MI A VALÓSÁG ÉS MI AZ, AMIT ANNAK HISZÜNK?

“Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat,melyet csak a tudatosság képes lebontani. Amíg a külvilágtól reméljük a megváltást, csalódásra ítéljük magunkat, hisz a szabadulás kulcsa bennünk van. Ha ezt felismerjük, akkor minden félelmünk szertefoszlik.”

A fenti idézet – bár nem tudom, honnan ered – de teljesen fedi azt az igazságot, ahogy az életünket éljük. Gondolataink, érzéseink megbetegítenek, de akár meg is gyógyíthatnak minket.

Addig azonban, míg a testünkben fellépő tüneteket, betegségeket úgy tekintjük, mint egy autót, aminek elromlott a sebességváltója, és – mivel nem értünk hozzá – csak a szervizben tudnak segíteni, addig nem tekintünk önmagunkba, ahonnan a gyógyulás várható.

Míg nem látunk túl a “kút kávájánál”, addig nem tapasztalhatjuk meg azt a sok csodát, ami itt van az orrunk előtt, csak éppen eltakarja a Maja fátyla.

Adj egy esélyt magadnak,
hogy megismerj egy másik nézőpontot!

Egy tanmesével kezdem:

A béka lent lakott a kútban. Ha szomjas volt, ivott a kút vizéből, ha éhes volt, kicsiny rovarokat evett.
Pacsirta szállt a kút fölé, leült pihenni a kút kávájára.

A béka megkérdezte: – Te hogy kerülsz ide?
– Egyetlen lélegzetvétellel ötezer métert repültem. Elfáradtam, megszomjaztam, innék a kútból – felelte a pacsirta.
– Ugyan, ne túlozz! Az égbolt akkora, mint a kút nyílása, hogyan tehettél volna meg olyan nagy utat?
– Tévedsz, barátom. Az égboltnak nincsenek határai, az égbolt végtelen.
A béka felnevetett. – Ne akarj okosabb lenni nálam! Naphosszat itt ülök a kútban, és az eget bámulom! Kizárt dolog, hogy tévedjek….

És ha mégis igaza van a pacsirtának?

Gondolom, ezt nem vonod kétségbe.

A tanmese apropója egy könyv, ami Magyarországon 2006-ban jelent meg, a címe: Orvostudomány a feje tetején ! Az alcíme pedig: És ha mégis igaza van Hamer doktornak?

“Az emberek nem rákban halnak meg, de nem is a kórokozóktól, vírusoktól, baktériumoktól …, hanem a félelemtől és a kimerültségtől” (Dr. Hamer)

Egy képzésen vettem részt, nem sokkal a könyv megjelenése és olvasása után,  aminek címe:  Dr. Hamer elmélete és gyakorlata.

Hamer doktor új megvilágításba állította a betegségeket, ami már egy kicsit közelebb áll a természetgyógyászathoz is.

A természetgyógyász azt mondja:
A jelentkező tüneteket Test – Lélek – Szellem szinten kell gyógyítani, figyelembe véve az egész embert, nem csak azt a testrészt ahol a tünet jelentkezik.

Dr. Hamer ezt mondja:
Az agy egy számítógép
A lélek programozza
A test végrehajtja a feladatot.

Mit jelent ez?

Minden amit átélünk, annak megfelelően, hogy lelkileg hogyan érint minket, beprogramozódik abba a számítógépbe, amit AGY –nak nevezünk.
Az agyunk az adatokat parancsként adja ki a testünknek, akinek az a dolga, hogy végrehajtsa a feladatot, adott esetben különböző tüneteket hozzon létre.

Tehát hiába kezeljük a tüneteket, hiába próbáljuk meg eltüntetni, „ meggyógyítani „ ha a számítógépünkben ott van a program és mögötte a kiváló programozó, a saját lelkünk! Először ezt a tudatalattit kell átprogramozni!

Nem véletlen a közmondás: „Amint belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül!”

A betegségek kiváltó okát kell előtérbe helyezni!

Dr. Hamer kiváló orvos és a tüneteket orvosi szemmel nézi.
Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a betegségek kiváltó okai azok a konfliktushelyzetek, aminek mindannyian szinte percenként ki vagyunk téve!

Lelki megrázkódtatásaink, megoldatlan félelmeink testünkben elváltozásokat okoznak, ami fájdalom és betegség formájában hozza tudomásunkra, hogy valahol valami nincs rendben!

Dr. Hamer több mint negyven éve ezt kutatja és sikeresen gyógyítja a „gyógyíthatatlannak” titulált betegségeket is egy újfajta orvosi módszerrel, aminek a neve: Új Germán Medicina .

Dr.Hamer felismeréseit szem előtt tartva néhány éve hazánkban is útjára indult Barnai Roberto fáradtságot nem kímélő munkásságának köszönhetően a Biologika /Új medicina. Roberto tanfolyamai ma már annyira sikeresek, hogy folyamatosan képezi konzulenseit, akik az ország különböző pontjain adják tovább tudásukat.

Nem véletlen a siker, hiszen agyi CT felvételen bizonyítható, hogy a beteg milyen lelki konfliktuson esett át a betegségét megelőzően.

Csodálatos ebben az, hogy ezt a tudást bárki elsajátíthatja, nem kell hozzá orvosi végzettség, csak a „józan paraszti ész”.

Amikor egy tünetről tudjuk, hogy milyen belső gondolatok, tudatos vagy tudattalan cselekedetek idézik elő, akkor ennek „ átprogramozására „ egyszerűbb megkeresni a megoldást.

Konfliktusaink felismerésének segítésére készítettem én is azt a tanulmányt, amiről bővebben olvashatsz a Ide kattintva.

Következő írásomban arról írok, mit tekint az agyunk “konfliktusnak”.

Tovább…

Munkásságomat és a weboldalt támogatja: Kézműves és gyermek cipők, szandálok

 

10 válaszok
 1. Kollár László
  Kollár László says:

  Kedves Ágnes!
  Nagyon tetszik a Mit üzen a tudatalatti a betegségekkel? című e-bookod! Megtaláltam benne mindent, ami eü. problémám nekem volt és van, most pedig a családomat elemzem belőle 🙂 Annyira beletaláltál mindenbe, hogy ha nem tudnám, hogy ez lehetetlen, azt gondolnám, hogy közelről ismersz minket 🙂
  Szívesen ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, garantálom, hogy tetszeni fog!
  Tisztelettel: László

 2. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Gyányi Ferencné!

  Köszönöm szépen hozzászólásodat! Sajnos helytelen e-mail címet adtál meg, így a válaszom visszajött, így mégis itt válaszolok
  A betegségeknek nem maga a helyzet az oka, amibe belekerültünk, hanem az, ahogyan azt megéljük.
  Nagyon sokan vannak kényszerpályán, ennek következtében nem érzik jól magukat. Érzik, hogy nincsenek a helyükön, más irányba tartanak, mint amerre a szívük vinné.

  A legnagyobb probléma ilyenkor, hogy a kétségbeesés, düh, harag, el nem fogadás energiája eltakarja azokat a kedvező lehetőségeket, amelyek mindenki számára adottak, csak észre kell venni. Soha nem kapunk az Élettől nagyobb feladatot, mint amit meg tudnánk oldani.

  Kérdezed, hogyan tudja átprogramozni magát az ember? Legelső és legfontosabb feladat az, hogy megértsük és elfogadjuk azt a helyzetet, amiben vagyunk. Meg kell benne találnunk önmagunk felelősségét, ami nem egyszerű, hiszen megszoktuk, hogy a felelősséget másra hárítjuk. Mégis azt kell mondanom, hogy ahogy eddig éltem, amit tettem, ahogy eddig gondolkodtam és éreztem, az juttatott oda, ahol most vagyok.
  Az Életet, önmagamat nem tudom becsapni, ezért őszintén szembe kell nézni önmagammal.

  Tehát ha nem érzem magam jól ebben a helyzetben, egyedül rajtam múlik, hogy ezentúl másképp éljek, cselekedjek, gondolkodjak, érezzek. Hogy hogyan, azt mindenkinek magának kell érezni. Ha az irány jó, akkor egyre jobban és jobban érzem magam.

  Nem a kényszerpálya tartja fogva a testet, lelket, hanem a gondolataink, amelyek zakatolnak folyamatosan. Amikor az első és legfontosabb lépést megtetted, tehát a jelenlegi helyzetedet elfogadod annak, ami valójában, utána már könnyen jutsz el arra az útra, ami szíved szerint való.

  Szeretettel kívánok minden jót!
  Ágnes

 3. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Kedves Hozzászóló!
  Köszönjük szépen hozzászólásodat! Mivel a magyarázat eléggé összetett, e-mailben fogok válaszolni.

  Addig is szeretettel kívánok jó egészséget és minden jót!
  Ágnes

 4. Gyányi Ferencné
  Gyányi Ferencné says:

  Ha az ember kényszerpályára kerül, amiből kilépni lehet, hogy tudja átprogramozni magát? Valószìnűleg a betegségeknek az a helyzet az oka amibe belkényszerült, egy kényszerpálya ami fogva tartja testét, lelkét.

 5. Válasz Lászlónak
  Válasz Lászlónak says:

  Kedves László!
  Köszönöm szépen a hozzászólást! Mindig örömmel tölt el, amikor valaki nyitott az új, és szokatlan információk befogadására.
  Javaslom, hogy Barnai Roberto előadásait nézd meg a youtubeon. Ezek közül is kezdd az alapismeretekkel, ahol az 5 biológiai természettörvényt ismerheted meg. Az Új Medicina Dr.Hamer kutatásaira épül, amit Barnai Roberto részletesen kidolgozott.

  Amíg valaki az önpusztító életéért a külső körülményeket teszi felelőssé, addig azok valóban pusztítóak. Amikor megtaláljuk önmagunk felelősségét, akkor hatalmas változások indulnak be az életünkben, egészségünkben. Attól kezdve nem hatnak ránk a kívülről érkező ingerek. Az Univerzum törvényeinek egyik csodája, hogy amikor már valóban hatástalanok ránk nézve, akkor egyszerűen ki is kopnak az életünkből. Olyan kapcsolatok szűnnek meg, amire nem volt szükségünk és olyan lehetőségek érkeznek az életünkbe, ami minket szolgál.
  „….mire észhez tér, már lelkileg sorvadt.” – írod. Tanúsíthatom, hogy a kilátástalannak tűnő helyzetekből is újra lehet építeni az „elsorvadt lelket”! Amikor leég a ház és minden odaveszett, amikor úgy érezzük, hogy semmi nincs már, amit elveszíthetnénk, csak önmagunk, akkor vagyunk igazán képesek arra, hogy egy új, és beteljesítő életet építsünk fel magunknak.

  Szeretettel kívánok sok sikert és minden jót!
  Ágnes

 6. Cserna Lászlo
  Cserna Lászlo says:

  Érdekes megközelítés a gyógyulás szempontjából
  Hiszen annyi inger éri az embert és azt veszi észre, mire észhez tér már lelkileg sorvadt.
  Az ember őnpusztító életet él csak nem veszi észre.
  De ne feledjük hogy saját maga öngyógyitoja is.
  Ehhez persze kell egy kulcs ami dr.Hamer és Barnai Roberto kezében van.köszönettel fogadnám én is a tanításaikat.Mert szüksèg van a segítségükre ahhoz hogy gyógyulni tudjunk,tanuljuk meg gyógyítani önmagunkat.

 7. Kovács Piroska
  Kovács Piroska says:

  Köszönöm szépen, hasznosnak, érdekesnek tartom az írást.

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .