Ebben a blogban egy izgalmas téma következik, amihez mindjárt fel is teszem a kérdést: Tudtad, hogy az aranynak is van gyógyhatása? Bár az arany nem kristály, hanem nemesfém, de mivel gyógyhatása rendkívüli, ezzel is foglalkozunk.

Az arany tiszta állapotban nyújtható, lágy fém, akár 0,0001 mm vékony fólia is készíthető belőle, ez 24 karátos és aranyfüstnek nevezik. Az ékszerészek kis kopásállósága miatt, különböző fémekkel készített ötvözeteit használja. Réz, vagy palládium hozzáadásával 18 (75 % színarany) és 14 (58,5 % színarany) karátos ötvözeteket készítenek, ezek szilárdabbak, kopásállóbbak, megmunkálhatóbbak.

91,6 % színaranytartalom = 22 karát
75,0 % színaranytartalom = 18 karát
58,5 % színaranytartalom = 14 karát
37,5 % színaranytartalom = 9 karát

Az ezekkel a fémekkel való keverési arány adja meg az arany színét, amely lehet sárga, vörös vagy fehér.

Arany elixir

 ARANY ELIXÍR

Valamikor régen – a gyógyszerek előtti időkben – a gyógyászatban előkelő helyet foglalt el a tiszta, szikrázó színarany és a finom fényű ezüst. Éppúgy, ahogy a réz is, amely bár nem tartozik a nemesfémek közé, szintén megérdemli a dicséretet, hisz kiváló tulajdonságaival észrevétlenül is óvja egészségünket.

Az aranyelixírt (ami szintén színaranyból készül) az örök élet zálogaként tartották számon. Nem véletlenül, hisz az arany rendkívül kedvező élettani hatásokkal bír az emberi szervezetre. Az arany gyógyhatása szerencsére nem merült a feledés homályába, hiszen kiváló tulajdonságaival akár egy gyűrűként észrevétlenül is óvja egészségünket.

Kristályterápia tanfolyamunk első moduljában megtanuljuk a különböző elixírek készítését is. Előnye a saját magunk által készített elixírnek, hogy a hozzá való ásványt csak egyszer kell megvenni, amivel életünk végéig magunknak és egész családunknak elkészíthetjük az éltető GYÓGY – SZERÜNKET, ami már távol áll a gyógyszertől.

Ma már számtalan kutatás támasztja alá a korai feltételezéseket, így ez a sziporkázó szép ásvány ismét elfoglalhatta méltó helyét a gyógyításban és a szépségiparban egyaránt.

arany - szoláris asztrál

Az arany eleme a tűz, színe aranysárga, sárgásfehér, átlátszatlan, opak (nagymértékben fényelnyelő )

Az aranyat az ún. “férfias” tulajdonságokhoz sorolják. Sok ősi kultúrában a nap szimbóluma.

* Az arany a napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe.
* Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit és a termést szimbolizálja.
* A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre utal.
* Az arany az ezoterikában a szoláris asztrál színe.
Szimbolikus jelentése különösen fontos!

arany

Az arany gyógyhatása

Az arany gyógyító hatása már érvényesül akkor is, ha legalább 50 %-os színarany tartalma van, (pld. egy 14 karátos ékszer formájában, amiről lejjebb szó lesz), programozáshoz azonban legalább 90% színarany tartalmú aranyat javaslok ahhoz, hogy sikeres legyen a programozás. (91,6% színarany tartalommal 22 karátos az arany, ékszer készítésére nem alkalmas)

Az arany javítja többek között az idegek vezetőképességét, a vitalitást és a vérkeringést.

Élénkíti a szexualitás szerveinek működését.

Óvja a szívet, hatással van az agyra és a mirigyekre.
Ha huzamosabb ideig hordunk egy arany ékszert, hatását lassanként az egész testre kiterjeszti.

Ízületi gyulladásos betegek esetében az orvosok tapasztalata, hogy a betegeknek azon az ujján, ahol a jegygyűrűjüket viselik, nem lépett fel gyulladás, vagyis az arthritis esetében is bebizonyosodott az arany oltalmazó hatása.

Lelki téren az arany oldja a bűntudatot.
A depresszióban szenvedőket is újra élni akarással tölti el.
Az agyra gyakorolt hatásának köszönhetően óv a szellemi túlterheltségtől.
Kisebbségi érzés ellen is használhatunk aranyat, növeli az önbecsülést és javítja az önértékelést.

aranygyűrű hatása

Az aranygyűrű hatása

Az ősi írások alapján az aranygyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek jótékony energiát szállítanak a test különböző részeibe.
Régen aranygyűrűt a szellemi emelkedettség megőrzésére használtak elsősorban.
(vezérek, uralkodók, királyok)

Az arany gyűrű a végtelen körforgás, az örökkévalóság jelképe.

Ha drágakő van belefoglalva, az arany gyógyhatását erősíti az a kő, ami a foglalatban van.
Drágakőből népszerű (és árban viszonylag kedvező) többek között az ónix, az ametiszt, a jade, és a jáspis.

A házasulandók és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti, és azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik, mint egy körben, örökön-örökké.
A karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt gyakran tudatosan választanak, pld a harmonikus családi életért hegyikristályt, jadeitet, jáspist, a szerelem megőrzéséért rózsakvarcot helyeznek az arany gyűrű foglalatába.

A Te személyiségköved (talizmánköved) arany gyűrűbe foglalva a kreativitást és a hatékonyságot növeli. ( A személyiségkő kiválasztásával tanfolyamunk kristályprogramozás moduljában foglalkozunk!)

Az sem mindegy, melyik ujjadon hordod a gyűrűt!
Hüvelykujj – függetlenség
Mutatóujj – vezetés, előremutatás
Középső ujj – művészi törekvések
Gyűrűsujj – gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények
Kisujj – írás – és kommunikációkészség

Ha hordasz gyűrűt, vagy megfigyeled, hogy az ismerőseid melyik ujjukon viselik gyűrűjüket, akkor láthatod, hogy a fentiek valóban jellemzőek rá.

termés arany 22 K

Az arany programozása

Az arany a méltóság szimbóluma.

Az arany megfelelően programozva megtestesíti a gazdagságot, vonzza a pénzt, és a szerencsét, váratlan pozitív fordulatot hozhat. 

Programozásra a tiszta, 22 karátos aranylemezkéket használjuk, ami kis üvegcsében kapható. Rendkívüli lágysága miatt vízben van elhelyezve, és tisztaságára igazolásként, minőségi tanúsítvánnyal van ellátva.

A víz a legjobb információ felvevő és szállító eszköz, ezért a benne lévő aranylemezkék átveszik a vágyunk megvalósításának segítségére irányuló érzéseinket.

Az így programozott aranyat lakásunk „Gazdagság” területén helyezzük el.  (ez a bejárattól nézve a lakás bal hátsó harmad része)

Az ásványok programozásáról  Kristályterápiák tanfolyamunk harmadik moduljában tanulunk.

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

***

Egy kedves olvasóm, vásárlóm,  és mélyen tisztelt tanulóm, akivel évek óta tartjuk e – mailben a kapcsolatot, rendszeresen használja a kristályokat, köveket, és időnként engem is informál a hatásukról. Az aranyról küldött beszámolóját – a hozzájárulásával – közzé teszem. Külön kiemelést érdemel, hogy „Mamika” 82 évesen tanulja a kristályterápiát! Isten éltessen még sokáig ilyen jó egészségben és szellemi frissességben Mamika!

„Kedves Ági !

Azt ígértem, hogy majd beszámolok az arany elixír hatásáról, ami nálam – most már több hete fogyasztom az elixírt – „bejött”.

Tapasztalatom a következő: nagyon jó a gyomorégés megszüntetésére, rendkívül hatásos vízhajtó. Első alkalommal este kezdtem el a fogyasztását ami azt eredményezte, hogy négyszer kellett WC-re mennem az éjszaka folyamán, Ezt a tanulságot levonva délután 4-5 óra körül iszom belőle utoljára és így semmi problémát ezen a téren sem okoz.

Mivel én más gyógyító kristályok elixírjét is fogyasztom, a kezdetén pár napig csak az Arany elixírből ittam napi háromszor fél „stampedli” mennyiséget és ezért több jótékony hatását is megfigyelhettem. Pl. a kedélyállapotom is javult, ami az autóm „elvesztése” miatt a tavaszi idők bejöttével katasztrófális lett. Azt hiszem elhamarkodtam a vezetésről való lemondást.

Jelenleg kétszer iszom az általad javasolt arany és az általános kristály elixírekből, de az arannyal kezdem reggel éhgyomorra.Rengeteget tudnék írni, de figyelembe veszem az elfoglaltságodat és a „türelmedet” is.

Még annyit rólam: a kicsi 52 éves fiam vigasztalgat a bezártságom panaszaim miatt – persze vigasztalhatatlan vagyok – mondván az a bajom, hogy nem tudom utolérni az igazi koromat, 82 évesen csak kb. 50-net érzek. Erre, hatalmas hahota, és megjegyzi ő körülbelül 60-70 évesnek érzi magát időnként.

Bocsáss meg, csak pár mondatot szerettem volna írni és ez lett belőle.

Üdvözlettel: Martinné, Ágnes. (Mamika)”

 

A weboldalt és munkásságomat támogatja: Kézműves Baba és Gyerek cipők, szandálok

Tovább ….

Mentés

9 válaszok
 1. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Judit!

  Köszönöm szépen hozzászólásodat, és egyben elnézésed kérem, amiért megvárakoztattalak a válasszal!

  A kitartást érdemes fejleszteni mindenképpen, de biztos vagyok abban, hogy eljön az az idő, amikor valamilyen tanulmányod folytán jön az „AHA” élmény. Akkor majd hirtelen megérted az összefüggéseket az összes eddigi (ezirányú) érdeklődésedben. Amikor ez bekövetkezik, már nem lesz kérdés a kitartás, mert arra fogsz vágyni, hogy folytasd, csináld….. és erről még lebeszélni sem tud senki.

  A természet adta lehetőségek, egyfajta tudatváltást is igényelnek. Érdemes megismerkedned azzal, miért és hogyan működnek az energiák, amelyek nem csak a kristályokban, vagy egyéb energetikai kezelésben, hanem bennünk is jelen vannak. Itt többek között arra is gondolok, hogy miközben előszeretettel tanuljuk és alkalmazzuk pld. a Reikit, vagy más olyan energetikai módszert, aminél nem használunk külső eszközt, eszünkbe sem jut, hogy egy anyuka ösztönösen (az ősi bölcsességből eredően) a csecsemője hasát simogatja, vagy „gyógyító puszit” ad gyermeke fájó testrészére, és ugyanolyan hatásos, mint amit mások tanfolyamokon sajátítanak el. Az sem véletlen, hogy a hányó gyermeknek a homlokára tesszük a kezünket…… vajon miért? Míg nem látjuk az összefüggéseket, a kitartás is nehezebb.

  Jelenleg éppen költözés alatt állok, előre láthatólag jövő nyár végére tudom kialakítani a helyet, ahol újra lesz személyes képzés is. Ennek időpontjáról hírlevélben fogok értesíteni mindenkit.

  Szeretettel kívánok Áldott, Békés Ünnepeket, jó egészséget és minden jót!

  Ágnes

 2. Korényiné Judit
  Korényiné Judit says:

  Kedves Ági! Köszönöm az iméljeidet nagy örömmel olvasom. Nálam egy picit a kitartással van a baj, nagy lelkesedéssel neki fogok és nemsokára abba hagyom a dolgokat. Több mint 15 éve olvasok a kristályokról, magam is 13 éve gyógyitó energetikát tanulok és alkalmazom. Azt gondolom, hogy nálam csak úgy működne a kristályokkal való további megismerés ha egy tanfolyamon (nem emailban) ezeket megtanulhatnám. Kérlek tájékoztassál arról, hogy hol és mikor tartasz kristályokról tanfolyamot.
  Köszönöm a válaszodat.
  Legyen szép napod mindenki számára. – Judit

 3. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Ágnes!

  Természetesen emlékszem rád, hiszen gyakran váltottunk már e-mailt, Mindig élvezettel olvasom beszámolódat a kristályokról 🙂
  Jelenleg elfogyott a termésarany, de jövő héten újra kapunk és feladok neked egyet. E-mailben jelentkezem.

  Jó egészséget és minden jót kívánok!

  Ági

 4. Martin Mártonné
  Martin Mártonné says:

  Kedves Ági ! Lehet hogy Te nem emlékszel rám, de volt többször is kapcsolatunk egymással?! Vásárlás, lelki panaszkodás, végül én állandó kapcsolatban vagyok Veled – ha nem is tudsz róla – a munkásságod leírását állandó követőjeként. Ha mégis emlékszel rám akkor tudod, hogy a kristályok, ásványok szerelmese vagyok. Most is azért tudom az aranyról írt cikkedet, mert „kísérem” a cikkeidet. Nagyon örülnék, ha én is szerezhetnék a csodálatos aranyos elixír üvegcséből. Ha mégis emlékszel, akkor tudod, hogy a „köveimet” ápolom, szeretgetem a tenyeremben tartom – hol ezt, hol azt – és elixírként már több mint két éve fogyasztom is, értékelve a sok „kézzelfogható” áldásos hatásukat. Kérésem az lenne, hogy amikor mód van rá, küldjél nekem az arany elixír üvegcséből. Feltétlen útánvéttel, mert ha emlékszel ebből volt agy kis problémánk, mivel én csak így tudok fizetni a helybe hozott csomagokért. Segítségedet előre is köszönöm!!!

 5. Erzsébet.
  Erzsébet. says:

  Hálásan köszönöm kedves Agika!
  Igen kimeritő,tartalmas válszt kaptam,megértettem.Csak tompa lett,nem éles,igen kedvelem őket ma is, nem használtam ezután de megtartottam.A nemsérült végét ezentúl használni fogom.Ismét köszönöm a kedves válaszát,minden jót,szépet kivánva szeretettel:Bné Erzsébet.

 6. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Erzsébet!
  Az én véleményem a „sérült” kristályokról eltér a megszokott véleményektől. 🙂
  A kristályok attól a pillanattól fogva „sérülnek”, hogy kibányásszák, megmunkálják, csiszolják, polírozzák, stb., mégis használhatóvá nyilvánítják őket. Ezzel szemben ha a kristály a tulajdonosánál sérül, már nem használható.
  Ezzel én ellent mondok, példaként önmagammal, aki minden sérült kristályt használok továbbra is. Mivel ezekkel szinte megkülönböztetett szeretettel bánok, ezért azt tapasztalom, hogy még jobban teljesítenek, mint sérülésük előtt.

  Természetesen figyelni kell arra, hogy mire használjuk ezután. Egy masszírozásra, akupresszúrára használt kristály sérülést okozhat a repedt, törött részénél, ezért erre a célra nem ajánlom. Ha a sérülése olyan jellegű, hogy nem áll fenn a baleset veszélye, akkor viszont nyugodtan használható. Sérült kristályt használhatsz pl.kristályvíz készítéséhez is, de programozhatod is, saját magadnak.
  Ezeket a kristályokat viszont általában nem ajándékozzuk el, illetve ezt jól átgondoljuk annak megfelelően, hogy viszonyul a megajándékozott a kristályhoz. Ez is egyedi. Egyik kisunokám nálam egy szárnyatört rózsakvarc angyalkát szeretett meg annyira, hogy nekiajándékoztam. Azóta is ez a legkedvesebb köve.

  Nagyon fontos, hogy lelkileg hogyan viszonyulunk ehhez a kristályhoz! Ha az esztétikai élményt tartjuk fontosnak és a sérülést a kristály hiányosságaként kezeljük, akkor jobb, ha semmire nem használjuk. Ha a lényegére, az esszenciájára figyelünk és az erősségét keressük, akkor viszont ezt tapasztaljuk meg általa.

  Remélem, tudtam segíteni!
  Szeretettel kívánok minden jót!
  Ági

 7. Erzsébét
  Erzsébét says:

  Kedves Ágika!…Kérdésem van: Már van több kristály a tulajdonomban,nekem eddig a hegyikristály hozott nagy eredményt,sajnos az akkupresszurát gyokorló kristályom elejtettem,és az eggyik vége megsérűlt,ennek ellenére használható még?Tisztelettel köszönöm a választ!

 8. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Böbe!

  Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Természetesen emlékszem rád, hiszen azok közé tartozol, aki a tanfolyam ideje alatt már a kezdetektől sikereket könyvelhettél el magadnak. 🙂
  A termésaranyat többen is kérték, április végére kaptunk ígéretet, hogy be tudjuk szerezni. E-mailben felveszem veled a kapcsolatot.

  Szeretettel kívánok minden jót!
  Ágnes

 9. Morvainé Böbe
  Morvainé Böbe says:

  Ágika én vettem tőletek két éve egy üveg ilyen termésaranyat és beprogramoztam. Szinte hihetetlen még ma is, ami azóta történik nálunk. Biztosan emlékszel, akkoriban végeztem nálad a tanfolyamot, naponta imámba foglalom a neveteket! Hálás vagyok, de ezt már e.mailben is írtam többször is.:-)
  Most egy kérdésem van. Nagyon szeretnék ajándékba venni egy ilyen kis üvegecske aranyat, amit be is programoznék szeretett barátnőmnek a születésnapjára. Mivel már nem most végeztem a tanfolyamot, azért tudnál nekem is rendelni? Köszönöm a választ!

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .