Mit jelent az a szó, hogy ÉLET?

Nem arra gondolok, amit a saját kis életemben tapasztalok, vagy szeretnék elérni. Arra sem, hogy milyennek minősítem az életemet. Arra az ÉLET-re gondolok, amibe minden, és mindenki beletartozik. Benne van a múlt, a jelen, a jövő. Ami akkor is volt, mielőtt mi ide születtünk, és azután is lesz, miután mi levetjük testi ruhánkat. Hogyan magyaráznánk el az ÉLET-et egy kisgyermeknek, aki nem tudja mit jelent ez a szó?

Válaszul egy idézet következik egyik kedvenc íróm, Neale Donald Walsch: A holnap Istene című könyvből.

Az élet VAN. Az élet az, ami VAN. Az életnek nincs alakja, nincs formája, nincsen neme. Nincs színe, illata, nincs mérete.

Az élet maga MINDEN alak, forma, szín, illat és méret. Az élet kétnemű, ugyanakkor nemtelen is.

Az élet minden. Az élet a semmi, amelyből a minden megszületik.

Minden, amit az élet teremt, része magának az életnek. Bárhová nézel, mindenütt a megnyilvánult életet látod. Az élet minden. Az élet ott áramlik mindenben, és keresztülárad mindenen.

Te magad is az élet megnyilvánulása vagy – az élet pedig rajtad keresztül nyilvánítja meg önmagát.

A többi ember is az élet különböző megnyilvánulásait képviseli. Egyetlen ember, egyetlen élőlény sincs, aki ne az élet megnyilvánulása lenne. Még a legrosszabbnak tartott emberek is az élet megnyilvánulásai.

Ezen állítások egyike sem tűnik ellentmondásosnak igaz? Csak kevés ember szállna komolyan vitába velük, mert igazságuk már első pillantásra is nyilvánvaló.

Most pedig játsszunk egy kis játékot!

Cseréld fel az „élet” szót az „Isten” szóval, és figyeld meg, mi történik. Figyeld meg, hogyan zavarodik össze az elméd. Ismételd meg a fenti állításokat, de most az „Isten” szót használd az „élet” szó helyett, és figyeld meg, mihez kezd velük az elméd.

Isten VAN. Isten az, ami VAN. Istennek nincs alakja, nincs formája, nincsen neme. Nincs színe, illata, nincs mérete.
Isten maga MINDEN alak, forma, szín, illat és méret. Isten kétnemű, ugyanakkor nemtelen is.

Isten minden. Isten a semmi, amelyből a minden megszületik.
Minden, amit Isten teremt, része magának Istennek. Bárhová nézel, mindenütt a megnyilvánult Istent látod. Az Isten minden. Az Isten ott áramlik mindenben, és keresztülárad mindenen.

Te magad is Isten megnyilvánulása vagy – Isten pedig rajtad keresztül nyilvánítja meg önmagát.

A többi ember is Isten különböző megnyilvánulásait képviseli. Egyetlen ember, egyetlen élőlény sincs, aki ne az Isten megnyilvánulása lenne. Még a legrosszabbnak tartott emberek is az Isten megnyilvánulásai…..”

Eddig szól az idézet, bár szívem szerint az egész könyvet kimásolnám.Kiegészítem még a kérdést: Hihetünk abban, hogy létezik az ÉLET?
Ugye Te sem kételkedsz benne?
Miért vonják akkor oly sokan kétségbe Isten létét?

Amikor a könyvet olvastam, behelyettesítve Istennel, végigmondtam újra. Az én elmém befogadta, összezavarodottság helyett inkább kisimult minden kétely Istenről alkotott képemben. Megértettem, hogyan vagyok én Isten része, és hogyan nyilvánítja meg rajtam – és minden más élőlényen – keresztül önmagát.

 

Még egy rövid idézet ugyanebből a könyvből, néhány sorral lejjebb:
„…..Valóban, néhány emberi lény szinte képtelen lesz majd egyetérteni ezekkel a kijelentésekkel.
Néhányan tökéletesen elfogadhatónak, és értelmesnek  találnák az első állítást, a másodikat azonban istenkáromlásnak tartanák.

Ez azért van, mert néhányan úgy képzelik, hogy Isten nem azonos az élettel, nem része annak. Hogy az életet Isten teremtette, de valahogy kívül áll azon…..”

Az én életemre nagy hatással voltak Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel című könyvei. Ezek adtak nekem választ minden kérdésemre, ami kétely felmerült bennem Istennel kapcsolatban.

Ha Te – aki ezeket a sorokat olvasod – , hiszel Istenben, akkor megérted a fenti szavakat.

Ha kétségeid vannak Isten létével kapcsolatban, és bizonyítékokat keresel, megtaláltad.

Lehet-e más bizonyíték, mint maga az ÉLET teljessége, amibe belefoglaltatik MINDEN?

 

Mi ezzel tudunk segíteni:

Kattints IDE!

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .