MÉRLEG
Szeptember 23 – Október 22

A Mérleg jegyben születettek számára fontos a kiegyensúlyozottság, a szépség és a harmónia. Szeret ismerkedni, flörtölni, igazi társasági ember. Diplomatikus, általában kerüli a szélsőségeket, és az ellentétek kiegyensúlyozására törekszik, nála az egyensúly, a kiegyenlítődés, a feszültségek feloldása áll a középpontban.

Uralkodó bolygója a Vénusz, a harmónia, béke, szeretet, remény, szépség, kényelem jelképe

A Mérleg szerencsekövei:

Rózsakvarc

 

A rózsakvarc abban segít a Mérlegnek, hogy felfedezze saját belső harmóniáját és képes legyen ezt másokkal is megosztani.
Szeretetteljes sugárzásával begyógyítja a Mérlegek lelki sebeit, gyengéd szeretetet és életörömöt ébreszt. Mélyíti a harmonikus formák, színek és hangok felett érzett különleges örömét és Őt magát is a művészetek irányába tereli.

 

Akvamarin

A Mérleg csillagjegy szülötte a tökéletességre való törekvése miatt hajlamos arra, hogy elhamarkodottan ítélkezzen.
Az akvamarin kő erősíti bennük a mások iránti toleranciát és segít felszínre hozni a szeretet energiáit.

 

Aventurin

Az aventurin összeköti a Mérlegeket a természet gyógyító erejével. Segít, hogy felvegye belső harmóniáját és megnyitja lelkét a látható jelenségek mögött működő finom energiák számára.

 

Hegyikristály


A hegyikristály elősegíti a teljesség és a belső szilárdság kifejeződését, szellemi és lelki világosságot és tisztaságot nyújt.

Segíti a Mérlegeket, hogy helyes döntéseket hozzanak, elmélyíti az intuíciót és megmutatja hogyan hallgassanak belső megérzésükre.

 

Jade

A jade segíti a Mérleget, hogy céljait finoman, nagy beleérző képességgel érje el, s közben ne veszítse el békéjét, összhangját. Segíti a Mérleg csillagjegy szülöttét, hogy megőrizze a nehéz élethelyzetekben is a belső egyensúlyát.

A Mérleg jegy a vesével és az ágyéki területtel áll szoros kapcsolatban.
A jáde a vesék egyik legfontosabb köve, alkalmas a vesék megtisztításához és erősítéséhez.

A jade kő a Mérleg csillagjegy szülöttének legfontosabb gyógyító köve!

 

Rodokrozit

A rodokrozit nagyobb mélységet és hatékonyságot visz a légies Mérleg érzelmeibe, ugyanakkor függetleníti is a mások véleményétől és elvárásaitól.

 

Türkiz

A türkiz lágy de mégis intenzív fénye egyesíti magában az ég kékjét és a természet zöldjét. Összeköti szellemi világunk inspirációit és nagy ideáljait a Föld ősi, eleven erejével. A türkiz használóját egyszerre ajándékozza meg az ég és a Föld bölcsességével.

 

Unakit ( Epidot )

 

Az unakit elősegíti a Mérleg csillagjegy szülöttjénél, hogy a harmónia és kiegyensúlyozottság utáni igyekezetében is független tudjon maradni, megőrizze saját lényének belső tartalmát.

 

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Mérleg jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk II. moduljának anyagát képezi, ami nem nyilvános.

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

 • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
 • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
 • Ascendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Ha az aszcendensed illetve az uralkodó bolygók állásáról szeretnél információt, küldj egy üzenetet a pontos (óra perc) születési időpontoddal, és kiszámolom neked.

Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Aszcendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Ha nem tudod, hogy az uralkodó bolygók a születésed idejében melyik állatövi jegyben jártak, írj egy e-mailt, vagy a Kapcsolat menüből küldj egy üzenetet a pontos születési időd és a születési helyed megadásával, és kiszámolom neked!

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus 3 modul
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A “Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…

2 válaszok
 1. Sárdi Iolona
  Sárdi Iolona says:

  Szia ! Szeretném kérdezni, hogy sz uralkodó bolygók a születésem idején melyik állatövben voltak?
  Adorjáni Ilona 1962.06.13.Erdőszentgyörgy.

  Köszönöm !

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .