VÍZÖNTŐ
Január 20 – Február 19

A Vízöntő eleme a levegő, uralkodó bolygója az Uránusz. A Vízöntő jegyben születettek kettős jelleműek. Egyik énje kihívó, figyelemfelkeltő, míg másik visszahúzódó. Nem tűri a korlátokat, olykor lázad, nem törődik a szabályokkal és hirtelen. De van olyan is, hogy higgadtan és nyugodtan kezeli a helyzeteket. Szabad szellemű, vágyik a szabadságra, az izgalmakra. Szereti a meglepetéseket, a kihívásokat, a váratlan dolgokat.

A Vízöntő csillagjegy születési kövei, szerencsekövei, talizmánjai

Fluorit

A Vízöntőt elvezeti a fluorit azon rejtett képességéig, hogy az élet eseményeiben és jelenségeiben felismerje az energiák táncát. Képessé teszi a Vízöntő csillagjegy szülöttét a magasabb igazságok megközelítésére és segíti abban, hogy elfogadja saját intuitív észleléseinek érvényességét.

A fluorit tudatosítja a Vízöntőben, mikor tükröznek ötletei univerzális igazságokat és mikor csupán önnön tudattalan félelmeit és vágyait. Segít a Vízöntőnek összekapcsolni a már meglévő ismereteit az új információkkal.

Különösen jótékony hatású lehet a fluorit ha úgy érzi, hogy kicsúszott a kezéből életének irányítása.

Ametiszt

A Vízöntőnek megvan a képessége arra, hogy megérezze, mire lesz szüksége neki és az emberiségnek a jövőben, akár 20 év múlva is, mert jó adottságai vannak ahhoz, hogy megérezze a jövőt! Az ametiszt segíti abban, hogy a jövőre vonatkozó meglátásait gyakorlatiasan alkalmazza.

Az ametiszt rezgése lelki békét teremt és kapcsolatba hozza az angyalokkal.

Akvamarin

A Vízöntőnek rendkívül fontos az egyetemes igazság és a testvériség, az akvamarin pedig éppen ezeket a minőségeket támogatja.

A Vízöntő jegy szülöttjei gyakran gondolnak a jövőre, amelyből helyes meglátásaik származnak, az akvamarin pedig segít azt a magasabb rendű tudatállapotot előidézni, amely lehetővé teszi az „időutazást”. Az akvamarin tudatosabb életre ösztönöz, összehangolja céljait a tapasztalataival.
Az akvamarin gyengéd energiái kitűnően enyhítik a stresszt és arra bátorítják, hogy még nehéz időszakban is vállaljon felelősséget tetteiért.

Ha tudat alatt saját maga ellen dolgozna, akkor ez a kő segít megszabadulni ettől a viselkedésmintától.

Holdkő

A Vízöntőnek megvan a lehetősége arra, hogy társadalmi változásokat idézzen elő, feladata hogy minden szinten küzdjön az igazságért. Mindig az aktuális irányvonal előtt járva lehetősége van arra, hogy képességeit a világ jobbítására használja. A holdkő az újrakezdések köve, sokat segíthet abban, hogy képességeit kihasználva képessé váljék feladata elvégzésére.

A Vízöntő jegy szülötteinek érzelmei meglehetősen instabilak és olykor irracionálisak.
A holdkő segíthet az érzelmi instabilitás és a stressz megszüntetésében, segít elhagyni a régi érzelmi mintákat.

Labradorit


A labradorit kitűnően fejleszti az intuíciót és kapcsolatot teremt az egyetemes tudatossággal. Az intellektuális ismereteket a megérzésekkel szintetizálva eloszlatja a hamis illúziókat.

A labradorit az átalakulás egyik legfontosabb köve, támogatást nyújt a változtatáshoz és segít a Vízöntő kor emberévé válni.

Magnetit

A Vízöntőnek adottsága van ahhoz, hogy ráhangolódjon mindenféle rezgésre és ahhoz is, hogy a diszharmóniából egyensúlyt teremtsen. Ez az adottsága kitűnő gyógyítóvá teszi a Vízöntőt, a magnetit pedig erőteljes energiáival nagy segítségére lehet a gyakorlatban.

A magnetit segít a test és a Föld meridiánjaival dolgozni, vonz és taszít, energetizál és nyugtat, egyensúlyba hozza az intellektust az érzelmekkel, a lelki stabilitás érdekében.

Enyhíti az idegfeszültséget és növeli az érzelmi feszültségekkel szembeni toleranciáját.

Borostyán

A Vízöntőknek úgy hat a borostyán mint egy antidepresszáns. Jókedvet hoz, szembesíti a Vízöntőket a negatív gondolataik okozta rossz kedvükkel. Ha figyelnek rá, feltárja előttük az élet szépségeit, segíti az örömteli gondolatokat. A borostyán tudat – és elmetisztító hatást gyakorol a Vízöntőkre.

Hematit


A Vízöntő jeggyel a lábszár és a boka, a keringési rendszer és a tobozmirigy áll szoros kapcsolatban.
A hematit ( vérkő ) hatékonyan gyógyítja a keringési rendellenességeket és kitűnő vértisztító is.

Lábszár és bokafájdalom esetén szintén segítséget nyújt.

Karneol

A karneol erősíti a Vízöntő kapcsolatát a Földdel és a földies erőkkel.
A Vízöntő jegyét két teljesen különböző bolygó uralja. A Szaturnusz szilárd, merev és a konformitásra törekszik, míg az Uránusz szeszélyes, rugalmas, kaotikus és változtatni akar.

A karneol bátorságot, stabilitást és állóképességet ad a Vízöntőnek és arra tanítja, hogy szenteljen nagyobb figyelmet a jelen pillanatnak.

Lazurit

A lazurit érzelmi biztonságot és bizalmat kölcsönöz a Vízöntőknek.
Ha bármilyen módon kölcsönös függőségi viszonyban van valakivel akkor segít függetlenné de érzelmileg elkötelezetté válni.

Obszidián

Az obszidián minden síkon oldja az energiaáramlás blokádjait, különösen hasznos segítség félelmek ellen. Segíti és erősíti a Vízöntők tisztánlátó képességét.

Belső szilárdságot és erőt ad, nagy mértékben segíti a Vízöntők változási folyamatait.

Ónix


A Vízöntő hajlamos arra, hogy bolondos, rendetlen jegy legyen, bár nagyon is képes arra, hogy eredeti módon, produktívan gondolkodjon. Nagy segítségére lehet az ónix abban, hogy lecsendesítse az elméjét, megszűrje az információkat és a lényegre fókuszáljon.

Türkiz


A Vízöntőknek inspirációt kölcsönöz a türkiz, ugyanakkor nyugalmat és erőt is ad a humanitárius, céljainak megvalósításához. A türkiz segíti a Vízöntő csillagjegy szülöttét abban, hogy szellemi ideáit összhangba hozza a külvilág adottságaival.

Óvja a nyíltszívű Vízöntőt az ártalmas befolyásoktól, hogy valódi lényét könnyebben felismerhesse és megvalósíthassa.

Aventurin

Elősegíti a Vízöntők személyiségének megismerését és megélését. Oldja az érzelmi gátakat, erőteljes vitalitást kölcsönöz. Termékennyé teszi a Vízöntők más emberekkel való kapcsolatát és segíti abban, hogy kifejezze saját személyiségét.

A Vízöntő vele született adottsága révén kitűnő gyógyítóvá válhat. Az aventurin összeköti Őt a természet gyógyító erőivel.

********

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Ascendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Ascendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési kövedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz
Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Ascendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…