SZŰZ

Augusztus 23 – Szeptember 22

A Szűz jegy uralkodó bolygója a Merkúr, eleme a Föld.

A Szűz jegy szülöttjére általában jellemző, hogy szorgalmas, hűvös, reális, állhatatos és hűséges. A legtisztább embertípusnak is tartják. Nehezen nyílik meg a külvilág felé, de amikor valakinek sikerül közel kerülni a szívéhez, akkor mély szeretettel viszonozza az érzéseket….

A Szűz jegy kövei

Ametiszt

 

A Szűz csillagjegy szülötteinek az ametiszt erősíti az önzetlen szolgálatra való képességeit.
Az ametiszt elmélyíti az élet sokrétű, részletekben gazdag megjelenési formáinak megbecsülését és segíti őket, hogy az egyetlen, mindent magában foglaló erő működését felismerjék.

 

Citrin

A könnyed és élénk rezgésű citrin támogatja a gyors felfogást és a már kinőtt szokások elhagyására ösztönzi. A citrin segít abban is, hogy elnézőbb legyen önmagával szemben, megszabadítja a negatív kritikáktól.
A Szűz csillagjegyű emberek veleszületett józan ítélőképessége és jó szervezőképességével együtt a citrin segít abban, hogy gyakorlatiasabban tervezzen és hatékonyabban haladjon a kitűzött célja felé.

Ha citrin marokkövet hord magánál, segítségével útját mindig szerencse kíséri.

 

Fluorit

A Szűz jegy szülötteinek rendkívül fontos az egészség, ezért gyakran választanak valamilyen gyógyító foglalkozást.
A kristályok olyan holisztikus gyógyhatású szerek, amelyek támogatják ezt a képességet.
A fluorit segítségével könnyebben megérthetjük az érzelmeknek és a gondolatoknak a testre gyakorolt hatását.

 

Achát

Az achát segít kapcsolatba lépni az érzelmeivel és képessé teszi arra, hogy a szívből jövő érzéseit kifejezésre juttassa.
A Szűz jegyet jellemző önkritikus szemléletmód alacsony önbecsülést és mély érzelmi feszültségeket okozhat, az achát azonban segít tudatosítani a pozitív tulajdonságait és elfogadni Önmagát olyannak, amilyen.

 

Karneol

A Szűz szülött elemző hajlamát a karneol földies vitalitással segíti és a védettség és biztonság védelmét nyújtja az életében. Amikor gondolkodása túl merevvé válna, újra élénkséggel tölti fel őt.
A karneol segíti a kötelességtudó Szüzet, hogy napi feladatát szeretettel és örömmel végezze.

 

Jáspis

A jáspis támogatja a Szüzek önelemző képességét és segíti őket abban, hogy a felismeréseket önkritika nélkül elfogadják.
Erősíti bennük azt a hajlamot, hogy erőiket egy dolog szolgálatába állítsák, ugyanakkor maguk is kiteljesedjenek.
A jáspis elégedettséget és sikert biztosít számukra.

 

Tigrisszem

A Szüzeket a tigrisszem kivezeti megrekedt gondolkodási struktúrájukból.
Élesíti értelmüket, ugyanakkor átsegíti őket a racionális gondolkodás határain. A tigrisszem segítségével a Szüzek felismerhetik, hogy a külső biztonság iránti túlzott vágy akadályozza fejlődésüket, ezért a biztonságot és bizalmat elsősorban önmagukban kell keresniük.

 

Borostyán

A Szűz csillagjegy szoros kapcsolatban áll az emésztőrendszerrel, a léppel és az idegrendszerrel,ezért a feszültségeket vagy a stresszt rögtön megsínyli a bélrendszere. Ez a probléma a borostyánnal enyhíthető. Tegyen borostyánt a hasára, de az is megfelelő, ha stresszes helyzetben borostyán ékszer van a nyakában.

 

Lazurit

A Szűz csillagjegyűek tisztában vannak a pszichoszomatikus betegségek kialakulásának folyamatával, vagyis a gondolatok és érzelmek testre gyakorolt hatásával. A lazurit segít a probléma gyökeréig hatolni, ezen kívül az időjárással és a környezeti szennyeződéssel szembeni érzékenységét is enyhíti.

A Szüzek életének egyébként is fontos kiegészítője a lazurit!
Támogatja Őket abban, hogy a részletekből kiindulva pillantásukat a nagyobb összefüggésekre irányítsák. Segíti intuíciójukat, és hogy magukba tekintsenek, illetve hogy felismerjék az Univerzum törvényszerűségét.

 

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Szűz jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk II. moduljának anyagát képezi, ami nem nyilvános.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Aszcendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Aszcendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

 

 

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz
Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Aszcendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Ha nem tudod, hogy az uralkodó bolygók a születésed idejében melyik állatövi jegyben jártak, írj egy e-mailt, vagy a Kapcsolat menüből küldj egy üzenetet a pontos születési időd és a születési helyed megadásával, és kiszámolom neked!

 Tovább…

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

 

 

2 válaszok
  1. Ritóné Petró Éva
    Ritóné Petró Éva says:

    Petró Évának hívnak, 1962-09-11-én születtem, Sajószentpéteren…sajnos az órát nem tudom, mert a szülők régen meghaltak..szeretném megtudni az aszcendensem..köszönettel. Ritóné Petró Éva

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .