégyenérzet, düh. Ezek a tudatalatti mélyén élő ősi emóciókhoz tartoznak, és szabályozásukra számtalan követ használhatunk.
  • A lelki állapot meghatározza a lelki beállítódást, és napokig, vagy akár évekig is fennmaradhat. Itt az egyes érzelmi reakciókra való hajlamról van szó. A melankólia, a búskomorság, az ingerlékenység olyan negatív hangulatok, amelyekre alacsony intenzitás jellemző, mégis alapvető szerepet játszanak a mindennapi életünkben (családon belül, munkahelyen, stb.) Az adott társadalomból származó, túlságosan bőséges és nagyszámú ingerből táplálkoznak, fájdalom és feszültség formájában jelentkezhetnek (nyugtalanság, alvászavar, stb.) Az ide tartozó kövekkel és azok használatának számtalan variációjával megismerkedhetsz az oldalainkon.
  • A temperamentum, vagy vérmérséklet velünk született, és egész életünkön át elkísérő beállítottság. Ez a lélek megnyilvánulása, a személyiség, amelyre születésünktől fogva hajlamosak vagyunk, ami meghatározza szokásainkat, és magatartásunkat. Egyes temperamentumok a múlt felé hajlanak, mások a jelenhez kötődnek, megint mások csak a jövőre irányulnak. Szintén találsz hozzá megfelelő köveket.

Ez egy rendkívül izgalmas téma, az ide tartozó kövekkel, saját, személyes köveiddel a kristály asztrológiában megismerkedhetsz.

A kövek használata minden szinten az egyensúly megtartását, illetve visszaállítását szolgálja.

 

Amikor megtetszik egy kő, akár ékszer, akár más formában, arra a kőre, a kő hatására fizikailag, vagy lelkileg szükséged van, ebben egy pillanatig se kételkedj! Azzal azonban, hogy megveszed az ékszert, és használod, még nem feltétlenül fogod érezni a kedvező hatását, hiszen nem tudod, mire figyelj.

Első lépésként tudd meg, hogy mi volt az oka annak, hogy éppen arra a kőre esett a választásod?

Másodszor pedig ismerd meg annak a kőnek a tulajdonságait! Mire számíthatsz, ha használod? Milyen érzelmeket hozhat fel benned, amelyekkel aztán dolgod is van?

A kristályok a Test – Lélek – Szellem szintjén egyformán hatnak, felszínre hozhatnak olyan elfojtott érzelmeket, fájdalmas érzéseket, amelyeket csak teljesen tudatos helyzetben lehet felfogni, akkor, ha a személy saját akaratából alkalmazza az adott követ.

Ha valaki olyan követ használ, aminek hatását nem ismeri, fennáll a veszélye, hogy olyan zaklatottság lesz úrrá rajta, amelyre nincsen felkészülve.

Ha ajándékba kapsz egy követ (ékszert), és kellemetlen érzésed van vele kapcsolatban, csak fenntartásokkal használod, csak azért, hogy valakinek a kedvébe járj, mert képtelen vagy nemet mondani, akkor nem készültél fel arra, hogy meghalld a kő által közvetített alapvető „tanítást”, így nem tudod véghez vinni a szükséges változásokat sem. A kő adja a jeleket, csak Te nem tudod még értelmezni.

Ebben az esetben ne használd azt a követ semmiképpen, mert a feltörő érzelmek szintén zaklatottsághoz vezetnek.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…