SKORPIÓ
Október 23 – November 22

A Skorpió csillagkép uralkodó bolygója a Plútó. A Skorpió jegy szülöttei a nagyon titokzatosak tudnak lenni. Nagyon hamar kiismeri beszélgetőpartnerét, megtalálja legfájóbb pontját, miközben önmagáról szinte semmit nem árul el.

A Skorpió csillagjegyhez rendelt szerencsekövek, talizmánok:

 

Citrin

 

A Skorpió jegy szülöttei kitűnő vezetők, képesek a dolgok mélyére hatolni. A citrin segít rátalálni a mélyen eltemetett saját, gazdag erőforrásaira és bevonzza életébe azokat a segítőkész embereket, akik egyengetik az útját minden területen. A citrin segíti a Skorpió szülötteit abban, hogy mindenben a lényeget lássa.

A Skorpió mérge ugyanúgy veszélyes önmagára, mint másokra. A citrin segíti, hogy leszokjon az olyan viselkedésről, amivel esetleg kárt tehet önmagában.

Achát

A skorpiót abban segíti az achát, hogy minden támadás és kísértés ellenére hű maradjon legbenső lényegéhez és felismerje a rejtett lelki mozgatórugókat.

 

Aventurin

Minden jegy közül a Skorpiónak van a legerősebb hajlama arra, hogy érzelmeiben fixálja magát. Nem véletlen, hogy ehhez a jegyhez rendelik a mozdulatlan víz képét is.
Az aventurin megmutatja a Skorpiónak, hogy ez a magatartás aláássa elevenségét. Az aventurin segíti a Skorpiót abban, hogy megrekedt energiáit szabadjára engedje, hadd áramoljanak!

Az aventurin ismét élénk frissességet biztosít a Skorpió számára.

 

 

Ametiszt

 

Az ametiszt felemelő és inspiráló szeretetre tanítja a Skorpió jegy szülöttjét. Új valóságot mutat nekik anélkül, hogy öncsalásra buzdítana. Az ametiszt a feltétel nélküli szeretet köve. Erősíti az intuíciót, a koncentrációt és a figyelmet.

 

Borostyán

 

A borostyán valójában nem is kristály, hanem a fenyők évmilliók alatt megkövesedett gyantája. A Föld energiájának rezgését hozza magával és közvetíti.
Erősíti a szerelembe vetett hitet, szenvedélyt visz a kapcsolatba. Segíti a Skorpiót, hogy észrevegye a legjobbat a társában és Önmagából is kihozza a jó tulajdonságokat.

 

Gránát

A Skorpió csillagjegy szülöttének segít a gránát a traumatikus élmények feldolgozásában, erősíti túlélő ösztöneit és reményt ad a látszólag reménytelen helyzetekben is.

A nagy erejű gránát kitartással és energiával ruházza fel, megvédi és tartósítja az energiaszintet.

 

Hematit

A Skorpió előtt feltárja a hematit saját rendkívüli regenerálódó képességét, ezen kívül nagyobb higgadtságot és nyugalmat kölcsönöz neki.
A kritikus időszakokban erősíti bátorságát és képességét arra, hogy leküzdje a nehézségeket és megértse a bennük rejlő tanulságokat, növelve ezzel önnön teljességét.

 

Malachit


A Skorpió változásra és megújulásra való, eleve meglevő képességeit tovább erősíti a malachit. Segít a Skorpió csillagjegy szülöttének abban, hogy elfogadja saját árnyoldalait is, hogy felismerje és elengedje saját megrögzöttségeit.

A malachit érzékenyebbé teszi a Skorpiót a finom, gyengéd energiaformák iránt, és életörömöt ajándékoz neki.

 

Obszidián

Az obszidián a Skorpió képességeinek felel meg, aki felderíti tudatalattija mélyén rejtőző derűs és árnyoldalait, önnön alkotó erőit.
Az obszidián segíti a Skorpiót, amikor sorsa azt követeli: „Halj meg és legyél!” Elkíséri belső utazásaira és segíti, hogy ezekből új életet, erőt és bizonyosságot nyerjen.

 

Rodokrozit

 


A rodokrozit megtanítja a Skorpió csillagjegy szülöttjét, hogyan kell magába zárkózás nélkül befogadni a fájdalmas érzéseket és segít felszabadítani az elfojtott érzelmeket.
A rodokrozit az élet minden területén segítségére van a Skorpiónak, ahol visszautasításban lehet része.

 

Rubin

Ez a gazdag, gyönyörű vörös kő bővelkedik energiában és szenvedélyben is. Segít a mély érzelmek valódi megélésére és a romantikára való fogékonyságra. A rubin ugyanakkor nyugtatólag is hat a Skorpióra is és segít az érzésekre és tetteire összpontosítani.

A rubin elűzi a szomorúságot és vonzza a gazdagságot.

 

Tigrisszem

A tigrisszem élénkséget és meleget áraszt. Segít a Skorpiónak befelé tekinteni és felismerni belső korlátait. Nyitottságra és kreativitásra ösztönöz.

A tigrisszem rendkívüli védelmező köve a Skorpiónak.

 

Jáspis

A jáspis kapcsolatban áll a Skorpió energiákkal is. Segít a mélyebb, az egyénen túlmutató erők felfedezésében, bizalmat és védettséget ad.

Az akaraterőt szerénységgel ötvözi, így a Skorpió csillagjegy szülötte nem veszíti el kapcsolatát erőinek belső forrásával.

********

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Skorpió jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk II. moduljának anyagát képezi, ami nem nyilvános.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Aszcendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Aszcendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz
Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Aszcendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet!

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .