BOROSTYÁN

a Föld gazdagságát vonzza magához

 A drágakövek kisebb, de az ásványokhoz hasonlóan értékes csoportja ugyancsak természetes úton, de élőlények közreműködésével keletkezett, éppen ezért szerves anyagokból áll vagy szerves vegyületeket is tartalmaz.

A borostyánkő fosszilis anyag, vagyis a ma már kihalt pinus succinifera (= gyantatermő fenyő) megkövesedett (fosszilis) gyantája. Színe a narancstól a barnán át a vörösig terjed. A tejfehér, átlátszó köveket nevezik csontborostyánoknak.

 

Mi a borostyán?

A borostyán szintén a legismertebb gyógykövek egyike. Mivel az idők során megkövesedett gyanta, ezért gyakran zárványokat is találhatunk benne: apró leveleket, gallyacskákat, rovarokat. Ha kézbe vesszük, a többi kőhöz képest könnyűnek és melegnek érezzük.

A borostyánkövet használhatjuk porrá őrölve belsőleg vagy jellemzően ékszerként külsőleg.  A belőle készült rózsafüzér fokozza a mások iránti részvétet és megértést. Viselete hatásos a boszorkányok és a lidércek ellen. Az asszony illatát kívánatossá teszi szeretője számára.

A meleg színű, áttetsző-átlátszó köveket amulettként, nyakláncként hordják. Úgy tartják róla, hogy életerőt adnak, megvédenek a betegségektől, a meghűlésektől.

Mentés

 

A borostyán gyógyhatása

Megóv az orrdugulástól, a szénanáthától és csillapítja az asztmát.

Gyógyítja a szamárköhögést és az orbáncot. Javulást hoz a strúmások, a nagyothallok állapotában.
Gátolja a fertőzések elterjedését, megkönnyíti a kisgyerekek fogainak kinövését. Lázcsökkentő hatású.

Élesíti a memóriát, és oldja a szorongást.

A borostyán igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is.
Mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is.

A légutakra is kifejti gyógyító hatását.

Jó hatással van a tüdő erősítésére, mandulagyulladás, köhögés, asztma, krónikus hörghurut esetén.
A borostyán a kisgyermekek fogzásakor is hasznos segítséget nyújt.
Ugyanígy ajánlható felnőttek fogínygyulladása esetén is.
Általában elősegíti a sebek gyógyulását is.
Használják például reumatikus panaszok, ín- és ízületi gyulladások, váll- és nyakmerevedés, a gerincoszlop problémái és megbetegedése, lumbágó és csípőízületi gyulladás esetében.
Jótékony hatással van a májra és epére, vesére, lépre, és az emésztésre is.
Melengető energiája javítja és nyugtatja a kedélyt, megszünteti a félelmeket és a depressziót.
Energiája önbizalommal tölt el, segítségével gondtalanabbul élhetjük az életet.

Gyakran megszünteti a stressz okozta fejfájást és a migrént is.

A borostyán gyógyító tulajdonságaival és használatával Kristályterápiák tanfolyamunkon külön foglalkozunk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 borostyánt a csecsemőknek is

A képen egyik kis unokám Jocó látható (2014), nyakában borostyán nyaklánccal.

Csecsemőknek borostyánt!

A borostyánt szívesen használjuk csecsemők fogzásakor, lázas állapotban, légúti panaszoknál. A testhő hatására illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából, melyeknek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásuk van.

A kívánt hatás érdekében érdemes a nyakláncot folyamatosan, akár éjjel is hordani .

A borostyánkő a baba számára teljesen veszélytelen, úgyszólván emészthető anyag, az ókortól napjainkig az emésztés könnyítésére, táplálék-kiegészítőként szokták porítva fogyasztani, de mivel szemenként van csomózva a babalánc, ha véletlenül elszakadna, egynél több szemet nem is tudna lenyelni a baba.

A nyaklánc használatát érdemes már korán, akár 2-3 hónapos kortól elkezdeni, hogy megszokja, még mielőtt húzogatni, rágcsálni kezdené, hogy ne idegenkedjen tőle a baba!

2022.június 5. Családi találkozó a Mamánál. Zente Angliából, Lacika Magyarországról és Jocó Gran Canariáról. Fiú unokáim nyakában is szinte születésük óta ott van a borostyán lánc.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

borostyán

A borostyán lelki hatása

A borostyán visszaállítja a szerelembe és a társkapcsolatba vetett hitet, segít, hogy megtaláljuk a legjobb tulajdonságait társunknak. Hatalmas erejével a legjobbakat képes kihozni használójából, hogy melegséget, rokonszenvet tudjon mások felé sugározni.

 A természet ezen csodálatos ajándékát évezredek óta használják szépség és vonzerő – fokozó, valamint magányűző képessége miatt. Ez a kő a természeti erőkkel való kapcsolata miatt fokozza az érzéki örömöket és a féktelenséget.

Ha a szívéhez közel viseli valaki, párt, társat vonz magához!

A borostyán minden szinten boldogságot sugároz!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.
Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

KRISTÁLY ASZTROLÓGIA

A borostyán az

Ikrek, Szűz, Skorpió,
Nyilas, Bak, Vízöntő

jegy szülöttjeire különösen jó hatással lehet!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Az Ikrek jegyéhez a légzőszervek, a kéz és az
immunrendszert irányító csecsemőmirigy tartozik.

A borostyán jótékony hatással van a légzőszervekre, elősegíti a vér oxigén ellátását, javítja a tüdő állapotát. Gyorsan enyhíti a köhögést még az asztmás rohamokra is jótékony hatással van.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A Szűz gyógyító köve

Ez a csillagjegy szoros kapcsolatban áll az emésztőrendszerrel, a léppel és az idegrendszerrel,ezért a feszültségeket vagy a stresszt rögtön megsínyli a bélrendszere.

Ez a probléma a borostyánnal enyhíthető. Tegyen borostyánt a hasára, de az is megfelelő, ha stresszes helyzetben borostyán ékszer van a nyakában.

Mentés

Mentés

Mentés

A Skorpiót szenvedélyessé teszi

A borostyán valójában nem is kristály, hanem a fenyők évmilliók alatt megkövesedett gyantája.  A Föld energiájának rezgését hozza magával és közvetíti. Erősíti a szerelembe vetett hitet, szenvedélyt visz a kapcsolatba. Segíti a Skorpiót, hogy észrevegye a legjobbat a társában és Önmagából is kihozza a jó tulajdonságokat.

Mentés

Mentés

Mentés

Minden szinten boldogságot hoz a Nyilasoknak,
különös tekintettel a párkapcsolatra.

A természeti erőkkel való kapcsolata révén fokozza az érzéki örömöket és a féktelenséget. Ha a borostyánt ékszerként a szívéhez közel viseli, ellenállhatatlanul vonzza majd a párját.

Mentés

Mentés

Mentés

A borostyán hozzásegíti a Bakot a sikerhez,
kiváltképpen az üzleti életben.

Jókedvre derít, viselje mindig, amikor hangulata szomorkás mert ragyogó energiái rengeteg életerőt és derűt kölcsönöznek a léleknek. A borostyán egy erőteljes hatású anyag, mely magába szívja testéből a betegségeket és fokozza az immunrendszer működését.

Mentés

Mentés

Mentés

A Vízöntőknek úgy hat ez a kő, mint egy antidepresszáns.

Jókedvet hoz, szembesíti a jegy szülötteit a negatív gondolataik okozta rossz kedvükkel. Ha figyelnek rá, feltárja előttük az élet szépségeit, segíti az örömteli gondolatokat. A borostyán tudat – és elmetisztító hatást gyakorol a Vízöntőkre

Ha a szerencseköveidet nem csak a Nap jegy, hanem a Hold jegyed és az Aszcendensed tükrében is szeretnéd megismerni, kattints ide!

A weboldalt és munkásságomat támogatja: Kézműves Baba és Gyerek cipők, szandálok

Tovább …